Tip 20: Check het uitzendbureau

28 december 2012
Tip 20: Check het uitzendbureau

Nog een aantal dagen en 2012 zit erop. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 20: controleer het uitzendbureau op hun registratieplicht.

*Controle verplichte registratie*
Leent u personeel in van bijvoorbeeld een uitzendbureau of een detacheringsbureau? Let er dan op dat u als inlener sinds 1 juli jongstleden verplicht bent om na te gaan of het bedrijf waarmee u samenwerkt voldoet aan de registratieplicht. Als u samenwerkt met een bedrijf dat niet geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel (KvK), dan riskeert u een forse boete van € 12.000,-. U kunt bij de KvK gemakkelijk controleren of het bedrijf waarmee u werkt hieraan voldoet (‘Waadi-check’). Zorg dat u een printje maakt van de inschrijving en deze bij uw administratie bewaart. Het einde van het jaar is een goed moment om te checken of u met de juiste bedrijven zaken doet.

*Let op!*
De registratieplicht gaat verder dan u wellicht vermoedt. Als bijvoorbeeld voor een horecabedrijf dat via een tussenpersoon tijdelijk werkkrachten inleent van een ander horecabedrijf, dan geldt ook voor het inlenende horecabedrijf een registratieplicht bij de KvK. Is het bedrijf niet ingeschreven dan riskeren de inlener, de uitlener en de tussenpersoon een boete van € 12.000,- per werknemer.

De eindejaarstips komen mede tot stand dankzij de medewerking van Roland van Gessel en Robert van de Rest van "Mazars Accountants en Belastingadviseurs":http://www.mazars.nl/.


Robert van de Rest
(088) 277 21 00
06-15 11 60 39
"Robert van de Rest":mailto:Robert.vandeRest@mazars.nl

Overig nieuws