De Zwaan F&B Professional of the year

23 januari 2011
De Zwaan F&B Professional of the year

Suzanne de Zwaan, F&B manager van Hotel en Congrescentrum Papendal, is zaterdag 22 januari uitgeroepen tot F&B Professional of the year. In een spannende finale versloeg De Zwaan vakgenoten Harm van Beurden van Conferentiehotel Kapellerput en Kim van Velzen van Seats2Meet/Meeting Plaza.

AF&BM gala 2011 bij NH Barbizon Palace door "Punkmedia":http://www.punkmedia.nl

*Uitreiking*
De award van de "Association of Food & Beverage Management":http://www.afbm.nl (AF&BM) werd uitgereikt tijdens het nieuwjaarsdiner van de vereniging in het NH Barbizon Palace. In de Sint Olofskapel hadden zich 140 leden en founding partners met hun metgezellen verzameld voor onder meer de bekendmaking van de winnaar.


~De finalisten Suzanne, Harm en Kim vlak voor de bekendmaking op het podium~


~Het moment van de waarheid breekt aan...~


~Lodewijk van der Grinten maakt de naam van de winnaar bekend~


~Op de foto na de bekendmaking(vlnr): Frank Lindner, Lodewijk van der Grinten, Suzanne de Zwaan, en Richard Francke~

*Close finish*
Juryvoorzitter Lodewijk van der Grinten (directeur Koninklijke Horeca Nederland) vertelde de zaal dat de eindstrijd zeer spannend was: "Het waren alle drie zeer goede finalekandidaten en het was een close finish. Het wordt vaak als cliché gezegd dat de jury het heel moeilijk had, maar dit keer was het echt zo." De jury bestond naast Van der Grinten uit Joop Braakhekke van Le Garage, Frithjof de Waard van Partners in Hospitality en Frank Lindner van Hospitality Management.

*Prijzen*
Suzanne de Zwaan kreeg behalve de titel en de eer horend bij de F&B Professional of the year een mooie magnumfles champagne en een diner voor twee bij restaurant La Rive. Daarnaast verschijnt er binnenkort een interview-artikel in Hospitality Management met de winnares. De runners-up verlieten met opgeheven hoofd en vol trots dat ze in de finale stonden het podium, beide inmiddels voorzien van een mooie fles champagne.


~Frank Lindner vraagt Suzanne de Zwaan om een eerste reactie~

*Wedstrijd die leeft*
Het was voor het eerst in de twintigjarige geschiedenis dat de AF&BM de verkiezing tot F&B Professional of the year organiseerde. Wat als 'ideetje' werd geopperd tijdens een bestuursbijeenkomst groeide al snel uit tot een verkiezing die de gemoederen van de leden stevig bezig hield. In de periode dat de tien genomineerden zich kandidaat stelden voor de finale, werd er in totaal meer dan 56.000 keer op hen gestemd via een poll op de site van Hospitality Management en met stembiljetten tijdens de HotelloTop. Via social media en in de dagelijkse praktijk werd stevig campagne gevoerd door de kandidaten.


~Voorafgaand aan de bekendmaking kwamen de namen van de tien genomineerden nog eenmaal langs~


~Het galadiner in de Sint Olofskapel~

*Geslaagd event*
Het bestuur kijkt daarom terug op een geslaagd evenement. En in de Sint Olofskapel? Daar bleef het nog tot in de vroege uurtjes onrustig.

Foto's: Cynthia van Dijke

~Frank Lindner~

Overig nieuws