Overname Golden Tulip door Starwood voltooid

31 juli 2009
Overname Golden Tulip door Starwood voltooid

Starwood Capital maakte vrijdagmiddag bekend dat de overname van de Golden Tulip Hospitality BV’s is afgerond. Het ging om de Franchise Business, de Development & Representation en Joint Venture overeenkomsten, de merken, het handelsmerk en het intellectueel eigendom van Golden Tulip, Tulip Inn en de bijbehorende merken uit een dochteronderneming. Het is niet bekend hoeveel voor de overname is betaald. Golden Tulip vroeg eind maart uitstel van betaling aan. Eerder werd al een akkoord bereikt over de doorstart van de eigen hotels van Golden Tulip in Nederland.

In 1962 begon Golden Tulip als een samenwerkingsverband tussen zes hotels, waaronder het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam. De organisatie groeide uit tot een van de grootste hotelketens van Nederland. Nadat Golden Tulip in 1975 deels in handen was gekomen van luchtvaartmaatschappij KLM, breidde het bedrijf wereldwijd uit door middel van franchise-overeenkomsten. Hotel Krasnapolsky kocht in 1998 de gehele Golden Tulip-keten op, maar werd amper twee jaar daarna zelf overgenomen door het Spaanse NH Hoteles. In 2002 verkocht dat bedrijf Golden Tulip aan het toenmalig management dat tot de overname door Starwood werd aangestuurd door Hans Kennedie.

~Hospitality Management, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/afronding-overname-golden-tulip-compleet/

Overig nieuws