Accor brengt EV-laadpunten in heel Europa in kaart

Auteur: Redactie
Hotelketens Duurzaamheid 26 augustus 2022
Accor brengt EV-laadpunten in heel Europa in kaart

Om reizigers op weg te helpen heeft Accor oplaadpunten voor elektrische voertuigen in hotels in heel Europa in kaart gebracht, zodat je eenvoudig hotels kunt filteren op oplaadeenheden en een route kunt plannen waarbij je kan uitrusten en je auto kan opladen.

Hanna Ushal-Rudik, directeur duurzaamheid voor Noord-Europa bij Accor, zegt: "We hebben EV-punten in kaart gebracht bij honderden Accor hotels in heel Europa. Bij Accor omarmen we de Slow Travel trend, het is de ware geest van verkenning, een prachtige manier om te reizen en nieuwe plaatsen te ontdekken".

"De manier waarop mensen reizen is aan het veranderen. Reizigers zijn zich meer bewust van de koolstofimpact van hun reis en velen zoeken naar manieren om zich aan te passen. Uit onderzoek van Accor blijkt dat 55% van de reizigers van plan is om deze zomer in Europa te blijven reizen. Hybride en volledig elektrische auto's zijn perfect voor binnenlandse en grensoverschrijdende reizen en combineren gemak met duurzaamheid. Ons onderzoek toonde aan dat 69% van de mensen zich meer bewust is van duurzaamheid dan vóór de pandemie. Daarnaast wil 61% de manier waarop ze reizen aanpassen om duurzamer te reizen; dit omvat de intentie om langzamer te reizen per trein, auto en elektrische voertuigen. We willen reizigers ondersteunen om groenere keuzes te maken en daarom hebben we in meer dan 130 hotels oplaadeenheden voor EV in kaart gebracht," - voegde ze eraan toe.

Meer dan 130 Accor hotels hebben EV-oplaadpunten geïnstalleerd in Noord-Europa, waaronder 29 hotels in het Verenigd Koninkrijk, 20 in Duitsland, 16 in Zwitserland, 13 in België, 30 in Nederland en 11 in Polen. De oplaadpunten zijn geïnstalleerd in de verschillende hotels, variërend van ecohotels (ibis budget, ibis, ibis Styles) en middenklassehotels (Novotel, Mercure) tot premium- en luxehotels (MGallery, Mövenpick, Swissôtel, Pullman, Sofitel, Fairmont).

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws