STR stelt Amerikaanse hotelprognose 2021 naar boven bij

Auteur: David Bakker
Internationaal 13 augustus 2021
STR stelt Amerikaanse hotelprognose 2021 naar boven bij

STR en Tourism Economics hebben tijdens de dertiende jaarlijkse conferentie over hoteldata de Amerikaanse hotelprognose voor 2021 als geheel naar boven bijgesteld en de groeiprognoses voor 2022 naar beneden bijgesteld. Bovendien blijft een volledig herstel van de vraag op dezelfde tijdlijn voor 2023, terwijl de inkomsten per beschikbare kamer (RevPAR) naar verwachting in 2024 het niveau van 2019 zullen overtreffen.

"In plaats van verbeterde verwachtingen voor de komende maanden, weerspiegelt onze opwaartse herziening voor 2021 meer de sterke toename van de vraag die al heeft plaatsgevonden, evenals de kamerprijzen die een all-time high bereiken op nominale basis," zei Amanda Hite, STR's president.

Hite vervolgt: "Zoals we al eerder hebben aangegeven, is er bezorgdheid zodra de zomer officieel voorbij is en de sector zijn primaire vraagbron verliest. In normale jaren zou de zomervakantievraag worden verdrongen door zakenreizen en grote bedrijfsevenementen, maar met meer bezorgdheid rond de Delta-variant en vertragingen in bedrijven die hun werknemers terug naar kantoor sturen, is het mogelijk dat bedrijven wachten tot begin 2022 om hun mensen weer op de weg te zetten. Hoewel we verwachten dat een deel van die vraag naar 2022 zal verschuiven, hebben we onze prognoses naar beneden bijgesteld in vergelijking met een sterker dan verwacht 2021.

"Over het geheel genomen blijven onze prognoses voor een volledig herstel gelijk, met 2023 tot 2024 als 'eindstreep'. Intussen is het herstel ongelijkmatig: sommige vrijetijdsmarkten liggen voor op het niveau van vóór de pandemie, terwijl de meeste grote markten nog ver achter liggen op het tempo. Voeg daarbij de personeelsproblemen in veel markten en de situatie is nog steeds vrij moeilijk voor een groot deel van het land, ook al is er optimisme voor de komende jaren", besluit Hite.

Uitdaging

"Het economisch herstel heeft een aanzienlijke impuls, ondersteund door een vrij sterke consumentenvraag en voortdurende fiscale stimuleringsmaatregelen," aldus Aran Ryan, directeur van Tourism Economics. "Hoewel het een uitdaging is om door de huidige virusgolf heen te kijken, verwachten we dat naarmate de volksgezondheid zich stabiliseert, het herstel van de vraag naar vakantiereizen intact zal blijven en het herstel van de zakenreizen later dit jaar zijn klim zal hervatten."

Voor 2021 wordt in de prognose uitgegaan van een bezettingsgraad van 54,7% in de Amerikaanse hotelsector, een gemiddelde dagprijs (ADR) van $115,50 en een opbrengst per beschikbare kamer (RevPAR) van $63,16. De bezettingsgraad en RevPAR-cijfers maken gebruik van STR's total-room-inventory (TRI)-methodologie, die uitgaat van geen sluitingen als gevolg van de pandemie. In 2019 waren de herstelbenchmark, (66,0%), ADR ($130,91) en RevPAR ($86,35) allemaal op of in de buurt van all-time highs.  

Overig nieuws