Je hebt gezocht op: 1983

Hotelketen uitgelicht: Marriott International
In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekende en onbekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In deze editie...

René Wever zet samen met zusje Demelsa familiebedrijf voort
Op jonge leeftijd een familiehotel runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie Jong...

Ruby blijft uitbreiden; eerste hotelproject in Italië is een feit
De Ruby Group zet zijn groei voort en brengt de Lean Luxury filosofie naar Italië. In een historisch gebouw in het hart van Florence realiseert R...
IT in de hotellerie. Van 0 naar 100 in 30 jaar
De gastvrijheidsindustrie heeft een lange weg afgelegd op het gebied van innovatie. De sleutel is in veel hotels vervangen door geavanceerde toegangst...

"Wij hadden begin vorig jaar zo'n 120 huwelijken in de boeken staan"
Het is alsof de monumentale ingangspoort van dit landgoed, aan het begin van een schaduwrijke oprijlaan, het jachtige leven buitensluit. In de kasteel...

Hotelketen onder de loep: InterContinental Hotels Group
In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In deze uitgave behandelen...

Interview Maya Meijer: hotelplannen rondom Paleis Soestdijk
We ontkomen er niet aan, op die locatie, in dat gebouw: de historie. Bij menigeen zal in het achterhoofd een liedje opduiken: “Ik heb eerbied vo...

Eelco Holwerda nieuwe hotelmanager Teaching Hotel Château Bethlehem
Hotel Management School Maastricht heeft Eelco Holwerda (1983) aangesteld als nieuwe hotelmanager van het Teaching Hotel Château Bethlehem in Ma...

Marriott elimineert zeepdispensers voor eenmalig gebruik
Marriott International kondigt de uitbreiding aan van het initiatief om kleine flacons met shampoo, conditioner en douchegel in de gast...

HOSTA 2017 rapport: winst hotelmarkt naar recordhoogte
De Nederlandse hotelmarkt behaalt betere resultaten dan ooit. Dit blijkt uit het HOSTA 2017 rapport van adviesbureau Horwath HTL. Zowel de bezettingsg...

Met en zonder zadel
“Dit is de enige boulevard op het zuiden.” Jerry van Zuijlen, oprichter en eigenaar van Amadore, vertelt het met onverholen trots. Niet da...
Hospitality management 25 jaar: interview Hans Kennedie
Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. In 2005 bezocht Hospitality Management Hans Ke...

Rob Veeger nieuwe directeur De Roode Leeuw
Per 1 december 2014 zal Rob Veeger bij Hotel-Café-Restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam in dienst treden als Algemeen Directeur. Hij volgt René Wi...

De resultaten van de revenue management zelfscan! (2/3)
Vorige week publiceerden we het eerste deel van de resultaten van de "Revenue Management Zelfscan":http://www.revenuemanagementzelfscan.nl/, vandaag v...

De resultaten van de revenue management zelfscan! (1/3)
Hotels zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de omzet te verbeteren, zeker in deze moeilijke tijden. Om hierop in te spelen heeft Hotelschool The...

Columbus-prijs voor Smokey Goodness
"Smokey Goodness":http://www.smokeygoodness.nl/, het barbecuecateringbedrijf van Jord Althuizen en Derk van Westenbrugge, heeft de Columbus Trofee 201...

Culinair recensent Van Dam overleden
Nederlands bekendste culinair journalist Johannes van Dam is op 66-jarige leeftijd overleden. Van Dam was al een lange tijd ziek en leed aan suikerzie...

Nieuwe chef bij Crowne Plaza Maastricht
Remy Mooren is benoemd tot chef de cuisine van het Crowne Plaza Maastricht hotel. Mooren neemt zijn jarenlange ervaring mee en keert terug naar zijn g...

Grote brand treft Hotel de Draak
In Bergen op Zoom is brand uitgebroken bij Hotel de Draak. Het hotel van hotelier Frans Hazen heeft hierbij de nodige schade opgelopen. Persoonlijke o...

Akkermans Kitwerken Zwijndrecht
Vanaf 1983 heeft Akkermans Kitwerken veel ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven in de afwerkingstechniek, waarna zij in 1998 zijn gestart met...

Horeca Relatiedagen Hardenberg
Laat u op 24, 25 & 26 september informeren hoe u efficiënter kunt werken, meer kunt besparen en smaakvoller presenteert. Proef van de diverse product...

Michelin Gids benoemt nieuwe directeur
Michael Ellis (53) is benoemd tot Internationaal Directeur van de Michelin Gidsen. De Franse Amerikaan, geboren in New York, heeft altijd een grote pa...

Hans van der Kooij "Momenteel zit KHN in een transitiefase"
Hans van der Kooij is inmiddels 12,5 jaar werkzaam als sectormanager bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De meest schokkende gebeurtenis in deze p...

Kamerveiling: Het verkoopkanaal van de toekomst?
Vakantie- en hotelkamerveilingsites zijn ongekend populair. Zij worden deze zomer ook flink gepromoot. Vrijwel geen reclameblok gaat voorbij zonder ee...

NH Hoteles heeft nieuwe topman
Jan Hein Simons is per direct benoemd tot managing director Benelux, UK, Frankrijk & Afrika. Hij volgt Arco Buijs op die NH Hoteles na 9 jaar verlaat...

Okura Hotels & Resorts: 'Wij blijven investeren'
Staat alles op losse schroeven? De financiële markten ingestort; de beurzen gekelderd; allerlei industriële sectoren verwerken knauw na knau...

Landgoed Het Huis te Eerbeek: Traditie, getoetst aan het heden
Pauwen op de rode loper; dat is geen alledaags beeld. De mannetjespauw wordt - naar verluidt - soms 'gepikeerd' als hij een iets te uitbundig...
Golden Tulip: veel sterker dan gedacht
Het hoofdkantoor van Golden Tulip Hospitality B.V. bevindt zich niet in de hoofdstad, noch in de hofstad, maar in Amersfoort, ook wel genoemd de keist...

Als er maar een verhaal bij zit
Er is een groeiende interesse voor hotels die bijzonder zijn. Bijzonder omdat die hotels een verhaal hebben, dankzij de ligging of een aparte geschied...

Hotelformule: Hotel-Restaurant Nieuw Minerva
Leiden is een studentenstad; daar kan geen misverstand over bestaan. En dat het studentencorps alom pontificaal present is in deze stad, lijdt ook gee...

Interview Marcel van Aelst: een Westerse blik in de Japanse keuken
Met de bedoeling om nog verder in Europa uit te breiden, werd in 1971 in Amsterdam het eerste Okura-hotel buiten de Japanse landsgrenzen geopend. Ruim...

HOSTA 2002 rapport: alles is relatief?
Op 9 september 2002 presenteerde Horwath Consulting de 25e Hotel Statistieken: HOSTA 2002. De beschikbaarheid van 25 jaar cijfermateriaal biedt een ui...

Michel Geurts van Hotel Inntel: groeien met geduld en afgedwongen geluk
Eigenaren van hotelketens hebben vaak de ambitie om zoveel mogelijk hotels neer te zetten; liefst in korte tijd. Hotel Inntel heeft echter gekozen voo...

Holiday Inn en Crowne Plaza afzonderlijke merknamen
De naam Crowne Plaza, nu nog gebruikt in combinatie met Holiday Inn, wordt een zelfstandige werknaam voor de topgroep van de hotelorganisatie. De naam...

Van vakantieparken tot zakenhotels
De Dorint Groep telt momenteel 55 hotels in vijf landen van Europa: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Nederland. Deze in het D...

Cok Hotels gaat voor de 'officieuze sterren
Vijftig jaar geleden begon de vader van Ger en Jaap Cok een pension in Amsterdam. De tweelingbroers volgden zijn goede voorbeeld zodra zij volwassen w...

De groei en bloei van een Nederlands beeldmerk
Het was even schrikken toen vorig jaar het hoofdkantoor van Golden Tulip WorldWide (GTWW) een Engels telefoonnummer kreeg. Maar Golde...

Anno 2000: duizend hotels
De Mercure hotelgroep, onderdeel van Accor, heeft grootse voornemens gemaakt voor het komende jaar - en de jaren daarna. Mercure streeft naar duizend...