'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011

22 december 2011 |
'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011<

'Weg van Wijn' van Onno Kleyn is uitgeroepen tot beste Nederlandse wijnboek. De jury van de Gourmand World Cookbook Awards heeft bekend gemaakt dat het boek van schrijver Onno Kleyn en illustratrice Janneke Hoeben wat hen betreft het beste wijnboek
op de Nederlandse markt is. Het boek is nu in de race om de beste van de wereld te worden. Op 6 maart aanstaande wordt hier meer over bekend tijdens de jaarlijkse wijn- en kookboekenbeurs in Parijs.

Niet de enige
Weg van wijn is niet de enige winnaar uit Nederland. Per land wordt er op het gebied van kookboeken in 39 categorieën gestreden om de winst. De wijnboeken werden vorig jaar onderverdeeld in 25 categorieën. Onderstaand alle kookboekwinnaars uit Nederland.

Speciale award van de internationale jury:
De Banketbakker (De Kookboekhandel)

Beste kookboek van het jaar:
Kookkaravaan (Zilverster Media)

Beste chefskookboek:
Zilte Klei/Briny Clay (around ‘De Kromme Watergang’) (Vinke Holding)

Beste professionals kookboek:
Sterrenchefs (Unieboek Het Spectrum)

Beste tv-kookboek:
Masterchef. Het kookboek (Karakter)

Beste debuut:
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig (Unieboek Het Spectrum)

Beste fotografie:
Home Made Winter (Fontaine)

Beste illustraties:
Maak van de noot een deugd. ?Koken met kruidnoten (Loopvis)

Beste ontwerp:
Vis & Vega (Snor)

Beste buitenlandse kookboek:
Italiaans Vegetarisch (Karakter)

Beste Franse kookboek:
Recettes pour Bien Vivre (Terra Lannoo)

Beste Italiaanse kookboek:
Pizza and Pizza Chefs in Japan?. A case of culinary globalization (Brill Asian Studies)

Beste Mediterrane kookboek:
Kweepeer, mispel en vijg (Fontaine)

Beste Aziatische kookboek:
Boekoe Bangsa? (Terra)

Beste gezondheidskookboek:
Gezond slank met Dr. Frank. ?Deel 2 (Carrera)

Beste kinder- en familiekookboek:
Koken voor kleine sterren (Fontaine)

Beste boek in categorie ‘foodwriting’:
De magie achter de Michelinster (Maarten Muntinga)

Beste culinaire reiskookboek:
Neêrlands roem, koken als Greetje (Fontaine)

Beste kookboek met makkelijke recepten:
Koken met Sylvia Witteman (Arbeiderspers)

Beste ‘single’ debuut:
IJstijd (Carrera)

Beste nagerechtenkookboek:
Rudolph’s Cupcakes (Karakter)

Beste viskookboek:
Het Nederlands Viskookboek (Carrera)

Beste vegetarische kookboek:
Puur plantaardig (Karakter)

Beste wijnboek:
Weg van Wijn (Nieuw Amsterdam)

Beste magazine:
Bouillon (Uitgeverij Bouillon)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: