Je hebt gezocht op: EU

Kim Linse: Smaak van vakantie
Denk ik aan vakantie, dan denk ik aan uit eten gaan, aan nieuwe restaurants ontdekken en de lokale keuken uitproberen. Dat virus heb ik inmiddels ook...

Minor Hotels breidt verder uit in Kopenhagen
Met lange dagen, een frisse zeebries en focus op design en duurzaamheid zijn Scandinavische steden dé bestemming voor een stijlvolle coolcation...

Consumentenbond start massaclaim tegen Booking.com
De Consumentenbond en de stichting Consumenten Competition Claims (CCC) starten een massaclaim tegen Booking.com. Volgens beide organisaties heeft het...

Laatste bezwaren tegen nieuw vijfsterrenhotel in Zeeland van tafel geveegd
De bouw van Hotel Britannia aan de boulevard van Vlissingen is in een nieuwe fase geraakt. De Raad van State heeft woensdag namelijk de laatste bezwar...

Ruby Group kondigt eerste hotel aan in Griekenland
Ruby Group heeft plannen bekendgemaakt voor haar eerste hotel in Griekenland: een Lean Luxury-hotel met 114 kamers in het hart van Athene. Het project...

ING: Vooruitzichten hotelbranche positief
De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...

Hotel Business Event: Build your reputation, empower your team
Reputation & Talent - Twee thema’s die vandaag het succes voor elk hotel en logiesverstrekker bepalen. Tijdens het eerste Hotel Business Eve...

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants
Zondag 22 juni vierde familie Klosse het 70-jarig bestaan van De Echoput met een feestelijke jubileumlunch in Hoog Soeren. Tijdens een feestelijke mid...
“Het allerbelangrijkste gerecht is onze bananensoep”
Tussen alle restaurants en hotels die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, is Grand Café Gouverneur De Rouville al...

Quality Lodgings reikt QL Hotel of the Year 2025-award uit
De Europese collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels, Quality Lodgings (QL), organiseerde op maandag 23 juni het jaarlijkse QL Gala Dinner - een...

Eerste weken Van Oys Maastricht Retreat
Van Oys Maastricht Retreat — het nieuwe luxehotel met in totaal 81 kamers en suites in de Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten – kan...

Accor Hotels verdubbelt capaciteit in Tilburg met uitbreiding
Hotel ibis Tilburg speelt in op de toenemende vraag naar betaalbare en toegankelijke overnachtingsmogelijkheden in de regio Tilburg door fors uit te b...
Black Label Hotels opent achtste hotel in zakencentrum ‘The Wings’
Vandaag opent Hilton Garden Inn Brussels Airport officieel haar deuren voor gasten. Dit gloednieuwe hotel met 250 kamers, gelegen vlakbij Brussels Air...

De nieuwe Hospitality Management: Dirk Lips, pre-openings en alles over de keuken
Eind deze week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de juni-editie van Hospitality Management. Voor onze rondetafel over De Profess...

‘Luxury hospitality veteran’ krijgt de leiding in het Amstel Hotel
Tom Krooswijk is sinds deze maand general manager ad interim van het befaamde Amstel Hotel in Amsterdam. Hij is de opvolger van de vertrokken Rudolf v...

Dit zijn de 'World's 50 Best Restaurants' van 2025
De wereld van de gastronomie kwam donderdagavond 19 juni 2025 samen in de stad Turijn om The World's 50 Best Restaurants 2025 te erkennen, waarbij Mai...
Kwijtschelding van coronaschulden: mogelijkheden en wijzigingen
Ruim vijf jaar na de eerste lockdown hebben veel ondernemers, ook in de hotellerie, nog flinke coronaschulden. Dat kan gaan om fiscale schulden (loonh...
Hilton uitgeroepen tot nummer 1 Beste Werkgever van Nederland
Hilton is opnieuw uitgeroepen tot de nummer 1 Beste Werkgever van Nederland door Great Place To Work. Het is het tweede jaar op rij dat het internatio...
Quality Lodgings introduceert QL Golf
Quality Lodgings introduceert QL Golf: een collectie van bijzondere hotels in Europa waar golf en gastronomie op topniveau spelen. Geen massale golf r...

Van der Valk gaat in plaats van renovatie voor nieuwbouw van 165 kamers
Van der Valk heeft plannen om een nieuw hotel in Emmeloord te bouwen. Deze nieuwe locatie komt in plaats van het huidige hotel dat de keten in de Noor...

Distillers Hotel brengt leven terug naar Schiedamse branderij
Op de plek waar ooit het Schiedamse goud werd gestookt, verrijst een nieuwe bestemming. In de voormalige Dirkzwager-branderij, een rijksmonument uit 1...

Susanne Hatje benoemd tot general manager van Conservatorium Hotel
Het Conservatorium Hotel, gevestigd in het hart van het bruisende Museumkwartier, opende in 2011 zijn deuren als het eerste Modern Grand Hotel va...

Culinaire hotspots spelen een belangrijke rol in het leven op Curaçao
Curaçao zit vol met culinaire hotspots waar gasten niet alleen kunnen eten, maar ook volop kunnen genieten van de sfeer. De lokale en internati...

Senioren: van grijs probleem naar zilveren kans
Nederland vergrijst in rap tempo. Het leidt tot grote problemen in meerdere sectoren. Zo dreigt een nijpend tekort aan seniorenwoningen en is de vraag...

De eerste Global Revenue Forum in Amsterdam: een terugblik
De eerste editie van het Global Revenue Forum in Amsterdam is een feit. Dit unieke evenement vond gelijktijdig plaats in Amsterdam, Madrid en Parijs,...
“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”
Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...

ACCOR is de officiële hotelpartner van WorldPride 2026
De voorbereidingen voor WorldPride 2026 zijn officieel van start gegaan, nu Amsterdam de organisatie overneemt van Washington D.C. Wereldwijd verschui...

Nespresso benoemt Saskia van Wees tot commercieel directeur B2B
Nespresso heeft Saskia van Wees benoemd als Commercieel Directeur B2B. In deze rol geeft zij leiding aan de B2B-divisie van Nespresso Nederl...
Hubert-Jan Catz benoemd tot general manager van Motto by Hilton Rotterdam Blaak
European Hotel Capital (EUHC) kondigt met genoegen aan dat Hubert-Jan van Catz per 1 juni benoemd is tot general manager van Motto by Hilton Rotterdam...

Waarom verlichting cruciaal is voor jouw restaurant
Verlichting doet in een restaurant veel meer dan alleen de ruimte verlichten: het beïnvloedt hoe je gasten zich voelen, hoe lang ze blijven, wat...

WorldHotels voegt The Florian Amsterdam Schiphol Airport toe aan Crafted Collection
WorldHotels, een merk binnen het netwerk van BWH Hotels, breidt haar collectie in Nederland uit met een nieuwe aanwinst: The Florian Amsterdam Schipho...

Foruminvest verkoopt duurzaam Ruby hotel in Rotterdam aan het Bouwinvest Hotel Fund
Projectontwikkelaar Foruminvest en het Bouwinvest Hotel Fund hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het nieuwe Ruby hotel aan de Rotterdam...

Eerste Conscious Hotel buiten Amsterdam opent in september de deuren
Op 12 september opent Conscious Hotels haar eerste locatie buiten Amsterdam: Conscious Hotel Oudegracht. Het boutiquehotel met 46 kamers is gevestigd...

Malie House opent als nieuwste boutiquehotel in Utrecht
Dinsdag 10 juni opende het nieuwste hotel van Utrecht feestelijk de deuren. Zo’n 150 genodigden, waaronder veel Utrechtse hoteliers, waren aanwe...

Cobraspen Groep kondigt eerste vijfsterrenhotel van Haarlem aan
Aan de Leidsevaart in Haarlem transformeert Cobraspen Groep een voormalig schoolgebouw uit 1883 tot een luxueus vijfsterrenhotel: Hotel Palazzo. De on...
Van Nederlands vakantie-eiland naar Caribische hotspot
Al decennialang vormen Nederlanders, vanwege de historische band met Curaçao, ruimschoots de grootste groep bezoekers op het eiland. De afgelop...

Martine Abbach-Kuzee start per 1 juli als General Manager van City Hotel Gouda
Martine Abbach-Kuzee deelt dat ze per 1 juli start als General Manager van City Hotel Gouda. Deze benoeming valt samen met de overname van het hotel d...
“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...