Vraag naar Amsterdamse hotels neemt toe

12 augustus 2015
Vraag naar Amsterdamse hotels neemt toe

Het internationale, nautische evenement Sail vindt van 19 tot en met 23 augustus voor de negende keer plaats in Amsterdam. Niet alleen Nederlanders
komen elke vijf jaar op dit evenement af. De vraag naar hotelovernachtingen in en rond Amsterdam groeit vanuit heel Europa in de zomermaanden, vergeleken met dezelfde periode in het jaar ervoor. Dit blijkt uit de zoekgegevens van boekingswebsite "Hotels.com":http://nl.hotels.com/.

*Verenigd Koninkrijk*
De vraag naar Amsterdamse hotelovernachtingen nam het sterkst toe vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het aantal zoekopdrachten op de boekingswebsite steeg maar liefst met 82% in de maanden voorafgaande aan Sail ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De belangstelling voor Amsterdamse hotelkamers groeide ook onder reizigers uit onder andere Ierland (44%) en Duitsland (43%).

*Nederlanders*
Russische en Oostenrijkse reizigers zien het botenevenement minder zitten. Hun zoekopdrachten naar onze hoofdstad daalden respectievelijk met 12% en 17%. Daar staat tegenover dat Nederlanders Sail wél interessant lijken te vinden. Zij zijn meer dan vorig jaar geneigd om een aantal nachten in de hoofdstad door te brengen. Zo nam het aantal zoekopdrachten toe met 33% ten opzichte van 2014.

*Stijging van het aantal zoekopdrachten naar Amsterdamse hotels in mei, juni en juli 2015 vergeleken met mei, juni en juli 2014*
Verenigd Koninkrijk +82%
Ierland +44%
Duitsland +43%
Zwitserland +42%
Denemarken +40%
Turkije +36%
Nederland +33%
Zweden +32%
Noorwegen +27%
Finland +26%
Italië +15%
Spanje +14%
Frankrijk +8%
Rusland -12%
Oostenrijk -17%

Overig nieuws