Accor biedt studenten hotelervaring

9 maart 2016
Accor biedt studenten hotelervaring

AccorHotels is een samenwerking aangegaan met het ROC Mondriaan in Den Haag. De hotelketen heeft in het hotel van ROC Mondriaan
verschillende hotelkamers ingericht. Het ROC Mondriaan hotel biedt studenten van de International Hotel and Management School de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen. Om de studenten kennis te laten maken met de merkdiversiteit van AccorHotels is de inrichting van de hotelkamers gebaseerd op de kamers van Pullman, Mercure, ibis en ibis Styles.

*Hotelkamers*
In het hotel van ROC Mondriaan zullen studenten kennis maken met alle aspecten van een hotel. Het uitgangspunt van de hotelkamers is het creëren van een realistische werksituatie waar studenten hun theoretische kennis kunnen toepassen. Om praktische vaardigheden te ontwikkelen zullen de studenten op iedere afdeling service verlenen aan hotelgasten. Dit omvat onder andere het verwelkomen van de gasten, het verzorgen van het ontbijt, het verwerken van reserveringen en het gereed maken van hotelkamers.
De samenwerking werpt nu al zijn vruchten af; de studenten vinden het prachtig en alle collega’s zijn enthousiast.

*Hotel met een visie*
Jacqueline van der Zwan, onderwijsmanager van de International Hotel and Management School in Den Haag, zocht naar een authentieke invulling van de hotelkamers met duidelijke onderwijsdoeleinden. Om dit te kunnen verwezenlijken kwam ROC Mondriaan in contact met Rudolph Schöningh, directeur Hotel Development & Franchise van AccorHotels.
De ontwerpen van de kamers voor dit unieke project zijn vervolgens ontstaan door een samenwerking tussen Marleen van der Klis, project manager AccorHotels, Etienne Bouten, B+B Interieurarchitect en ROC Mondriaan. AccorHotels zag deze samenwerking als een unieke kans om bij te kunnen dragen aan de groei en ontwikkeling van de studenten. Deze studenten zijn immers de toekomst van de hospitality. Daarom helpt AccorHotels graag bij de realisatie van dit mooie leertraject voor young professionals.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws