Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

26 maart 2015 |
Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

Edwin van den Heijkant (1977) is benoemd tot executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt Hadi Djajapermana op
die in april, na een 40-jarig dienstverband, met pensioen gaat. Edwin van den Heijkant gaat vorm geven aan het onderscheidende food & beverage concept voor het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar zal openen. Van den Heijkant komt van Hilton The Hague waar hij werkzaam was als executive chef sinds de opening in 2010.
Spraakmakend F&B-concept
Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide, zegt over de benoeming van Van den Heijkant: "Edwin heeft met zijn creativiteit, talent en uitstekende organisatie- en managementkwaliteiten in Hilton The Hague laten zien hoe je een spraakmakend F&B-concept ontwikkelt. Zijn visie en ervaring maken hem tot de juiste persoon om het grootschalige en uitdagende nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol culinair neer te zetten en vorm te geven, samen met een team van ervaren krachten én nieuwe medewerkers waarvoor nu een wervingscampagne is gestart."

Restaurantformule voor de wereldreiziger
Edwin van den Heijkant verheugt zich erop in deze nieuwe omgeving zijn creativiteit en ervaring in te zetten. "Het is heel inspirerend om innovatieve restaurantformules te ontwikkelen voor de wereldreiziger en de zakelijk bezoeker, met gezonde internationale gerechten en een hoofdrol voor het Aziatisch erfgoed van mijn voorganger Hadi Djajapermana, de meester uit de Indonesische keuken."

Over Edwin van den Heijkant
Edwin van den Heijkant doorliep de middelbare hotelvakschool in Wageningen (1993-1997) en leerde koken van Joop Zwiep van Restaurant Idylle (1 Michelinster) in Zweelo, waar hij na zijn eerste stage in mei 1998 terugkeerde als chef de partie. Hij werkte tussendoor bij Het Koetshuis (1 Michelinster) in Bennekom, Hostellerie de Holtweijde in Lattrop en Restaurant Dorset in Born, om in oktober 1998 de overstap te maken naar restaurant Savelberg (1 Michelinster) in Voorburg. Hier ontwikkelde hij zich van chef de partie tot chef-kok met een klassiek Frans geïnspireerde kookstijl, toegewijd aan verse, seizoensgebonden producten. Hij vervulde de functie van chef-kok van 2004 tot en met 2009, voordat hij executive chef werd van Hilton The Hague in januari 2010.

Meer lezen over Hilton Schiphol Airport? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: