Streekproducten voor de horeca

14 mei 2014 |
Streekproducten voor de horeca<

De producten van de boeren, bakkers en slagers van GIJS streekproducten bereiken vanaf heden vele duizenden gasten van bedrijfsrestaurants in Nederland. De producten zijn ook uitstekend geschikt
voor bewuste horecaondernemers.

Cateraar
GIJS gaat een samenwerking aan met een van de grootste cateraars van Nederland, Albron. Vanaf mei zijn in ruim 100 bedrijfsrestaurants met de formule Onze Keuken producten van Hollandse bodem verkrijgbaar die bereid zijn door echte ambachtslieden. Rond de zomer moet dat aantal gegroeid zijn tot 300 á 400 restaurants.

Ambitieuze samenwerking
StreekSelecties, de organisatie achter de productlijn GIJS streekproducten, is een samenwerking aangegaan met Albron. Na een succesvolle pilot bij 10 Onze Keuken locaties is besloten om 30 GIJS producten op te nemen in het assortiment van 300 á 400 restaurants van Albron. ''Een nieuwe uitdaging'', noemt René Bink, directeur van StreekSelecties, de samenwerking. ''Dankzij ons brede assortiment en de flexibiliteit van onze producenten, kunnen we ook hier weer écht maatwerk leveren.''

Hotellerie
De afgelopen jaren hebben de lekkernijen van GIJS hun weg al gevonden binnen de supermarkt, boerderijwinkels en hotellerie.
De producten van GIJS passen heel goed binnen de formule van Onze Keuken. Rogier Claessens, formulemanager Onze Keuken van Albron: ''In Onze Keuken draait alles om lekker en vers eten & drinken in een huiselijke sfeer. Verse, duurzame producten, het liefst uit de regio, staan centraal. GIJS streekproducten zijn smaakvol en hebben ieder een mooi verhaal, wat we vertellen aan onze gasten. In alle opzichten een waardevolle aanvulling op ons assortiment.''

GIJS’ helden
De producten die door Albron worden afgenomen zijn lokale lekkernijen van veelal kleinschalige producenten met een bijzonder verhaal. Piet de Jong uit Streefkerk laat de gasten van Onze Keuken kennis maken met zijn Boerenkaas. Deze kaas wordt op authentieke wijze op zijn boerderij gemaakt van verse melk van eigen koeien. Een echte traditionele specialiteit.
Slager Ad Reinders uit Eindhoven gebruikt voor zijn gerookte woudham het beste en lekkerste Nederlandse varkensvlees. Nog geheel volgens traditioneel familierecept hanteert hij een langdurig rijpingsproces en rookt de ham op beuken- en eikenhout.

Ambachtelijke crackers
Bakker Richard Ribbink uit Apeldoorn heeft ambachtelijke crackers. Deze worden rijkelijk met de hand belegd en zijn 100% natuurlijk. ''Wij vinden het prachtig om onze ambachtelijke crackers te presenteren aan de gasten van Onze Keuken. Een lekker hartig alternatief voor brood dat zelfs zonder beleg om je vingers bij af te likken is'', aldus Richard Ribbink.

Wie is GIJS streekproducten?
GIJS streekproducten, een initiatief van StreekSelecties uit Nieuwkuijk is een verzameling van zo’n 120 producten van Nederlandse bodem, bereid door boeren, bakkers en slager. GIJS brengt niet alleen de producten, maar vertelt ook het verhaal achter het product. Op deze manier brengt GIJS producent en consument dichter bij elkaar. De producten zijn verkrijgbaar bij PLUS supermarkten en zijn ook verkrijgbaar voor horeca, hotels, boerderijwinkels en andere cateraars, zoals bijvoorbeeld Bilderberg Hotels, Westcord Hotel en ziekenhuizen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
Gevoelig punt: “Misschien moeten werknemers ook wat inleveren”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit twaalfde hoofdstuk ...

Tech
Opnieuw grote hack bij Marriott

De Amerikaanse hotelketen Marriott is alweer slachtoffer geworden van een hack. Hackers hebben namelijk toegang gekregen tot de gegevens van 5,2 miljoen gasten, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend op haar website. In 2018 kregen hackers al toegang tot de gegevens van 500 miljoen Marriott-gasten....

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom eigenlijk?

Booking-topman Glenn Fogel reageert gepikeerd op de vraag of hij vanwege de crisis de commissies gaat verlagen. Hij heeft een ander idee: hotels moeten de kamerprijzen verlagen. Wees daar heel voorzichtig mee. Het verlagen van kamerprijzen is echt onwenselijk, ook al kan het helaas wel eens onvermij...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Interview Coronacrisis
Overlevingskansen voor je hotel: "Het glipt nu tussen je vingers door"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit elfde hoofdstuk bes...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: