Venlose hotelier Gijs Hendrikx is Hotello of the Year 2021

Auteur: Redactie
1 februari 2021
Venlose hotelier Gijs Hendrikx is Hotello of the Year 2021

Tijdens De Horecawereld Draait Door livestream is Gijs Hendrikx verkozen tot Hotello of the Year 2021. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die een onderscheidende prestatie binnen of buiten de gastvrijheidsbranche heeft geleverd. Gijs liet mede-finalisten Ilona van Rooij (BUAS ‘12) en Juliette Zwaan (SHMS ‘09) achter zich.

Alumni

De Hotello of the Year Award is een jaarlijkse verkiezing voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen die een stempel hebben gedrukt op het bedrijfsleven en worden herkend én erkend als een echte Hotello met de kernwaarden; gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Dit jaar werd door de selectiecommissie het grote aantal van 53 genomineerden teruggebracht tot een TOP 10. De met zorg geselecteerde jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen. Dit jaar bestond de vakjury uit Caroline Receveur (HMSM ‘94), Jakob-Jan Blaauw (SHMS ‘00), Klaas-Wybo van der Hoek, Marc van Boekholt (HMSM ‘94), Menno Djie (TIO ‘15), Peter Heule (HTH ‘06), Rick de Jonge (BUAS ‘11), Robert Melaard (HMSM ‘92), Stephanie van Oorschot (SHMS ‘11) en Wenda Linthorst (SHMS ‘08).

De drie finalisten kregen de kans om online campagne te voeren en zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Deze stemmen, in combinatie met de stemmen van de vakjury, zorgden ervoor dat Gijs Hendrikx de andere twee finalisten Ilona van Rooij en Juliette Zwaan versloeg.

Goede samenwerking

Gijs Hendrikx won de prestigieuze award wegens zijn succes met Theaterhotel Venlo en MR. JIGS, waarvan hij directeur is. Theaterhotel Venlo is geopend in mei 2017 en is gelegen aan de Markt in Venlo. De unieke samenwerking met De Maaspoort Theater & Events zorgt voor een ongekende luxe en keuze op het gebied van gastronomie, theater en cultuur. Door deze samenwerking kunnen gasten gebruik maken van een uitgebreid pakket aan voortreffelijke en gastvrije mogelijkheden. Naast Theaterhotel Venlo heeft Gijs Hendrikx, ondanks het hectische jaar, in september 2020 het nieuw hotelconcept MR. JIGS geopend. Bij Mr Jigs krijg je voortdurend de keuze tussen ‘no bullshit | unexpected luxury’; een concept waarbij de gasten aan de knoppen mogen draaien. Bij de realisatie van het hotel is er gefocust op het aangaan van lokale samenwerkingen.

Gijs reageerde blij verrast op zijn overwinning: “Ik had niet gedacht de award daadwerkelijk te gaan winnen, het is een onwijze eer! Het liefst zou ik nu op de tafel springen van blijdschap, maar dat kan nu natuurlijk niet. Ik ga het absoluut nog vieren en tijdens het HotelloTOP Year Event in juli gaan we er nog een keer op proosten!"

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws