Tiende Golden Tulip hotel Frankrijk open

6 juni 2013
Tiende Golden Tulip hotel Frankrijk open

Louvre Hotels Group opent een nieuw Golden Tulip hotel in het Franse Aix-les-Bains. Met de opening van dit nieuwe hotel beschikt Golden Tulip in totaal over 10 hotels in Frankrijk en
230 hotels wereldwijd.

*Investeerder*
Het hotel werd voorheen geëxploiteerd door Radisson Blu en is gekocht door een nieuwe investeerder van Louvre Hotels Group, de heer Alfonsi. Het hotel zal vanaf heden verder gaan onder de franchiseformule van Golden Tulip.

*Reputatie*
De heer Alfonsi verklaart waarom het hotel verder gaat onder de Golden Tulip-formule: “Golden Tulip is momenteel gevestigd in meer dan veertig landen en beschikt over 230 hotels. Door haar aanwezigheid in diverse landen is Golden Tulip uitgegroeid tot een internationaal merk met een goede reputatie. Daarnaast biedt Louvre Hotels Group ons een zeer efficiënt distributiesysteem en goede ondersteuning op het gebied van marketing en sales.”

*Niet standaard*
Emmanuel Ollier, directeur van Golden Tulip Frankrijk, is enthousiast over de uitbreiding: “Met de toetreding van dit nieuwe hotel tot het Golden Tulip merk bewijst Louvre Hotels Group opnieuw dat er ook plaats is voor een niet gestandaardiseerd viersterrenmerk.”

*Faciliteiten*
Het hotel beschikt onder meer over 102 kamers met Wi-Fi, restaurant Brasserie du Park, een grote evenementenzaal en is Green Key gecertificeerd. Komend jaar worden de kamers en openbare ruimtes gerenoveerd. Het hotel is verder uitgerust met een ontspanningscentrum van 600m² waarin gasten gebruik kunnen maken van een spa, solarium, overdekt zwembad, sauna, stoombad, jacuzzi en fitnesscentrum.

Met de opening van het hotel in Aix-les-Bains versterkt Golden Tulip opnieuw haar internationale ontwikkelingsstrategie. Enkele maanden geleden kondigde Louvre Hotels Group aan om over 2 jaar 50 Golden Tulip hotels in Frankrijk geopend te hebben.

~Frank Lindner~

Overig nieuws