35-urige werkweek werpt vruchten af voor Ruby Hotels

Auteur: redactie
Ondernemen Hotelketens 1 mei 2024
35-urige werkweek werpt vruchten af voor Ruby Hotels

Ruby Hotels & Workspaces hanteert sinds oktober 2022 een 35-urige werkweek op alle locaties in Europa, inclusief hotels, werkruimtes en reserveringen, en de keten onderzoekt momenteel de mogelijkheden om verdere stappen op dit gebied te zetten.

Deze beslissing had als doel niet alleen om nieuw talent aan te trekken, maar ook om de betrokkenheid van bestaande teamleden te vergroten en hun feedback serieus te nemen. Bovendien is in Amsterdam zelfs een vierdaagse werkweek geïntroduceerd, wat uniek is voor Ruby (waar andere locaties een 35-urige werkweek over 5 dagen hebben), en waarschijnlijk ook uniek voor Amsterdam.

Uit recente enquêtes onder werknemers blijkt dat een overweldigende meerderheid van 76 procent de overstap naar een 35-urige werkweek een positieve ontwikkeling vindt. Werknemers voelen zich gelukkiger, energieker en meer in balans, waarbij extra tijd actief wordt gebruikt voor sport en andere ontspannende activiteiten. Dit vergroot de concentratie op het werk en bevordert de algehele levenskwaliteit.

Ondanks het succes blijft Ruby Hotels altijd streven naar verbetering. Sommige werknemers hebben namelijk aangegeven dat ze de werkweek over vier dagen willen spreiden om een nog betere balans tussen werk en privé te creëren. Deze regeling is al in Amsterdam geïmplementeerd of op verzoek aangeboden. Ruby Hotels onderzoekt serieus hoe zij die optie ook op andere locaties kunnen implementeren.

Uta Scheurer, vice president of people & culture bij Ruby, is verheugd over de positieve feedback: “Het is bemoedigend om te zien dat deze verandering zulke positieve effecten heeft gehad. We blijven echter altijd zoeken naar manieren om ons model te verbeteren en aan te passen op basis van de feedback van ons team.”

Fotografie: Ruby Hotels

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws