De Zwaan F&B Professional of the year

23 januari 2011 |
De Zwaan F&B Professional of the year<

Suzanne de Zwaan, F&B manager van Hotel en Congrescentrum Papendal, is zaterdag 22 januari uitgeroepen tot F&B Professional of the year. In een spannende finale versloeg De Zwaan vakgenoten Harm van Beurden van Conferentiehotel Kapellerput en Kim van Velzen van Seats2Meet/Meeting Plaza.

AF&BM gala 2011 bij NH Barbizon Palace door Punkmedia
Uitreiking
De award van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) werd uitgereikt tijdens het nieuwjaarsdiner van de vereniging in het NH Barbizon Palace. In de Sint Olofskapel hadden zich 140 leden en founding partners met hun metgezellen verzameld voor onder meer de bekendmaking van de winnaar.

De finalisten Suzanne, Harm en Kim vlak voor de bekendmaking op het podium


Het moment van de waarheid breekt aan...


Lodewijk van der Grinten maakt de naam van de winnaar bekend


Op de foto na de bekendmaking(vlnr): Frank Lindner, Lodewijk van der Grinten, Suzanne de Zwaan, en Richard Francke

Close finish
Juryvoorzitter Lodewijk van der Grinten (directeur Koninklijke Horeca Nederland) vertelde de zaal dat de eindstrijd zeer spannend was: "Het waren alle drie zeer goede finalekandidaten en het was een close finish. Het wordt vaak als cliché gezegd dat de jury het heel moeilijk had, maar dit keer was het echt zo." De jury bestond naast Van der Grinten uit Joop Braakhekke van Le Garage, Frithjof de Waard van Partners in Hospitality en Frank Lindner van Hospitality Management.

Prijzen
Suzanne de Zwaan kreeg behalve de titel en de eer horend bij de F&B Professional of the year een mooie magnumfles champagne en een diner voor twee bij restaurant La Rive. Daarnaast verschijnt er binnenkort een interview-artikel in Hospitality Management met de winnares. De runners-up verlieten met opgeheven hoofd en vol trots dat ze in de finale stonden het podium, beide inmiddels voorzien van een mooie fles champagne.


Frank Lindner vraagt Suzanne de Zwaan om een eerste reactie

Wedstrijd die leeft
Het was voor het eerst in de twintigjarige geschiedenis dat de AF&BM de verkiezing tot F&B Professional of the year organiseerde. Wat als 'ideetje' werd geopperd tijdens een bestuursbijeenkomst groeide al snel uit tot een verkiezing die de gemoederen van de leden stevig bezig hield. In de periode dat de tien genomineerden zich kandidaat stelden voor de finale, werd er in totaal meer dan 56.000 keer op hen gestemd via een poll op de site van Hospitality Management en met stembiljetten tijdens de HotelloTop. Via social media en in de dagelijkse praktijk werd stevig campagne gevoerd door de kandidaten.


Voorafgaand aan de bekendmaking kwamen de namen van de tien genomineerden nog eenmaal langs


Het galadiner in de Sint Olofskapel

Geslaagd event
Het bestuur kijkt daarom terug op een geslaagd evenement. En in de Sint Olofskapel? Daar bleef het nog tot in de vroege uurtjes onrustig.

Foto's: Cynthia van Dijke

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Fletcher
De Wageningsche Berg door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar, daarvoor wordt het team uiteraard beloond. Daarom neemt het hoofdkantoor in Nieuwegein op zondag 24 maart 2019 het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen voor é&...

Awards Hotel Mensen
Grand Hotel Huis ter Duin: ‘Partner Independent Hotel of the Year 2018’

Na de benoeming van managing director Stephan Stokkermans tot Hotelier of the Year 2019 van Preferred Hotels & Resorts en een finaleplaats bij de M&IT Awards in Londen was het nu de beurt aan Coen van Veen om twee awards mee naar huis te nemen. De Director of Sales was tijdens de HelmsBrisco...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: