Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

26 maart 2015 |
Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport<

Edwin van den Heijkant (1977) is benoemd tot executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt Hadi Djajapermana op
die in april, na een 40-jarig dienstverband, met pensioen gaat. Edwin van den Heijkant gaat vorm geven aan het onderscheidende food & beverage concept voor het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar zal openen. Van den Heijkant komt van Hilton The Hague waar hij werkzaam was als executive chef sinds de opening in 2010.
Spraakmakend F&B-concept
Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide, zegt over de benoeming van Van den Heijkant: "Edwin heeft met zijn creativiteit, talent en uitstekende organisatie- en managementkwaliteiten in Hilton The Hague laten zien hoe je een spraakmakend F&B-concept ontwikkelt. Zijn visie en ervaring maken hem tot de juiste persoon om het grootschalige en uitdagende nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol culinair neer te zetten en vorm te geven, samen met een team van ervaren krachten én nieuwe medewerkers waarvoor nu een wervingscampagne is gestart."

Restaurantformule voor de wereldreiziger
Edwin van den Heijkant verheugt zich erop in deze nieuwe omgeving zijn creativiteit en ervaring in te zetten. "Het is heel inspirerend om innovatieve restaurantformules te ontwikkelen voor de wereldreiziger en de zakelijk bezoeker, met gezonde internationale gerechten en een hoofdrol voor het Aziatisch erfgoed van mijn voorganger Hadi Djajapermana, de meester uit de Indonesische keuken."

Over Edwin van den Heijkant
Edwin van den Heijkant doorliep de middelbare hotelvakschool in Wageningen (1993-1997) en leerde koken van Joop Zwiep van Restaurant Idylle (1 Michelinster) in Zweelo, waar hij na zijn eerste stage in mei 1998 terugkeerde als chef de partie. Hij werkte tussendoor bij Het Koetshuis (1 Michelinster) in Bennekom, Hostellerie de Holtweijde in Lattrop en Restaurant Dorset in Born, om in oktober 1998 de overstap te maken naar restaurant Savelberg (1 Michelinster) in Voorburg. Hier ontwikkelde hij zich van chef de partie tot chef-kok met een klassiek Frans geïnspireerde kookstijl, toegewijd aan verse, seizoensgebonden producten. Hij vervulde de functie van chef-kok van 2004 tot en met 2009, voordat hij executive chef werd van Hilton The Hague in januari 2010.

Meer lezen over Hilton Schiphol Airport? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Onderwijs Van der Valk
Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding

Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die start eind januari 2020. "MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘l...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: