Accor gaat China in

16 december 2014
Accor gaat China in

Het Franse Accor en het Chinese Huazhu hebben zondag een overeenkomst voor langdurige samenwerking gesloten. Accor neemt een
belang van 10% in Huazhu, een hotelketen die
198.000 hotelkamers uitbaat in 280 steden in China. Dat hebben Accor en Huazhu zondag samen in een gemeenschappelijk persbericht bekendgemaakt.

*Lange termijn*
Accor exploiteert al 144 hotels in China. Door de 'strategische alliantie voor de lange termijn' hoopt Accor gebruik te kunnen maken van de expertise van Huazhu en zo zijn franchisenetwerken verder in China te kunnen uitbreiden. 'Deze baanbrekende combinatie met de grootste speler in de Chinese gastvrijheid zal onze merken versterken', aldus Sébastien Bazin, ceo van Accor, in een verklaring. 'Dat zal een enorme waarde creëren voor zowel onze groepsmerken als onze klanten.'

*Groei*
Huazhu wil binnen vijf jaar 350 tot 400 nieuwe hotels onder Accor-merken te openen. Ook zullen de twee hotelketens hun wereldwijde loyaliteitsprogramma's met een bestand van ruim 47 miljoen klanten, verspreid over in totaal 5600 hotels, aan elkaar koppelen. Accor denkt door deze overeenkomst een versnelde groei in China te realiseren zonder al te veel kapitaal aan te hoeven trekken. Tegelijkertijd hopen de Fransen te profiteren van Chinese toeristen die steeds vaker naar het buitenland op reis gaan.

"*MEER LEZEN OVER ACCOR? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=ACCOR&x=zoeken

*Uitbouwen van merken*
Huazhu krijgt de verantwoordelijkheid om de merken Ibis, All Seasons, Novotel, Mercure en het premiummerk Grand Kwik uit te bouwen. Accor zelf zal luxemerken als Sofitel, Pullman, MGallery en Sebel blijven exploiteren. Als de mededingingsautoriteiten de hotelalliantie hebben goedgekeurd, neemt Accor een belang van 10% in de Chinese hotelgroep. Ook krijgt Accor een zetel in de raad van bestuur van Huazhu. De Chinezen op hun beurt worden voor 10% aandeelhouder in de hotels die Accor in China exploiteert.

*Jo Qi*
Huazhu, dat ook bekend staat als China Lodging Group, wordt geleid door de Chinese ondernemer Ji Qi en heeft sinds kort een beursnotering aan de Nasdaq. Huazhu neemt op de wereldranglijst voor hotels de dertiende plaats in. Huazhu opereert onder zeven hotelmerken: Joya Hotel, Manxin Hotels & Resorts, JI Hotel, Starway Hotel, HanTing Hotel, Elan Hotel en Hi Inn. Accor zelf neemt wereldwijd de zesde positie in.

Overig nieuws