'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011

22 december 2011 |
'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011

'Weg van Wijn' van Onno Kleyn is uitgeroepen tot beste Nederlandse wijnboek. De jury van de Gourmand World Cookbook Awards heeft bekend gemaakt dat het boek van schrijver Onno Kleyn en illustratrice Janneke Hoeben wat hen betreft het beste wijnboek
op de Nederlandse markt is. Het boek is nu in de race om de beste van de wereld te worden. Op 6 maart aanstaande wordt hier meer over bekend tijdens de jaarlijkse wijn- en kookboekenbeurs in Parijs.

Niet de enige
Weg van wijn is niet de enige winnaar uit Nederland. Per land wordt er op het gebied van kookboeken in 39 categorieën gestreden om de winst. De wijnboeken werden vorig jaar onderverdeeld in 25 categorieën. Onderstaand alle kookboekwinnaars uit Nederland.

Speciale award van de internationale jury:
De Banketbakker (De Kookboekhandel)

Beste kookboek van het jaar:
Kookkaravaan (Zilverster Media)

Beste chefskookboek:
Zilte Klei/Briny Clay (around ‘De Kromme Watergang’) (Vinke Holding)

Beste professionals kookboek:
Sterrenchefs (Unieboek Het Spectrum)

Beste tv-kookboek:
Masterchef. Het kookboek (Karakter)

Beste debuut:
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig (Unieboek Het Spectrum)

Beste fotografie:
Home Made Winter (Fontaine)

Beste illustraties:
Maak van de noot een deugd. ?Koken met kruidnoten (Loopvis)

Beste ontwerp:
Vis & Vega (Snor)

Beste buitenlandse kookboek:
Italiaans Vegetarisch (Karakter)

Beste Franse kookboek:
Recettes pour Bien Vivre (Terra Lannoo)

Beste Italiaanse kookboek:
Pizza and Pizza Chefs in Japan?. A case of culinary globalization (Brill Asian Studies)

Beste Mediterrane kookboek:
Kweepeer, mispel en vijg (Fontaine)

Beste Aziatische kookboek:
Boekoe Bangsa? (Terra)

Beste gezondheidskookboek:
Gezond slank met Dr. Frank. ?Deel 2 (Carrera)

Beste kinder- en familiekookboek:
Koken voor kleine sterren (Fontaine)

Beste boek in categorie ‘foodwriting’:
De magie achter de Michelinster (Maarten Muntinga)

Beste culinaire reiskookboek:
Neêrlands roem, koken als Greetje (Fontaine)

Beste kookboek met makkelijke recepten:
Koken met Sylvia Witteman (Arbeiderspers)

Beste ‘single’ debuut:
IJstijd (Carrera)

Beste nagerechtenkookboek:
Rudolph’s Cupcakes (Karakter)

Beste viskookboek:
Het Nederlands Viskookboek (Carrera)

Beste vegetarische kookboek:
Puur plantaardig (Karakter)

Beste wijnboek:
Weg van Wijn (Nieuw Amsterdam)

Beste magazine:
Bouillon (Uitgeverij Bouillon)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: