Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

26 maart 2015 |
Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport<

Edwin van den Heijkant (1977) is benoemd tot executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt Hadi Djajapermana op
die in april, na een 40-jarig dienstverband, met pensioen gaat. Edwin van den Heijkant gaat vorm geven aan het onderscheidende food & beverage concept voor het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar zal openen. Van den Heijkant komt van Hilton The Hague waar hij werkzaam was als executive chef sinds de opening in 2010.
Spraakmakend F&B-concept
Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide, zegt over de benoeming van Van den Heijkant: "Edwin heeft met zijn creativiteit, talent en uitstekende organisatie- en managementkwaliteiten in Hilton The Hague laten zien hoe je een spraakmakend F&B-concept ontwikkelt. Zijn visie en ervaring maken hem tot de juiste persoon om het grootschalige en uitdagende nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol culinair neer te zetten en vorm te geven, samen met een team van ervaren krachten én nieuwe medewerkers waarvoor nu een wervingscampagne is gestart."

Restaurantformule voor de wereldreiziger
Edwin van den Heijkant verheugt zich erop in deze nieuwe omgeving zijn creativiteit en ervaring in te zetten. "Het is heel inspirerend om innovatieve restaurantformules te ontwikkelen voor de wereldreiziger en de zakelijk bezoeker, met gezonde internationale gerechten en een hoofdrol voor het Aziatisch erfgoed van mijn voorganger Hadi Djajapermana, de meester uit de Indonesische keuken."

Over Edwin van den Heijkant
Edwin van den Heijkant doorliep de middelbare hotelvakschool in Wageningen (1993-1997) en leerde koken van Joop Zwiep van Restaurant Idylle (1 Michelinster) in Zweelo, waar hij na zijn eerste stage in mei 1998 terugkeerde als chef de partie. Hij werkte tussendoor bij Het Koetshuis (1 Michelinster) in Bennekom, Hostellerie de Holtweijde in Lattrop en Restaurant Dorset in Born, om in oktober 1998 de overstap te maken naar restaurant Savelberg (1 Michelinster) in Voorburg. Hier ontwikkelde hij zich van chef de partie tot chef-kok met een klassiek Frans geïnspireerde kookstijl, toegewijd aan verse, seizoensgebonden producten. Hij vervulde de functie van chef-kok van 2004 tot en met 2009, voordat hij executive chef werd van Hilton The Hague in januari 2010.

Meer lezen over Hilton Schiphol Airport? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

Het coronavirus komt steeds dichterbij, maar wat is de impact op de logiesverstrekkers in ons land? Het RIVM en KHN hebben de meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij gezet, waarbij ook wordt gekeken naar de impact van de verspreiding van het virus op jouw onderneming. We ...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Achtergronden Tech
Reissector: Google wordt nu echt een maatje te groot

Ruim dertig bedrijven uit de reissector dienen een klacht tegen Google in bij de Europese Commissie. Google geeft namelijk de resultaten uit de eigen zoekmachine voorrang op het aanbod van reisbedrijven, zo meldt de Financial Times. Met andere woorden: als je googelt naar een hotel in Praag, dan zie...

Interview
"Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten"

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k...

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: