'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011

22 december 2011
'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011

'Weg van Wijn' van Onno Kleyn is uitgeroepen tot beste Nederlandse wijnboek. De jury van de Gourmand World Cookbook Awards heeft bekend gemaakt dat het boek van schrijver Onno Kleyn en illustratrice Janneke Hoeben wat hen betreft het beste wijnboek
op de Nederlandse markt is. Het boek is nu in de race om de beste van de wereld te worden. Op 6 maart aanstaande wordt hier meer over bekend tijdens de jaarlijkse wijn- en kookboekenbeurs in Parijs.

*Niet de enige*
Weg van wijn is niet de enige winnaar uit Nederland. Per land wordt er op het gebied van kookboeken in 39 categorieën gestreden om de winst. De wijnboeken werden vorig jaar onderverdeeld in 25 categorieën. Onderstaand alle kookboekwinnaars uit Nederland.

*Speciale award van de internationale jury:*
De Banketbakker (De Kookboekhandel)

*Beste kookboek van het jaar:*
Kookkaravaan (Zilverster Media)

*Beste chefskookboek:*
Zilte Klei/Briny Clay (around ‘De Kromme Watergang’) (Vinke Holding)

*Beste professionals kookboek:*
Sterrenchefs (Unieboek Het Spectrum)

*Beste tv-kookboek:*
Masterchef. Het kookboek (Karakter)

*Beste debuut:*
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig (Unieboek Het Spectrum)

*Beste fotografie:*
Home Made Winter (Fontaine)

*Beste illustraties:*
Maak van de noot een deugd. ?Koken met kruidnoten (Loopvis)

*Beste ontwerp:*
Vis & Vega (Snor)

*Beste buitenlandse kookboek:*
Italiaans Vegetarisch (Karakter)

*Beste Franse kookboek:*
Recettes pour Bien Vivre (Terra Lannoo)

*Beste Italiaanse kookboek:*
Pizza and Pizza Chefs in Japan?. A case of culinary globalization (Brill Asian Studies)

*Beste Mediterrane kookboek:*
Kweepeer, mispel en vijg (Fontaine)

*Beste Aziatische kookboek:*
Boekoe Bangsa? (Terra)

*Beste gezondheidskookboek:*
Gezond slank met Dr. Frank. ?Deel 2 (Carrera)

*Beste kinder- en familiekookboek:*
Koken voor kleine sterren (Fontaine)

*Beste boek in categorie ‘foodwriting’:*
De magie achter de Michelinster (Maarten Muntinga)

*Beste culinaire reiskookboek:*
Neêrlands roem, koken als Greetje (Fontaine)

*Beste kookboek met makkelijke recepten:*
Koken met Sylvia Witteman (Arbeiderspers)

*Beste ‘single’ debuut:*
IJstijd (Carrera)

*Beste nagerechtenkookboek:*
Rudolph’s Cupcakes (Karakter)

*Beste viskookboek:*
Het Nederlands Viskookboek (Carrera)

*Beste vegetarische kookboek:*
Puur plantaardig (Karakter)

*Beste wijnboek:*
Weg van Wijn (Nieuw Amsterdam)

*Beste magazine:*
Bouillon (Uitgeverij Bouillon)

~Frank Lindner~

Overig nieuws