Topchefs koken bij Bilderberg

3 februari 2016 |
Topchefs koken bij Bilderberg<

Het Bilderberg Parkhotel betrok tweesterrenchef Erik van Loo bij de keuken van The Park, bij het Bilderberg Garden Hotel stapten tweesterrenchef
Stefan van Sprang en Wessel Ruijmgaart achter het fornuis. Hotel Klein Zwitserland is sinds 1971 gewaardeerd met een Michelinster en De Heeren van Harinxma, het restaurant van Landgoed Lauswolt is in 2015 bekroond met een Michelinster.

Toprestaurants verbonden aan een hotel
In het buitenland zijn tal van toprestaurants verbonden met een hotel. Een trend die Bilderberg doorvoert in eigen keten om zowel de zakelijke als de leisure gast optimaal te kunnen bedienen. Beleving, service en kwaliteit moet in alle Bilderberg hotels nog meer dan voorheen centraal komen te staan. Naast een restyling van de restaurants worden ook verschillende hotels ingrijpend gerenoveerd.

Geïnspireerde chef
Bij een prettig verblijf in een kwaliteitshotel hoort ook eten en drinken op niveau. Tot voor kort ging de hotelgast daar vaak de deur voor uit, maar in Bilderberg hotels is dat niet nodig. De keten investeerde de afgelopen jaren in een upgrade van de eigen restaurants, om de gast een meer volledige ervaring te kunnen bieden in de hotels. In het Rotterdamse Bilderberg Parkhotel, dat overigens een volledige renovatie onderging, werd het restaurant stevig onder handen genomen door Erik van Loo. De met twee Michelinsterren bekroonde chef is de supervising chef van restaurant The Park – Inspired by Erik van Loo. Hij staat weliswaar dagelijks niet zelf in de keuken, de executive chef is namelijk Richard de Vries, maar ziet wel toe op het menu. En met succes, want zowel de gasten van het Parkhotel als het Rotterdamse uitgaanspubliek weten het restaurant inmiddels feilloos te vinden.

Sterren in de keuken
Ook in het Garden Hotel in Amsterdam wordt de keuken van het vernieuwde restaurant De Kersentuin door een twee sterrenchef geregeerd. Stefan van Sprang (signature chef) en Wessel Ruijmgaart (executive chef) waren voorheen verantwoordelijk voor de twee Michelinsterren van Aan De Poel. Zij tekenen voor de pure signature dishes die in het culinaire instituut De Kersentuin op tafel komen. Wederom een plek waar zowel hotelgasten als publiek graag aan tafel gaan. En dan zijn er nog de restaurants die een eigen Michelinster hebben. Restaurant De Kromme Dissel, behorende bij Hotel Klein Zwitserland, weet al meer dan veertig jaar een ster te behouden. Nieuwkomer in sterrenland is het restaurant van Landgoed Lauswolt. De Heeren van Harinxma werd in december 2015 beloond met een Michelinster voor 2016.



Finale met sterren
Tijdens de finale van het 43ste ABN AMRO Tennis Tournament in Ahoy zijn er 5 topchefs van Bilderberg aanwezig. Al meer dan 20 jaar heeft het Bilderberg Parkhotel een relatie met dit topsport evenement als partnerhotel. Bijzonder is dat tijdens de lunch 6 Michelin sterren aanwezig zijn voor een unieke samenwerking in Ahoy, chefs Erik van Loo, Richard de Vries, Stefan van Sprang, Tonny Berentsen en Arjan Bisschop bereiden allen een signature dish. Bilderberg hecht veel waarde aan een onderscheidende restaurant ervaring en is trots op de topchefs die verbonden zijn aan de restaurants en hotels.

Nog meer restylingen
Hotel De Bilderberg onderging afgelopen jaar een grootscheepse restyling en kreeg er een restaurant bij: Julia’s Kitchen. Een goede aanvulling op Trattoria Artusi, het veelgeprezen Italiaanse restaurant dat het hotel in huis heeft. Julia’s Kitchen is geïnspireerd op de Franse stijl van koken die in de jaren vijftig ongekend populair was in de Verenigde Staten. Het restaurant is een voorbeeld van de nieuwe huiselijkheid en persoonlijke aandacht die altijd al verweven was in het DNA van Bilderberg, maar dankzij de restylingen nog duidelijker naar voren komt. Beleving en huiselijkheid staan centraal. Bilderberg heeft nog meer hotels voor restyling op de planning staan, ook het Europa Hotel in Scheveningen en De Keizerskroon in Apeldoorn zullen binnenkort een vernieuwing ondergaan waarbij ook veel aandacht voor de culinaire kant zal zijn.

Op de foto: Van links naar rechts, van boven naar beneden: Erik van Loo, Richard de Vries, Arjan Bisschop, Stefan van Sprang, Wessel Ruijmgaart, Tonny Berentsen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: