Westmont Hospitality Group neemt exploitatie twee Amsterdamse hotels over

Auteur: Redactie
Internationaal 11 maart 2021
Westmont Hospitality Group neemt exploitatie twee Amsterdamse hotels over

Invesco Real Estate is een strategisch partnerschap aangegaan voor een portefeuille van 13 hotels in centrale steden in Duitsland en Nederland met bedrijven van de Westmont Hospitality Group. In Nederland gaat het om de hotels Crowne Plaza Schiphol en Holiday Inn Amsterdam Zuid.

Als strategische partner van Invesco zal Westmont optreden als huurder van de portefeuille en samen met de klanten van Invesco investeren in de bedrijven van de vastgoedeigenaren. Als onderdeel van de overeenkomst zullen verdere investeringen worden gedaan in acht Holiday Inn Express-hotels in Duitsland en één hotel in Heidelberg. 

Invesco verwierf de portefeuille met 13 hotels onder het IHG-merk in 2017. Met 530 miljoen euro was dit destijds een van de grootste transacties in de pan-Europese hotelsector. Het portfolio bestaat uit middenklasse hotels in gateway-steden en aantrekkelijke kleinere steden in Duitsland en Nederland. De meeste vastgoedbeleggingen (85 procent) bevinden zich in steden als Berlijn, Keulen, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg en München, de overige 15 procent in Amsterdam. De hotels maken deel uit van Invesco's pan-Europese hotelplatform met een beheerd vermogen van momenteel 1,5 miljard euro en 23 hotels in zes landen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws