Stijlvolle medewerkers Waldorf Astoria

24 april 2014
Stijlvolle medewerkers Waldorf Astoria

Daar staan ze dan, trots en verwachtingsvol. Het personeel van Waldorf Astoria Amsterdam voelt zich zelfverzekerd in de outfits van ontwerper Jan Taminiau (JANTAMINIAU). Op 1 mei opent het
hotel aan de Herengracht 542 – 556 haar deuren. De gasten worden ontvangen door stijlvol geklede medewerkers, die het grachtenhuishouden van weleer tot leven lijken te brengen.

*Historie*
Jan Taminiau liet zich bij het ontwerp en de styling van de bedrijfskleding inspireren door de locatie en rijke historie van de voormalige patriciërshuizen. De beweeglijkheid van het kabbelende water is een terugkerend element in de outfits voor de verschillende functies – van keukenpersoneel en technische dienst, huishouding, service en bediening, tot de Guerlain Spa- en Front of the House-medewerkers. Jan Taminiau creëerde één beeld voor het team: ”Het hotel is een intieme setting, ik wilde niet op iedere plek een ander personage.”

*Donkerblauw*
De basiskleur voor de kleding is donkerblauw; stijlvol en complementair aan de sfeer en inrichting van het hotel. Het geheel heeft een light tailoring touch, met zachte, ronde vormen. Details versterken de uitgangspunten van het ontwerp. Ronde boorden onder hoog gesloten kragen, soepel vallende lichtblauwe stropdassen, golvend als een rimpeling in het water. De outfit van de kamermeisjes, met haarband en strikje en comfortabele ruime rok, is een knipoog naar het romantische verleden.
Opvallend en een en al zwierige beweging, is de gracieuze jurk van zijde met een print van de historische grachtengordel. Jan Taminiau vond dit dessin op een prent van Balthasar Florisz. van Berckenrode in de Rijksstudio, de openbare digitale collectie van het Rijks Museum. Deze jurk voor de front office dames is Jan Taminiau’s persoonlijke verbeelding van heden en verleden. Op spannende wijze verweeft hij de historie met een eigentijdse modieuze stofverwerking.

*Kwaliteit*
De kleding is van hoogwaardige kwaliteit, zeer comfortabel, geschikt voor toepassing in allerlei functies en voor intensief gebruik. De outfits zijn geproduceerd in Co-Creation met ETP (Emergo Textile Projects), onderdeel van het toonaangevende Nederlandse modebedrijf McGregor Fashion Group en gespecialiseerd in exclusieve corporate wear collecties.

*Trots*
Over de opdracht zei ontwerper Jan Taminiau eerder al: “Het was heerlijk om mij te laten inspireren door de vele ingrediënten die het eerste Waldorf Astoria in Nederland te bieden heeft. De historie versterkt met eigentijdse elementen de verborgen plekjes en onverwachte kamers. Ik kan hier helemaal bij wegdromen en zie het team van het Waldorf Astoria Amsterdam al vol trots door de gangen van dit hotel lopen.”



*Roberto Payer*
General manager van Waldorf Astoria Amsterdam Roberto Payer - op de foto als ‘heer van het huis’ tussen medewerkers - is erg blij met het resultaat: “Jan Taminiau, onze nationale ‘couture-trots’ heeft heel goed aangevoeld wat wij wensten. Zijn gracieuze en persoonlijke signatuur past prachtig bij de elegante stijl van Waldorf Astoria Amsterdam.”

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws