Je hebt gezocht op: culinair

Restaurant Suus in hotel De Plesman vernieuwt: nieuwe chef, nieuw menu
10 september 2025Nieuws

Restaurant Suus in hotel De Plesman vernieuwt: nieuwe chef, nieuw menu

Restaurant Suus, dat sinds dit voorjaar huist in het historische pand van hotel de Plesman, introduceert een vernieuwde menukaart vol frisse smaken, c...

VS verliest aantrekkingskracht op reiziger: beleid Trump drukt cijfers
10 september 2025Nieuws

VS verliest aantrekkingskracht op reiziger: beleid Trump drukt cijfers

Lange tijd waren de Verenigde Staten een van de populairste bestemmingen voor internationale reizigers. Dat beeld verandert de laatste jaren. Beleidsw...

Restaurant Ovum in Nidum Boetiekhotel presenteert nieuwe chef-kok
10 september 2025Nieuws

Restaurant Ovum in Nidum Boetiekhotel presenteert nieuwe chef-kok

Sinds augustus staat chef-kok Maikel van Veen aan het roer van restaurant Ovum in Grave. Met zijn jarenlange ervaring in diverse sterrenrestaurants br...

Handwritten Collection breidt uit in België met de opening van nieuw hotel in Antwerpen
10 september 2025Nieuws

Handwritten Collection breidt uit in België met de opening van nieuw hotel in Antwerpen

Handwritten Collection, een zorgvuldig samengestelde selectie van onderscheidende hotels over de hele wereld, kondigt met trots de opening aan van Mae...

[Reportage] Hotel De Zeevaartschool in Vlissingen officieel geopend
3 september 2025Nieuws

[Reportage] Hotel De Zeevaartschool in Vlissingen officieel geopend

Afgelopen vrijdag is Hotel De Zeevaartschool**** officieel geopend. Hoewel de eerste gasten al in juni welkom werden geheten, markeerde de feestelijke...

Hotel Des Indes heeft een zes maanden durende renovatie afgerond [Video]
28 augustus 2025Nieuws

Hotel Des Indes heeft een zes maanden durende renovatie afgerond [Video]

Na een renovatie van zes maanden is het iconische Hotel Des Indes in Den Haag terug van weggeweest. U kent het waarschijnlijk wel: dat imposante stads...

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok
14 augustus 2025Nieuws

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok

Sinds de veelbesproken opening in maart heeft Restaurant Judith - het fine dining restaurant van Kasteel Engelenburg - indruk gemaakt met een uitgespr...

Bijzonder eerbetoon aan Jonnie Boer op Curaçao en Bonaire
14 augustus 2025Nieuws

Bijzonder eerbetoon aan Jonnie Boer op Curaçao en Bonaire

Eind juli vond op Curaçao en Bonaire een driedaags culinair evenement plaats ter ere van de onlangs overleden chef Jonnie Boer. Op drie verschi...

Tour Culinair opent peloton voor vrouwelijke hospitality-leiders
13 augustus 2025Nieuws

Tour Culinair opent peloton voor vrouwelijke hospitality-leiders

Tour Culinair - hét sportieve netwerk voor beslissers in de gastvrijheidsbranche - is op zoek naar vrouwelijke deelnemers. Sinds 1982 brengt he...

Mövenpick opent stijlvol strandresort met 240 kamers in Nederland
8 augustus 2025Nieuws

Mövenpick opent stijlvol strandresort met 240 kamers in Nederland

Accor kondigt de ondertekening aan van een ontwikkelingsovereenkomst voor de opening van een nieuw Mövenpick-hotel in Petten, een populaire stran...

Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer
5 augustus 2025Nieuws

Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer

Per 1 september 2025 verwelkomt Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven een nieuwe culinaire leiding: topchef Arturo Dalhuisen treedt toe als chef...

Hotel Meyer sluit zich aan bij BWH Hotels als Best Western Beach Hotel Bergen aan Zee
5 augustus 2025Nieuws

Hotel Meyer sluit zich aan bij BWH Hotels als Best Western Beach Hotel Bergen aan Zee

BWH Hotels verwelkomt met trots het onlangs omgedoopte Best Western Beach Hotel Bergen aan Zee, voorheen bekend als Hotel Meyer, in zijn wereldwijde p...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
15 juli 2025Nieuws

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij

De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
11 juli 2025Nieuws

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”

Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam lanceert uniek zomerconcept
11 juli 2025Nieuws

Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam lanceert uniek zomerconcept

Serre Restaurant, onderdeel van Hotel Okura Amsterdam, kondigt met trots de lancering van een uniek zomers culinair concept aan: Serre's Summer Okonom...

Hotels Oostwegel Collection als enige buiten de Randstad onderdeel van The Hotel Collection
4 juli 2025Nieuws

Hotels Oostwegel Collection als enige buiten de Randstad onderdeel van The Hotel Collection

Château Neercanne in Maastricht en Château St. Gerlach in Valkenburg, beide onderdeel van Oostwegel Collection, zijn onlangs aangesloten b...

Robin Bruggeman: Van amuse tot ochtendjas
4 juli 2025Nieuws

Robin Bruggeman: Van amuse tot ochtendjas

Dat de hotellerie en topgastronomie nauw met elkaar verweven zijn, is geen nieuws. Een blik op de Michelingids 2025 maakt dat meteen duidelijk: het en...

Apollo Hotel Amsterdam introduceert vernieuwde event- en vergaderruimtes
4 juli 2025Nieuws

Apollo Hotel Amsterdam introduceert vernieuwde event- en vergaderruimtes

Na een intensieve renovatie presenteert Apollo Hotel Amsterdam, onderdeel van Marriott International, met trots de volledig vernieuwde event- en verga...

Zonnige editie Tour Culinair: fietsen, gastronomie en erkenning voor lef
1 juli 2025Nieuws

Zonnige editie Tour Culinair: fietsen, gastronomie en erkenning voor lef

Van zaterdag 28 juni tot en met dinsdag 1 juli verbleven de vrienden van Tour Culinair in het zonovergoten Twente. De landelijke netwerkclub van horec...

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants
24 juni 2025Nieuws

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants

Zondag 22 juni vierde familie Klosse het 70-jarig bestaan van De Echoput met een feestelijke jubileumlunch in Hoog Soeren. Tijdens een feestelijke mid...

Dit zijn de 'World's 50 Best Restaurants' van 2025
20 juni 2025Nieuws

Dit zijn de 'World's 50 Best Restaurants' van 2025

De wereld van de gastronomie kwam donderdagavond 19 juni 2025 samen in de stad Turijn om The World's 50 Best Restaurants 2025 te erkennen, waarbij Mai...

Quality Lodgings introduceert QL Golf
19 juni 2025Nieuws

Quality Lodgings introduceert QL Golf

Quality Lodgings introduceert QL Golf: een collectie van bijzondere hotels in Europa waar golf en gastronomie op topniveau spelen. Geen massale golf r...

Culinaire hotspots spelen een belangrijke rol in het leven op Curaçao
17 juni 2025Nieuws

Culinaire hotspots spelen een belangrijke rol in het leven op Curaçao

Curaçao zit vol met culinaire hotspots waar gasten niet alleen kunnen eten, maar ook volop kunnen genieten van de sfeer. De lokale en internati...

“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
6 juni 2025Nieuws

“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”

Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
6 juni 2025Nieuws

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen

In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
5 juni 2025Nieuws

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer

Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant
2 juni 2025Nieuws

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant

Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met sl...

Q Hospitality neemt boutiquehotels Manna en Blue in Nijmegen over
28 mei 2025Nieuws

Q Hospitality neemt boutiquehotels Manna en Blue in Nijmegen over

Q Hospitality Group breidt haar portfolio verder uit met de acquisitie van de toonaangevende boutique hotels MANNA en Blue Inspired by MANNA, gelegen...

Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
22 mei 2025Nieuws

Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok

Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...

Vacature van de week: Senior Sales Account Manager bij Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport
21 mei 2025Nieuws

Vacature van de week: Senior Sales Account Manager bij Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport

Ben jij een gedreven salesprofessional met een passie voor hospitality? Het Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport, gelegen in het hart van het internat...

Charme Hotels groeit verder met karakteristieke hoeve in Zoetermeer
16 mei 2025Nieuws

Charme Hotels groeit verder met karakteristieke hoeve in Zoetermeer

Charme Hotels is verheugd om de sfeervolle Hoeve Kromwijk aan haar collectie te mogen toevoegen. Deze charmante locatie in Zoetermeer bevindt zich in...

De nieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management: Corendon en Blue Bay op Curaçao
15 mei 2025Nieuws

De nieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management: Corendon en Blue Bay op Curaçao

Volgende week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de jaarlijkse F&B-uitgave van Hospitality Management. De spotlights zijn deze...

Quality Lodgings verwelkomt vijf nieuwe leden
13 mei 2025Nieuws

Quality Lodgings verwelkomt vijf nieuwe leden

Quality Lodgings, de exclusieve collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, verwelkomt vijf nieuwe leden in Nederland, België en Dui...

Fletcher Hotels versterkt positie in luxesegment met overname Parkhotel De Wiemsel
9 mei 2025Nieuws

Fletcher Hotels versterkt positie in luxesegment met overname Parkhotel De Wiemsel

Fletcher Hotels kondigt met trots de overname aan van het gerenommeerde, beroemde en zeer luxe Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum. Dit exclusieve viers...

Ghylaine Hoeben nieuwe directeur/gastvrouw Kruisherenhotel Maastricht
6 mei 2025Nieuws

Ghylaine Hoeben nieuwe directeur/gastvrouw Kruisherenhotel Maastricht

Ghylaine Hoeben (30) start per 1 juni 2025 als nieuwe directeur/gastvrouw van het Kruisherenhotel Maastricht, onderdeel van Oostwegel Collection. Hoeb...

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”
1 mei 2025Nieuws

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”

Gevestigd in het historische voormalige Paleis van Justitie, markeert Rosewood Amsterdam de intrede van het merk in Nederland. Dit iconische pand is d...

NH Collection viert 10-jarig bestaan met exclusief ontbijt van sterrenchefs
28 april 2025Nieuws

NH Collection viert 10-jarig bestaan met exclusief ontbijt van sterrenchefs

NH Collection Hotels & Resorts, onderdeel van Minor Hotels, viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Om deze mijlpaal te markeren, werkt het merk sa...

Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”
25 april 2025Nieuws

Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”

De naam Frans Hazen is al ruim veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan Grand Hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. Op 6 december van het...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
23 april 2025Nieuws

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire

Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

“Het sterrensysteem hier ligt op zijn gat”
15 april 2025Nieuws

“Het sterrensysteem hier ligt op zijn gat”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...