Wereldwijde hotelkamerprijzen stijgen met 16%

Auteur: Redactie
Internationaal 26 oktober 2021
Wereldwijde hotelkamerprijzen stijgen met 16%

Onderzoek door het toonaangevende Britse Buy Now Pay Later (BNPL) platform en het eerste BNPL reisbureau, Butter, onthult dat de wereldwijde hotelprijzen stijgen naarmate de vraag toeneemt nadat de meeste reisbeperkingen zijn versoepeld.

De wereldwijde reisindustrie werd zwaar getroffen door de COVID-19 pandemie, waarbij luchtvaartmaatschappijen, hotels en reisagenten hun klantenbestand van de ene dag op de andere zagen verdampen als gevolg van strenge reisbeperkingen die in grote delen van de wereld van kracht werden. Maar door een verhoogde vaccinatie en een vermindering van het aantal besmettingen willen regeringen over de hele wereld hun economieën weer op gang krijgen, waarbij het toerisme een centrale rol speelt. Daarom hebben veel landen de meeste van hun regels versoepeld.

De vraag naar hotelkamers op enkele van de populairste vakantiebestemmingen ligt nu 184% hoger dan een jaar geleden. Als gevolg daarvan zijn ook de prijzen met 16% gestegen, waarbij de gemiddelde hotelkamer nu £127 per nacht kost.

Nergens zijn de prijzen meer gestegen dan in New York (VS), waar ze met 28% zijn gestegen tot een gemiddelde prijs van 220 pond per nacht. Dit is het gevolg van een stijging van de vraag naar hotelkamers in The Big Apple met 361%.

Een stijging met 409% van de vraag naar hotelkamers in Madrid, Spanje, heeft de prijzen met 24% doen stijgen tot een gemiddelde van £ 123 per nacht, terwijl de prijzen in Londen met 23% zijn gestegen tot £ 154 per nacht als reactie op een 220% stijging van de vraag.

Ook in Rome (Italië) stegen de prijzen met 23% tot 117 pond per nacht na een stijging van de vraag met 193%, terwijl een hotelkamer in Lissabon (Portugal) nu 110 pond per nacht kost na een stijging van 20% op jaarbasis en een stijging van de vraag met 261%.

Sommige bestemmingen in de wereld hebben niet zulke sterke jaarlijkse prijsstijgingen gekend. In Singapore, waar de vraag met 90% is gestegen, zijn de prijzen met slechts 1% gestegen tot een gemiddelde van £ 116 per nacht, terwijl in Kaapstad, Zuid-Afrika, de prijzen met 5% zijn gestegen na een toename van de vraag met 140%, waardoor een hotelkamer nu £ 81 per nacht kost. En in Sydney, Australië, is de vraag slechts met 44% gestegen, wat resulteert in een kleine prijsstijging van 7% tot een gemiddelde van £111 per nacht.

Timothy Davis, mede-oprichter en CEO van Butter, zegt hierover: "Het is duidelijk dat de plaatsen waar de prijzen het meest zijn gestegen, ook de meeste, zo niet alle, reisbeperkingen hebben versoepeld, zowel in als uit het land. Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal hebben de wereld verteld dat ze open zijn voor zaken, terwijl onder andere Australië, Zuid-Afrika en Singapore ofwel een meer voorzichtige aanpak hebben gehanteerd bij het heropenen van de markt of bepaalde reisverboden opnieuw hebben ingesteld nadat ze deze eerder hadden opgeheven.

"De daaruit voortvloeiende prijsstijgingen waren onvermijdelijk omdat de vakantiegangers zich haasten om te boeken en de hotels de door de pandemie gederfde inkomsten trachten terug te verdienen. Maar ondanks deze stijgingen in zowel activiteit als prijs, zijn er nog steeds een aantal geweldige aanbiedingen te krijgen voor degenen die er hard genoeg naar zoeken."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws