16000 euro opgehaald door Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk

Auteur: Thijs Jacobs
14 november 2016
16000 euro opgehaald door Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk

Afgelopen zondag vond de alweer zesde editie van de jaarlijkse Spinningmarathon plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door de Vitality Fitness Club van het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk. De cheque met een opbrengst van € 16.000,- is aan het eind van de intensieve en sportieve dag gedoneerd aan de Edwin van der Sar Foundation.

Na een welkomstwoord van de general manager van het hotel, André Aaij, werd om iets na 11.00 uur de aftrap van het evenement gegeven door Gerben van Duin, wethouder van Noordwijk. De vier uur durende marathon startte vanaf dat moment met een hoog energielevel. Ruim 300 deelnemers hebben zichzelf in het zweet gefietst. Het was dit jaar een gevarieerde groep deelnemers; leden van de Vitality Fitness Club, directieleden en medewerkers van het Radisson Blu Palace Hotel, verschillende lokale bedrijven en een aantal sportvrienden van de foundation.

Voetbaljongleur

Ook dit jaar werden de deelnemers gedurende de 4-uur durende marathon vermaakt met verschillende soorten entertainment. Voetbaljongleur Erik Borgman kwam op het podium om de zaal te verbazen met zijn bijzondere act. Hierna was het de beurt aan de Flierefluiters uit Sassenheim die met hun uiteenlopende repertoire de sfeer er goed in brachten. Zangeres Ruby en percussionist Frank the Tank traden zowel samen als individueel op. Het was aan Frank the Tank om de deelnemers uiteindelijk over de streep te trekken, en dat is hem goed gelukt!
Ook kinderen konden zich vermaken in het Speelpaleis met spelletjes en activiteiten. Zowel de deelnemers als het publiek konden zich lekker laten masseren door medewerkers van het Palace Wellness Center tegen een kleine vergoeding. En alhoewel Sinterklaas net de drukke intocht achter de rug had, bracht ook hij een bezoekje aan het evenement, tot groot genoegen van de kinderen.

Gedurende het evenement werden er loten verkocht voor de loterij. Deze vond na de marathon plaats en zat bomvol mooie prijzen. Van hotelovernachtingen tot dinercheques en sportartikelen, voor ieder wat wils!

Cheque

Rond 16.30 werd de cheque met de prachtige opbrengst van € 16.000,- uitgereikt door general manager André Aaij en manager van de Vitality Fitness Club, Linda Boom-Lakeman en wethouder Gerben van Duin. De cheque werd met veel trots ontvangen door Edwin en Annemarie van der Sar.

De Edwin van der Sar Foundation realiseert beweegprojecten voor mensen met (niet aangeboren) hersenletsel. De Foundation stimuleert deze doelgroepen om in beweging te komen, zowel tijdens de revalidatie als daarna. Beweging is noodzakelijk voor herstel van hersenfuncties en creëert zelfvertrouwen en sociaal contact.
Dit is het zesde jaar dat de Spinningmarathon door de Vitality Fitness Club van het Radisson Blu Palace Hotel is georganiseerd. In voorgaande jaren is er in totaal zo’n €63.000,- bij elkaar gefietst voor verschillende goede doelen.

Overig nieuws