Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

11 september 2019 | Thijs Jacobs

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waardoor Taiko Bar de lading van het establishment vele malen beter dekt.

Maandagavond werd Taiko Bar gepresenteerd als een compleet nieuwe bar met een hoofdrol voor het continent Azië. Met Japanse whiskeys en gins van wereldfaam tot nu nog onbekende Asian inspired cocktails. Daarnaast biedt Taiko Bar een uitmuntende service, bites uit de keuken van Taiko Cuisine en een gastvrije, ongedwongen setting. Hiermee maakt Taiko Bar de vertaalslag van het high-end nachtleven van Shanghai en Tokyo naar de intieme setting van een Amsterdams avondje uit, allemaal onder het dak van het Conservatorium hotel.

Team Taiko Bar

Het team bestaande uit (inter)nationale talenten staat onder leiding van barmanager Terrence Bhiekharie, die op zijn beurt behoort tot één van Nederlands beste bartenders. ‘Master of flavour’ Ruben Lopez en gecertificeerd sake sommelier Thomas Kuijpers spelen in op de behoefte van de hedendaagse gast. Met persoonlijke aandacht, boordevol kennis en een ongedwongen setting laten ze de gast herhaaldelijk terugkomen. Hugo Engels, Chef de Cuisine van Taiko Amsterdam,  is net als Schilo van Coevorden gefascineerd door het werelddeel Azië en liet zich hierdoor inspireren tot de classic ‘TFC’. De Taiko Fried Chicken is streetfood op zijn Taiko’s. Creatief, verfijnd en met respect voor de ingrediënten en hiermee één van de nieuwe signature dishes van Taiko Bar. Taiko Amsterdam wordt gezien als een van de beste Aziatische restaurants van Nederland.

Over Taiko Bar

Bij Taiko Bar staat alles in het teken van de heilige drie-eenheid: Aziatische smaken, internationale luxe en lokale roots. Wereldberoemde whiskeys en gins uit Japan en tot nu nog onbekende spirits en Asian ispired cocktails. Met de 'Taiko style Saketini', nu geserveerd als Japanese Highball en de inmiddels niet meer weg te denken ‘Sakebombs’ tonen de bartenders van Taiko Bar hun meesterschap in de hogere kunsten van mixology. Met de zeventien creaties die de cocktailkaart rijk is biedt Taiko Bar  een spannende barflight langs de beste ingrediënten van het Aziatisch continent. Naast cocktails van ongekende kwaliteit doen de Asian bar snacks er niet aan onder. Onder meer een verfijnd assortiment eersteklas sushi, sashimi en dim sum, een selectie van ‘Taiko Favorites’, Vijf verschillende Aziatische bereidingen met kip en siert de nieuwste klassieker ‘TFC’, Taiko Fried Chicken de menukaart.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Gratis scan voor onafhankelijke hotels en B&B's

Het nieuwe platform Scanjehotel.nl is een initiatief om hoteleigenaren van onafhankelijke hotels en B&B’s te helpen met het mogelijk - tijdelijk - verlagen van de maandelijkse kosten. Van energieleveranciers tot TV - en internetaanbieders en afvalkosten: alle maandelijkse vaste lasten ...

Interview Coronacrisis
“De onduidelijkheid vanuit de overheid is vermoeiend”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit tiende hoofdstuk be...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Interview Coronacrisis
Oproep: “Leveranciers, denk alsjeblieft mee met ons”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit negende hoofdstuk b...

Interview Coronacrisis
"Forse huurverlaging is nu echt wel mogelijk voor hoteliers"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit achtste hoofdstuk b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: