Amsterdam is succesvol. Nu Rotterdam en Den Haag

Auteur: Redactie
7 februari 2022
Amsterdam is succesvol. Nu Rotterdam en Den Haag

Oproep aan hotels in Den Haag en Rotterdam om kamers beschikbaar te stellen voor economisch daklozen. Het do good initiatief #GiveMe5 van The Present nodigt hotels uit om vijf kamers beschikbaar te stellen aan economisch daklozen. Met de aansluiting van Hotel Casa afgelopen week staat het aantal Amsterdamse hotels dat hun deuren opent voor economisch daklozen inmiddels op zeven. Gezien de groep economisch daklozen ook in andere grote steden snel groeit, roept #GiveMe5 nu hotels in Den Haag en Rotterdam op om zich ook aan te sluiten.

Economische daklozen

Economisch daklozen zijn mensen die door een samenloop van omstandigheden (faillissement, scheiding, verlies van baan) hun huis verliezen en op straat belanden. Deze groep groeit gestaag, mede door de woningcrisis. Hotels kunnen hier een cruciale positieve rol in spelen door kamers beschikbaar te stellen voor een periode van drie maanden; de tijd die iemand nodig heeft om uit de survivalmode te komen en weer een leven op te bouwen.

Een positief effect op personeelstekort

Voor hotels is het niet alleen een bijzondere manier om direct bij te dragen aan het leven van een economisch dakloze en aan de leefbaarheid van de stad; ook voor het hotel zelf zitten er directe voordelen aan verbonden. De deelnemende hotels ervaren dat het een positief effect heeft op hun werknemers. Zij zijn trots op de inzet van hun werkplek en de directe impact die ze hiermee maken. Voor andere hotels is de bijdrage die de deelnemers betalen (450 euro per maand) een welkome bijdrage in tijden van corona. Jaz Hotel gaat zelfs nog een stapje verder; zij hebben hun deuren geopend met het idee een traineeship aan te bieden aan de nieuwe bewoner. Momenteel is de eerste pilot hiervan gestart; als dit succesvol blijkt kan dit een serieuze en vernieuwende oplossing zijn voor het nijpende personeelstekort. 

Rotterdam en Den Haag

De Amsterdamse hotels Kimpton de Witt, Pestana Riverside Amsterdam, Holiday Inn Express, Crowne Plaza, Novotel Schiphol, Jaz Hotel en Hotel Casa maken al deel uit van de beweging. Nu is het de beurt aan Den Haag en Rotterdam! Aangezien ook hier de aantallen economisch daklozen oplopen, en er niet genoeg structurele voorzieningen zijn. Wil jij namens een hotel aansluiten bij dit initiatief? Neem dan contact op via kelly@thepresent.world!

Meer informatie vind je op www.giveme5.world

Foto: Monique Keeris, Kruispunt KRO NCRV

 

 

 

Overig nieuws