Topchefs koken bij Bilderberg

3 februari 2016
Topchefs koken bij Bilderberg

Het Bilderberg Parkhotel betrok tweesterrenchef Erik van Loo bij de keuken van The Park, bij het Bilderberg Garden Hotel stapten tweesterrenchef
Stefan van Sprang en Wessel Ruijmgaart achter het fornuis. Hotel Klein Zwitserland is sinds 1971 gewaardeerd met een Michelinster en De Heeren van Harinxma, het restaurant van Landgoed Lauswolt is in 2015 bekroond met een Michelinster.

*Toprestaurants verbonden aan een hotel*
In het buitenland zijn tal van toprestaurants verbonden met een hotel. Een trend die Bilderberg doorvoert in eigen keten om zowel de zakelijke als de leisure gast optimaal te kunnen bedienen. Beleving, service en kwaliteit moet in alle Bilderberg hotels nog meer dan voorheen centraal komen te staan. Naast een restyling van de restaurants worden ook verschillende hotels ingrijpend gerenoveerd.

*Geïnspireerde chef*
Bij een prettig verblijf in een kwaliteitshotel hoort ook eten en drinken op niveau. Tot voor kort ging de hotelgast daar vaak de deur voor uit, maar in Bilderberg hotels is dat niet nodig. De keten investeerde de afgelopen jaren in een upgrade van de eigen restaurants, om de gast een meer volledige ervaring te kunnen bieden in de hotels. In het Rotterdamse Bilderberg Parkhotel, dat overigens een volledige renovatie onderging, werd het restaurant stevig onder handen genomen door Erik van Loo. De met twee Michelinsterren bekroonde chef is de supervising chef van restaurant The Park – Inspired by Erik van Loo. Hij staat weliswaar dagelijks niet zelf in de keuken, de executive chef is namelijk Richard de Vries, maar ziet wel toe op het menu. En met succes, want zowel de gasten van het Parkhotel als het Rotterdamse uitgaanspubliek weten het restaurant inmiddels feilloos te vinden.

*Sterren in de keuken*
Ook in het Garden Hotel in Amsterdam wordt de keuken van het vernieuwde restaurant De Kersentuin door een twee sterrenchef geregeerd. Stefan van Sprang (signature chef) en Wessel Ruijmgaart (executive chef) waren voorheen verantwoordelijk voor de twee Michelinsterren van Aan De Poel. Zij tekenen voor de pure signature dishes die in het culinaire instituut De Kersentuin op tafel komen. Wederom een plek waar zowel hotelgasten als publiek graag aan tafel gaan. En dan zijn er nog de restaurants die een eigen Michelinster hebben. Restaurant De Kromme Dissel, behorende bij Hotel Klein Zwitserland, weet al meer dan veertig jaar een ster te behouden. Nieuwkomer in sterrenland is het restaurant van Landgoed Lauswolt. De Heeren van Harinxma werd in december 2015 beloond met een Michelinster voor 2016.



*Finale met sterren*
Tijdens de finale van het 43ste ABN AMRO Tennis Tournament in Ahoy zijn er 5 topchefs van Bilderberg aanwezig. Al meer dan 20 jaar heeft het Bilderberg Parkhotel een relatie met dit topsport evenement als partnerhotel. Bijzonder is dat tijdens de lunch 6 Michelin sterren aanwezig zijn voor een unieke samenwerking in Ahoy, chefs Erik van Loo, Richard de Vries, Stefan van Sprang, Tonny Berentsen en Arjan Bisschop bereiden allen een signature dish. Bilderberg hecht veel waarde aan een onderscheidende restaurant ervaring en is trots op de topchefs die verbonden zijn aan de restaurants en hotels.

*Nog meer restylingen*
Hotel De Bilderberg onderging afgelopen jaar een grootscheepse restyling en kreeg er een restaurant bij: Julia’s Kitchen. Een goede aanvulling op Trattoria Artusi, het veelgeprezen Italiaanse restaurant dat het hotel in huis heeft. Julia’s Kitchen is geïnspireerd op de Franse stijl van koken die in de jaren vijftig ongekend populair was in de Verenigde Staten. Het restaurant is een voorbeeld van de nieuwe huiselijkheid en persoonlijke aandacht die altijd al verweven was in het DNA van Bilderberg, maar dankzij de restylingen nog duidelijker naar voren komt. Beleving en huiselijkheid staan centraal. Bilderberg heeft nog meer hotels voor restyling op de planning staan, ook het Europa Hotel in Scheveningen en De Keizerskroon in Apeldoorn zullen binnenkort een vernieuwing ondergaan waarbij ook veel aandacht voor de culinaire kant zal zijn.

~Op de foto: Van links naar rechts, van boven naar beneden: Erik van Loo, Richard de Vries, Arjan Bisschop, Stefan van Sprang, Wessel Ruijmgaart, Tonny Berentsen~

Overig nieuws