Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

11 september 2019 | Thijs Jacobs

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waardoor Taiko Bar de lading van het establishment vele malen beter dekt.

Maandagavond werd Taiko Bar gepresenteerd als een compleet nieuwe bar met een hoofdrol voor het continent Azië. Met Japanse whiskeys en gins van wereldfaam tot nu nog onbekende Asian inspired cocktails. Daarnaast biedt Taiko Bar een uitmuntende service, bites uit de keuken van Taiko Cuisine en een gastvrije, ongedwongen setting. Hiermee maakt Taiko Bar de vertaalslag van het high-end nachtleven van Shanghai en Tokyo naar de intieme setting van een Amsterdams avondje uit, allemaal onder het dak van het Conservatorium hotel.

Team Taiko Bar

Het team bestaande uit (inter)nationale talenten staat onder leiding van barmanager Terrence Bhiekharie, die op zijn beurt behoort tot één van Nederlands beste bartenders. ‘Master of flavour’ Ruben Lopez en gecertificeerd sake sommelier Thomas Kuijpers spelen in op de behoefte van de hedendaagse gast. Met persoonlijke aandacht, boordevol kennis en een ongedwongen setting laten ze de gast herhaaldelijk terugkomen. Hugo Engels, Chef de Cuisine van Taiko Amsterdam,  is net als Schilo van Coevorden gefascineerd door het werelddeel Azië en liet zich hierdoor inspireren tot de classic ‘TFC’. De Taiko Fried Chicken is streetfood op zijn Taiko’s. Creatief, verfijnd en met respect voor de ingrediënten en hiermee één van de nieuwe signature dishes van Taiko Bar. Taiko Amsterdam wordt gezien als een van de beste Aziatische restaurants van Nederland.

Over Taiko Bar

Bij Taiko Bar staat alles in het teken van de heilige drie-eenheid: Aziatische smaken, internationale luxe en lokale roots. Wereldberoemde whiskeys en gins uit Japan en tot nu nog onbekende spirits en Asian ispired cocktails. Met de 'Taiko style Saketini', nu geserveerd als Japanese Highball en de inmiddels niet meer weg te denken ‘Sakebombs’ tonen de bartenders van Taiko Bar hun meesterschap in de hogere kunsten van mixology. Met de zeventien creaties die de cocktailkaart rijk is biedt Taiko Bar  een spannende barflight langs de beste ingrediënten van het Aziatisch continent. Naast cocktails van ongekende kwaliteit doen de Asian bar snacks er niet aan onder. Onder meer een verfijnd assortiment eersteklas sushi, sashimi en dim sum, een selectie van ‘Taiko Favorites’, Vijf verschillende Aziatische bereidingen met kip en siert de nieuwste klassieker ‘TFC’, Taiko Fried Chicken de menukaart.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Branded Content
Vrouwelijke ondernemers en managers gaan post-lockdown ‘unwinden’ op de Veluwe

Vrouwelijke ondernemers en managers in onze branche hebben het de afgelopen maanden extra zwaar gehad. Ze moesten in de lockdown vaak meerdere ballen in de lucht houden. Via zoom-meetings moesten ze hun teams blijven aansturen en motiveren. Ondertussen drukte ook de continue aandacht voor kinderen ...

BUAS Coronacrisis
Hotelpersoneel onder het vergrootglas tijdens de coronapandemie

De uitbraak van het SARS-CoV-2 virus (coronavirus) in het eerste kwartaal van 2020 bood een unieke kans voor onderzoek: welke impact heeft een dergelijke pandemie op de tevredenheid van hotelgasten? Kartlien Stokman schreef voor haar opleiding aan de BUAS haar scriptie over dit onderwerp. De belangr...

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Amsterdam Coronacrisis
Zakelijke markt start weer op: Mercure Amsterdam City heropent op 17 juli

Het viersterrenhotel Mercure Amsterdam City heropent haar deuren op 17 juli. Door de versoepelde maatregelen kan het hotel de veiligheid voor gasten en het personeel weer garanderen. Alle 386 moderne kamers worden weer beschikbaar gesteld voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Het Mer...

Opening Internationaal
NoMad Londen opent in december

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met Ron Burkle en Soho House. Deze keer heeft hij samengewerkt met de in Doha gevestigde investeringsmaatschappij BTC om NoMad London te lanceren. Het ho...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: