U heeft gezocht op : Hotel Okura

17 mei 2019 Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

15 maart 2019 Amsterdam Personalia
Emmy Stoel nieuwe General Manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Het kon niet uitblijven. Zojuist publiceerden we het persbericht waarin aangekondigd werd dat Michiel Roelfsema de nieuwe general manager van Hotel Okura Amsterdam wordt, en nog geen uur later volgt er een 'ping' in de mailbox. Het blijkt het persbericht te zijn dat meldt dat Emmy Stoel, de ...

15 maart 2019 Amsterdam Personalia
Michiel Roelfsema nieuwe general manager Hotel Okura Amsterdam

Michiel Roelfsema (35) volgt per 17 mei 2019 Emmy Stoel op als general manager van Hotel Okura Amsterdam. Dit is door Marcel P. van Aelst, president en CEO van Okura Nikko Hotel Management Co. Ltd Japan, bekendgemaakt. Als stagiair maakte Michiel in 2002 voor het eerst kennis met Hotel Okura Amst...

12 maart 2019 Food Restaurant
Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als eerste restaurants in Nederlands de certificering ontvangen voor bedrijven in het buitenland die Japans eten ondersteunen. Tijdens de ceremonie die in H...

9 januari 2019 Awards Van der Valk
Van der Valk hotel Sassenheim-Leiden winnaar Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam is op dinsdag 8 januari Van der Valk hotel Sassenheim-Leiden bekroond tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019. Hotel Okura uit Amsterdam pakte de tweede plaats en Euromast Rotterdam werd derde. De commissie noemde deze editie een ...

12 december 2018 Culinair
Het Roode Koper treedt toe tot Alliance Gastronomique

Landgoed – Hotel – Restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 10 december in Hotel Okura in Amsterdam heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Onno Kokme...

8 november 2018 Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

26 oktober 2018 Cocktails Achtergronden
Nieuwe cocktailselectie voor Twenty Third Bar

Twenty Third Bar, vernoemd naar haar locatie op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, introduceert een nieuw cocktailmenu. De bartenders maken met de nieuwe cocktailselectie een knipoog naar de stad die aan hun voeten ligt. Het panoramische uitzicht over Amsterdam vanaf ruim 78 meter hoogte i...

5 september 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een ni...

30 augustus 2018 Michelin
Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu

Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktober 2018 verzorgen chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in samenwerking met hun bevriende driesterrenchef Kevin Fehling van Restaurant The Table in H...

28 augustus 2018 Achtergronden Interview
Interview: Jorg Lammers, man van de wereld met Achterhoekse roots

We spreken af met Jorg Lammers (51) in Cityden Up; het appartementenhotel waar hij sinds eind 2016 werkzaam is als General Manager. Begin oktober wordt het nieuwste hotel van de Cityden Group geopend – Cityden The Garden. Het belooft een enerverende periode te worden. Tijdens ons gesprek komt ...

9 juli 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun ...

9 juli 2018 Awards Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam bekroond tot beste zakenhotel van Nederland

Hotel Okura Amsterdam is uitgeroepen tot ‘2018 Netherlands’ Leading Business Hotel’ door de organisatie van World Travel Awards. World Travel Awards werd in 1993 opgericht om excellentie in alle belangrijke sectoren van de reis-, toerisme- en horecabranche te erkennen en belonen en...

28 mei 2018 Amsterdam Personeel
Amsterdamse vier- & vijfsterrenhotels zelf op zoek naar horecatalent

De afgelopen vijf jaar waren de Amsterdamse renaissance voor horeca. De markt groeide van veelbelovend naar toonaangevend in eten, drinken en gastvrijheid. Het betekende niet enkel een impuls voor de kwantiteit en kwaliteit, maar ook een scala aan nieuwe kansen voor personeel van hoog niveau. Toch b...

8 januari 2018 Amsterdam Personalia
Hotel Okura Amsterdam benoemt nieuwe Director of Food and Beverage

Isabel Steinhauer is als Director of Food and Beverage aangesteld voor Hotel Okura Amsterdam. In die functie is ze verantwoordelijk voor de vier door Michelin bekroonde restaurants van het hotel, die samen vier Michelinsterren en een Bib Gourmand behelzen. Daarnaast vallen de twee bars, het ontbijt...

28 december 2017 Amsterdam Personeel
Amsterdamse sterrenhotels bundelen krachten voor betere hospitality

De afgelopen vijf jaar waren de Amsterdamse renaissance voor horeca. De markt groeide van veelbelovend naar toonaangevend in eten, drinken en gastvrijheid. Het betekende niet enkel een impuls voor de kwantiteit en kwaliteit, maar ook een scala aan nieuwe kansen voor personeel van hoog niveau. Toch b...

11 december 2017 Amsterdam Michelin
Ciel Bleu Restaurant voor het tiende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren

Tijdens de presentatie van de Nederlandse Michelingids voor 2018 is bekend gemaakt dat Ciel Bleu Restaurant zich voor het tiende jaar op rij de trotse bezitter van twee Michelinsterren mag noemen. Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontv...

30 november 2017
Sterre Bisschop wint Innovation Award 2017

Sterre Bisschop van Hotelschool The Hague heeft de Innovation Award 2017 gewonnen. De prijs werd vanmiddag uitgereikt door de Association Dutch Hotel Management Schools en is voor de student die de beste scriptie schreef. De studente won met haar scriptie “The sharing economy & citizen...

7 november 2017 Awards
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt. Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld ...

5 oktober 2017 Interview
Interview: Erwin Weggemans, De Mooie Mijt

Sleen. Het overgrote deel van de lezers van dit blad zal Google Maps moeten raadplegen om uit te vinden waar dit dorp ligt. Voor de goede orde: het ligt in Drenthe, aan het Pieterpad. En op deze wonderschone locatie heeft Erwin Weggemans samen met zijn vrouw een droom waargemaakt: een hotel met vijf...

5 juli 2017 Amsterdam Personalia
Eugène Oostenbrink nieuwe Director of Human Resources Hotel Okura Amsterdam

Eugène Oostenbrink is als Director of Human Resources aangesteld voor Hotel Okura Amsterdam. In die functie is hij verantwoordelijk voor het gehele personeelsbeleid van het vijfsterren superior hotel en is hij lid van het managementteam. De 42-jarige Oostenbrink heeft zijn sporen verdiend ...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da...

10 mei 2017 Video Culinair
Video: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

“Ik wil af van à la carte”, onthulde Onno Kokmeijer, de chef-kok van Ciel Bleu Restaurant op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam. Eén van de beste en meest toonaangevende chefs van Nederland ging in gesprek met Hospitality Management. Eind mei verschijnt immers de s...

9 december 2016 Hotel Hotelketens
Hospitality Management 25 jaar, Hotel Okura Amsterdam: ketenhotel op afstand (2002)

Met de bedoeling om nog verder in Europa uit te breiden, werd in 1971 in Amsterdam het eerste Okura-hotel buiten de Japanse landsgrenzen geopend. Ruim dertig jaar later is het echter nog steeds het enige Okura in Europa, al liggen er inmiddels serieuze plannen in Londen en Parijs. Hoewel het hotel e...

1 december 2016 Wet- en regelgeving Hotel
Overwerkte schoonmakers introduceren zelfschoonmaakservice

Schoonmakers van Hotel Okura in Amsterdam introduceerden gisteren een nieuw schoonmaakconcept: de "Zelfschoonmaakservice" (Self Cleaning Service). In dit nieuwe concept maakt de gast zelf de hotelkamer schoon. De gasten kunnen de gele handschoen aantrekken en zichzelf helpen aan een gla...

24 november 2016 Personalia Hotel
Hotel Okura Amsterdam benoemt nieuwe adjunct directeur

Michiel Roelfsema is per 1 september 2016 benoemd tot adjunct directeur van Hotel Okura Amsterdam. Hij blijft tevens eindverantwoordelijk voor Rooms Division, waar hij per december 2012 directeur van is. Vanaf 2008 werkte Roelfsema vijf jaar als assistent directeur Food & Beverage in het vijfste...

17 november 2016 Personalia Hotel
Twee nieuwe aanstellingen bij Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam heeft sinds september een nieuwe Food & Beverage Director aangesteld en per oktober een nieuwe Manager Marketing & Communications benoemd. Nick van Duijn is aangesteld als Food & Beverage Director. Van Duijn is sinds 1 september verantwoordelijk voor de vier doo...

26 september 2016 Diner Opening Restaurant
Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf ...

13 juni 2016 Economie
Okura-Emma at Work award uitgereikt

Onder andere Karin Bloemen, Freek de Jonge, Marjolijn van Kooten, Dennis van der Geest en Nicolette van Dam luisterden afgelopen weekeinde de tiende verjaardag van Emma at Work op. In Hotel Okura vond een benefietavond plaats en ook werd voor de vierde keer de Okura-Emma at Work award uitgereikt. ...

13 januari 2016
Hotel Okura eerste Vijfsterren Superior Hotel

Tijdens het jaarlijkse gala van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), dat gisteravond plaatsvond in de RAI, is bekend gemaakt dat Hotel Okura Amsterdam als eerste hotel in Nederland geclassificeerd is met de Europese Vijfsterren Superior rating. Hotelsterreclassifictie KHN heeft de officiële to...

13 januari 2016
Judith van der Borch Talent of the Year

Tijdens Future Hotello, hét netwerkevenement voor studerende Hotello's dat gisteren plaatsvond in de Amsterdam RAI, is Judith van der Borch tot Verwolde van TIO University of Applied Sciences verkozen tot Talent of the Year 2016. Deze prestigieuze award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt op ...

6 januari 2016
Willem Renes nieuwe GM Tulip Inn Antwerpen

Willem Renes is sinds 1 januari de nieuwe general manager van Tulip Inn Antwerpen. Renes was al eerder werkzaam bij Louvre Hotels Group Benelux als Head of Franchise Services. Na een aantal jaren deze functie te hebben vervuld, vervolgde hij zijn loopbaan als Key Account Manager Global Accounts bij...

11 december 2015
Marcel van Aelst ontvangt hoge onderscheiding

Marcel van Aelst, president en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Hotel Okura, heeft vandaag de hoogste civiele onderscheiding in Japan ontvangen. Foto van links naar rechts: Dhr. Marcel van Aelst, president en vice voorzitter van de Raad van Bestuur van Hotel Okura Co. Ltd Japan, Dhr....

28 september 2015
Afscheid Marcel van Aelst bij Okura

Afgelopen vrijdag heeft Marcel P. van Aelst (67) afscheid genomen als President en statutair directeur van Hotel Okura Amsterdam. Als general manager en later president heeft hij van Hotel Okura Amsterdam een niet meer weg te denken internationaal icoon gemaakt in de hoofdstad. Onderscheiding ...

27 maart 2015
Van Gogh bewonderen bij Ciel Bleu

Tot en met 29 mei is bij de Chef’s Table in de keuken van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu een Van Gogh Museum Relievo tentoongesteld. Deze driedimensionale reproductie van Van Gogh’s ‘Korenveld onder onweerslucht’ uit 1890 is tijdens het diner te bewonderen. Genoeg reden voor SVH Meesterkok...

27 maart 2015
Okura Amsterdam opent Van Gogh Suite

Hotel Okura Amsterdam heeft een nieuwe suite geopend: de Van Gogh Suite. Nazaat Willem van Gogh en directeur van het Van Gogh Museum Axel Rüger verrichtten de openingshandeling. Zij hingen, in bijzijn van prinses Anita van Oranje-Nassau, een exclusieve Van Gogh Museum Relievo aan de muur. De open...

9 maart 2015
Japans restaurant Yamazato heropend

Het Japanse Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam heeft na een grootschalige verbouwing van drie maanden zijn deuren weer geopend. Het architectenbureau KKS, gevestigd in Tokyo, ontwierp het nieuwe interieur voor dit sterrenrestaurant, waarbij de sushibar volgens traditioneel Japanse normen ...

23 februari 2015
Pasquinel Kolk geïnaugureerd

Pasquinel Kolk, gastheer van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de officiële versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meesterga...

14 januari 2015
Zuid-Holland heeft markantste ondernemer

Martijn en Michiel van den Berg van hotel Vesper in Noordwijk zijn gisteravond uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemers van Nederland. Dit vond plaats tijdens het KHN-gala in Hotel Okura Amsterdam. De dolgelukkige heren ontvingen de prijs uit handen van Loek Hermans, voorzitter van de lande...

25 juni 2014
Japans Wagyu verkrijgbaar

Japans Wagyu zal vanaf nu op de kaart prijken van menig toprestaurant en de consument kan het kopen bij hoogwaardige slagerijen. Japan heeft definitief de exportmarkt geopend voor dit authentieke Japanse product. Horecaslagerij en importeur Nice to Meat, van de broers Mikel en Patrick Pouw, tekend...

13 mei 2014
Conservatorium Hotel lid Leading Hotels of the World

Het Conservatorium Hotel is vanaf 1 juli lid van The Leading Hotels of the World, de meest prestigieuze hospitality-organisatie ter wereld. Wereldwijd vertegenwoordigen ze meer dan 430 luxe hotels en resorts. In Nederland zijn slechts twee andere hotels lid, Hotel De L’Europe en Hotel Okura Amst...

8 januari 2014
Kanshebbers stijlawards horeca bekend

De jaarlijkse Venuez Hospitality & Style Awards komen er weer aan. De kanshebbers in de diverse categorieën zijn bekend. Onder de genomineerde hotels, restaurants en bars loopt de spanning hoog op. Opvallend is dat de kanshebbers, op een paar, na allemaal in grote steden zitten. Leidt dit tot de ...

8 juli 2013
Van Aelst vicevoorzitter bij Okura-groep

Hotelier Marcel van Aelst is benoemd tot vicevoorzitter van de raad van bestuur van Hotel Okura Japan, de houdstermaatschappij van de internationale Okura-groep. Hij vervult deze functie naast zijn bestaande positie als president en CEO van JAL Hotels en president en statutair directeur van Hotel ...

3 juli 2013
Spraakmakende gasten aan tafel!

In Hospitality Management gaan we vanaf de juni-editie aan tafel met aansprekende gasten. De rubriek heet: Marktinzicht. Dit keer het onderwerp Revenue Management. Niet alleen een onderwerp voor hotelketens, maar ook steeds belangrijker voor zelfstandige hoteliers! Bijzondere gasten Onder lei...

1 juli 2013
Ekkebus slaagt voor Meesterproef

Richard Ekkebus van Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Richard eerder op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Hongkong haast letterlijk de sterren van de hemel kookte legde hij met volle overtuiging de proef ...

30 mei 2013
Chef Philippe Striffeler kookt bij Okura

De Amerikaanse chef Philippe Striffeler versterkt binnenkort het keukenteam van Marc van der Tang (foto) van Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam. Striffeler is de leider van het Amerikaanse zusterhotel van Okura. Voor zijn komst naar Nederland heeft hij een menu met Californische invloeden s...

25 april 2013
Oostwegel ontvangt Gouden Asperge

In The College Hotel is hotelier Camille Oostwegel uitgeroepen tot 'Meest ondernemende Limburger'. De prijs wordt uitgevaardigd door De Nationale Aspergepartij, een jaarlijks terugkerend evenement dat in het Amsterdamse hotel plaatsvind. Ruim 300 beslissers uit het bedrijfsleven, culturele-, en pu...

29 januari 2013
Hotelsuites die 'fit for a king' zijn

Met de aanstaande kroning van Willem Alexander zullen veel royalty's naar Amsterdam komen. Waar zullen ze overnachten? Samen met hoteliers.com zocht Hospitality Management naar 'suites fit for a king'. 1. Hotel Okura 'THE SUITE' van Hotel Okura spant de kroon van de meest luxueuze suites in Amste...

16 januari 2013
The Toren beste hotel van Nederland

Boekingssite Tripadvisor heeft The Toren in Amsterdam uitgeroepen tot Beste Hotel van Nederland. Het is het tweede jaar op rij dat de accommodatie de Traveler's Choice Award mee naar huis neemt. Amsterdam domineert Kasteel Engelenburg en Hotel Okura Amsterdam volgen respectievelijk op de tweede ...

3 januari 2013
Hospitality & Style Awards 2012 bekend

De nominaties voor de VENUEZ Hospitality & Style Awards zijn bekend gemaakt. Deze worden op 25 maart uitgereikt in Hotel Okura te Amsterdam. Genomineerden stonden eerder in publicaties van het tijdschrift. Categorieën en nominaties Er worden tien prijzen uitgerijkt, waarvan acht aan toonaangev...

12 december 2012
Emmy Stoel nieuwe general manager Hotel Okura Amsterdam

Emmy Stoel wordt per 1 januari 2013 de nieuwe general manager van het Hotel Okura Amsterdam. Zij volgt Marcel van Aelst op. De scheidend hotelmanager blijft aan als president en statutair directeur van het hotel. Dit heeft het Japanse Hotel Okura Company, grootaandeelhouder en management company v...

12 oktober 2012
Yamazato viert haar tien jaar oude ster

Het 10-jarig jubileum van Yamazato’s Michelinster werd donderdagavond gevierd in Hotel Okura Amsterdam. Het restaurant was het eerste traditioneel Japanse restaurant in Europa dat bekroond werd met een ster. Kaiseki ryori menu Ter ere van het jubileum bereidden Akira Oshima en Masanori Tomika...

5 oktober 2012
De Zwaan nieuwe voorzitter AF&BM

Suzanne de Zwaan, F&B manager Congreshotel Papendal, wordt in januari 2013 de nieuwe voorzitter van de AF&BM. Zij volgt hiermee Richard Francke op. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens de Partner bijeenkomst van de AF&BM bij &samhoud places in Amsterdam. F&B Manager of the Year Francke, dir...

7 juli 2012
Kokmeijer geeft culinaire workshop

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer gaf onlangs een culinaire workshop aan leerlingen van ROC Flevoland en vmbo-school Melanchthon Berkroden. De workshop was in Hotel Okura in Amsterdam. Veel indrukken Kokmeijer wilde dat de jongeren veel indrukken zouden opdoen. De groep maakte kennis met producten ...

21 mei 2012
Dick Krans verlaat Okura Amsterdam

Na een dienstverband van 28 jaar heeft Dick Krans afscheid genomen van Hotel Okura Amsterdam. Krans was er de laatste 23 jaar director of human resources. Bijdrage geleverd Dick Krans: “Ik heb een fantastische tijd gehad in Hotel Okura Amsterdam, het hotel heeft op veel gebieden grote stappe...

6 april 2012
Nieuwe aanstellingen bij Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam kondigt nieuwe medewerkers aan. Betty Dekker als human resources director, Andreas Mahl als executive chef en Joyce Aerts als manager marketing & communications. Betty Dekker Betty Dekker is per 12 maart benoemd tot Human Resources Director. In 2004 maakte zij de oversta...

20 maart 2012
Vijf nieuwe leden in bestuur AF&BM

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) heeft nieuwe bestuursleden gekozen. Lees alles over de wijzigingen. Vijf nieuwe leden worden er aan het bestuur toegevoegd, twee bestuursleden blijven zitten en vier leden nemen afscheid. Nieuwkomers De nieuwkomers zijn Suzanne de Zwaan (F&...

18 maart 2012
Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend

Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastheer Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda zijn er met de nationale titels vandoor gegaan tijdens het SVH NK Horeca. Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen H...

23 februari 2012
Nieuwe benoemingen bij Park Plaza Hotels

Park Plaza Hotels heeft Maarten Arlman aangesteld als hotelmanager van Park Plaza Amsterdam Airport en Bert Middelburg als Regional Financial Controller binnen het Benelux-kantoor. Arlman versterkt Park Plaza Hotels na diverse andere functies binnen de gastvrijheidsindustrie. In Nederland werkte h...

6 januari 2012
CEO Powerbrunch voor HotelloTOP

Op 11 januari vindt de jaarlijkse CEO Powerbrunch, georganiseerd door HotelloTOP, plaats in Hotel Okura Amsterdam. Tijdens de CEO Powerbrunch zullen enkele gerenommeerde internationale gasten, waaronder Tony Buzan, o.a. brain specialist, aanwezig zijn. Sheconomy Dit jaar staat het HotelloTOP...

2 januari 2012
Speeddaten voor een job tijdens HotelloTOP

Op donderdag 12 januari, de studentendag van de Horecava, organiseert HotelloJOB (onderdeel van het HotelloTOP netwerkplatform) een grootschalige speeddate sessie voor young professionals en HR-managers van vooraanstaande gastvrijheidsbedrijven. Studenten of pas afgestudeerden die op zoek zijn na...

15 december 2011
Top Nederlandse horeca aanwezig bij gala

Maandag 12 december vond de ‘Night of Gastronomy’ in Hotel Okura Amsterdam plaats. Wijnimporteur L’Exception Lenselink blies het gala na een pauze van zes jaar nieuw leven in. Uitgenodigd waren de chefs en eigenaren van de beste restaurants in Nederland met een notering in de Michelin-gids m...

7 november 2011
Okura viert Bib voor Serre Restaurant

Okura’s Serre Restaurant heeft van Michelin een Bib Gourmand ontvangen. Om de 'Bib' te vieren wordt het bestaande Bibendum-menu de komende week kosteloos uitgebreid met een feestelijke vierde gang. Geweldige erkenning Marc van der Tang, chef de cuisine van Serre Restaurant: “Door het neer...

20 oktober 2011
Okura sluit nieuw hotel in Japan aan

Okura Hotels & Resorts sluit een nieuw hotel in Japan aan. Vanaf het voorjaar van 2012 gaat het huidige hotel ANA Huis ten Bosch in Sasebo verder als Hotel Okura JR Huis Ten Bosch. Dit heeft Marcel van Aelst executive director en managing corporate executive officer van Hotel Okura en general mana...

2 augustus 2011
AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM heeft onderwijs hoog in het vaandel staan. Om deze reden is de AF&BM een van de sponsoren van Kimberly Thorne, de kandidaat die Nederland in oktober vertegenwoordigt bij de World Skills in Londen op het onderdeel gastheerschap. Jong talent De 2...

11 april 2011
Benefietavond Okura levert twee ton op

De culinaire benefietavond die Hotel Okura vrijdag heeft georganiseerd heeft 202.062 euro opgebracht. Het oorspronkelijk verwachtte bedrag van 100.000 euro is hiermee ver overstegen. Speciaal voor deze gelegenheid werkten de chefs van alle Okura restaurants samen om de ruim 480 aanwezigen een vierga...

29 maart 2011
Chefs Okura organiseren benefietavond

De chefs van Hotel Okura Amsterdam organiseren samen met de ‘Stichting Nederland helpt Japan’ een culinaire benefietavond op vrijdag 8 april. Tijdens deze gelegenheid werken de chefs uit alle Okura-keukens samen om een bijzonder viergangenmenu te serveren. Zij leggen in de zaal de laatste hand a...

26 oktober 2010
Okura beste zakenhotel van het land

Hotel Okura Amsterdam ontvangt op 7 november de Award voor 'Netherlands’ Leading Business Hotel 2010'. De World Travel Awards worden dit jaar voor de 17e keer uitgereikt. De stemming werd verricht door 170.000 professionals die wereldwijd werken in de reisbranche. De uitreiking vindt plaats tijden...

14 oktober 2010
Speerpunten van AF&BM voor 2011

In de Breskenszaal van Hotel Okura Amsterdam kwam op vrijdagmiddag 15 oktober een grote afvaardiging van de Founding Partners van de Association of Food and Beverage Management (AF&BM) bijeen. Voordat de genodigden met elkaar een lunch met kreeft en andere delicatessen gingen bereiden startte de pre...

10 augustus 2010
Nederland drie vijfsterrenhotels rijker

Nederland is drie vijfsterrenhotels rijker. Volgens een laatste overzicht van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) mogen het Hilton Den Haag, het Renaissance Amsterdam Hotel en De Echoput in Hoog Soeren een plaatje met vijf sterren aan de voorgevel hangen. Het totaal aantal vijfsterrenhotels in ...

9 augustus 2010
Okura neemt meerderheid in JAL Hotels

Okura Hotels & Resorts heeft bekendgemaakt dat het tot een overeenkomst is gekomen met Japan Airlines (JAL) om 79,6 procent van de aandelen van JAL Hotels over te nemen. De overname ligt in lijn met de ambitie van Okura Hotels om de wereldwijde positie van de van origine Japanse hotelketen te verste...

28 oktober 2009
Renovatie vergaderzalen Hotel Okura afgerond

Hotel Okura Amsterdam heeft de renovatie van de Meerman, Sperwer en Otter/Esperance vergaderzalen afgerond. De Sperwer Zaal is omgetoverd tot een boardroom. De Meermanzalen en de Otter/Esperancezalen kregen eveneens een totale make-over. Om de afronding van de renovatie te vieren biedt het hotel tot...

8 oktober 2009
Okura laat gasten zelf koken

Momenteel wordt er in het Okura hard gewerkt aan de realisatie van het project ‘Taste of Okura'. Dit nieuwe culinaire centrum in het hotel moet nog voor de feestdagen in december open gaan. In de kookstudio kunnen gasten straks de gerechten van Okura's chefs bereiden, terwijl sommeliers uitleggen ...

31 augustus 2009
Aeon Plaza hotels initieert creditmeeting

In Dutch Design Hotel Artemis vindt dinsdag 15 september een creditmeeting plaats voor alle vier- en vijfsterren hotels te Amsterdam. Doel van deze meeting is, om collectief het credit management te optimaliseren en wanbetaling te voorkomen. Tijdens deze dag zal er een workshop verzorgd worden door ...

8 juni 2009
Okura ontvangt Gouden Green Key

Tijdens een feestelijke bijeenkomst neemt Hotel Okura Amsterdam op 11 juni de Gouden Green Key (hoogst haalbare Green Key) in ontvangst. Het hotel voldoet hiermee aan de hoogste eisen van dit internationale duurzaamheidkeurmerk in de categorie hotels en conferentielocaties. Direct na het in ontvangs...

4 maart 2009
400 jaar Nederland-Japan in Okura

Op 24 augustus 1609 werd het eerste officiële verdrag tussen Nederland en Japan opgesteld: de zogenaamde handelspas van Shogun Tokugawa Ieyasu, die de Hollanders het recht gaf om een handelspost in Japan te openen. Deze pas vormt de aanleiding voor de viering van 400 jaar handelsrelaties tussen Jap...

27 november 2008
Eerste Teppanyaki receptenboek

Teppanyaki Restaurant Sazanka van Hotel Okura Amsterdam presenteert een eigen naslagwerk: Sazanka - Verfijnde Teppanyakigerechten van Chef Masashi Nonaka. Twintig Japanse grillgerechten worden stap voor stap helder toegelicht in woord en beeld. Ook de geschiedenis van het Teppanyaki koken, de nieuws...

10 juli 2008
Okura's Ciel Bleu organiseert culinaire reis

Naar aanleiding van het culinaire evenement Ciel Bleu meets South Africa in Hotel Okura wordt door reisorganisatie Emotions een speciale culinaire rondreis in Zuid-Afrika georganiseerd. Bij de samenstelling van de reis is het toprestaurant, bekroond met twee Michelinsterren, nauw betrokken geweest. ...

27 januari 2005
Jong talent Okura Hotel opnieuw in de prijzen

De jonge keukengarde van Hotel Okura Amsterdam laat zich niet onbetuigd. Opnieuw hebben medewerkers prijzen in de wacht gesleept tijdens de Nationale Kampioenschappen op de Horecava. Bij de finale voor jonge koks eindigde Samantha Vonk op de derde plaats. Chun-Ting Lam won de derde plaats bij de gas...

27 januari 2005
Twee Michelin Sterren voor Hotel Okura Amsterdam

Culinair Nederland is een uniek hotel rijker: Hotel Okura Amsterdam is het enige hotel in Nederland en zelfs in Europa dat voor twee verschillende keukens een Michelin Ster heeft ontvangen. Naast het traditionele Japanse restaurant Yamazato is nu ook het Franse Ciel Bleu restaurant bekroond met een ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: