Studenten aan het woord: Estelle van der Stigchel

Auteur: Redactie
Onderwijs 22 december 2020
Studenten aan het woord: Estelle van der Stigchel

De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun visie over de gevolgen van COVID-19, hoe de toekomst van de branche eruitziet en hoe ze hun eigen carrière voor zich zien. Vandaag Estelle van der Stigchel (21) studente Hotel Management aan de Breda University of Applied Sciences.

Waarom heb je gekozen voor een studie binnen de hospitalitybranche?

“Ik wist op de middelbare school al dat ik graag werkzaam wilde zijn in de hotelbranche. Dit werd veroorzaakt door mijn eerste bijbaantje als een serveerster in een lokaal restaurant. Toen de tijd daar was, heb ik verschillende hotelscholen bezocht en uiteindelijk voor Breda University of Applied Sciences gekozen omdat ik me hier het meest op m’n plek voelde, mede door het kleinschalige programma en de bourgondische gezelligheid.”

Heb je, ondanks COVID-19, vertrouwen in het vinden van een geschikte baan zodra je afstudeert? 

“Mijn afstuderen staat komend academisch jaar op de planning, of ik hierna wil doorstuderen ben ik nog aan het afwegen. Mocht ik besluiten om te gaan werken in plaats van door te studeren, dan hoop ik dat ik een leuke starterspositie kan vinden in de industrie. Ik ben me er wel van bewust dat werk vinden door COVID-19 eventueel wat langer op zich kan laten wachten, of mij verplicht uit te wijken naar een andere branche dan die waar ik nu voor word opgeleid."

Denk je dat de Covid-19-crisis blijvende veranderingen in de hospitalitybranche teweeg zal brengen? 

“Ik denk dat wij nu een periode tegemoet gaan waarin we zullen spreken over vóór COVID-19 en ná COVID-19, waardoor uiteraard weinig dingen hetzelfde kunnen blijven. Het mooie van onze branche is dat dit juist een sector is die zich goed kan aanpassen aan de altijd veranderende markt en externe invloeden. Al met al denk ik dat er door de COVID-19 pandemie blijvende veranderingen in de hotelwereld zullen zijn, maar ik ben er ook zeker van dat dit gebruikt kan worden om verder te ontwikkelen en creatieve vaardigheden te stimuleren.”

Wat zijn je ambities? Denk je dat je over 10 jaar (nog) in het hotelwezen werkt? 

“Ik volg op dit moment een hele interessante minor (in plaats van stage) bij de BUAS, dit heeft me doen inzien dat ik Asset en Demand management een stuk interessanter vind dan ik eerst dacht. Hierdoor ben ik tot de realisatie gekomen dat ik een carrière in deze tak van sport mogelijk aantrekkelijk vind. Over tien jaar zie ik mezelf op een bepaalde manier nog wel actief zijn in het hotelwezen, omdat mijn interesse niet ligt in de operationele kant, maar juist in de strategische kant van een hotel kan ik dit niet geheel voorspellen. Verder zou ik het ook leuk vinden om op een bepaalde manier kennis te delen, door bijvoorbeeld les te geven aan studenten.”

Estelle van der Stigchel (21) studeert International Hotel Management aan de Breda University of Applied Sciences.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

HM302020

Overig nieuws