Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

13 januari 2021 | Redactie

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Manager bij Winselerhof en Chef de Cuisine Gilbert von Berg kiest voor het ondernemerschap.

Dennis Lemmens (43) is sinds 2001 werkzaam op Château Neercanne en sinds 2007 als Maître d’Hotel van het restaurant. In zijn nieuwe rol als Food & Beverage Manager krijgt hij bij Winselerhof in Landgraaf de verantwoordelijkheid over de bedieningsteams van Restaurant Pirandello, Luigi’s Restaurant & Bar en de banqueting. Een mooie stap voor Dennis waarbij hij alle opgedane kennis en ervaring over kan brengen op zijn nieuwe team en met hen weer verder kan bouwen aan de gastronomische ambities van Winselerhof. Dennis zegt over zijn promotie: “Het is voor mij een mooie nieuwe uitdaging om met een groter team op een nieuwe werkplek aan de slag te gaan, en toch voelt het vertrouwd vanwege het familiebedrijf.” 

Chef de Cuisine

Gilbert von Berg (38) is sinds 2007 werkzaam in de keukenbrigade van Restaurant Château Neercanne en sinds 1 november 2017 als Chef de Cuisine. Gilbert kiest voor het zelfstandig ondernemerschap. In het voorjaar van 2021 zal hij een kleinschalig restaurant in Maastricht openen. Gilbert zegt over zijn volgende stap: "Het is altijd mijn droom geweest om een eigen restaurant in Maastricht te openen waarin ik mijn ambities waar wil gaan maken. Ik heb een fantastische tijd en opleiding genoten op Château Neercanne, maar nu de kans is gekomen wil ik deze met beide handen aangrijpen." 

“Wij danken Dennis en Gilbert voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren waarbij zij essentiële rollen hebben gespeeld in de ontwikkeling van Restaurant Château Neercanne. Wij wensen hun veel succes en plezier toe in hun nieuwe rollen!”, zegt Camille Oostwegel, eigenaar & algemeen directeur van Oostwegel Collection. 

Talent Factory

Pierre Haenen, Directeur/Gastheer van Château Neercanne zegt: “Het doorgroeien van Dennis en Gilbert is wederom een heel mooi resultaat van de ‘Talent Factory’ binnen Oostwegel Collection. Het laat zien dat we niet alleen talent binnen ons bedrijf laten doorgroeien, maar ook daarbuiten naar het ondernemerschap.” 

Opvolging

Ten tijde van dit persbericht is er nog geen opvolging bekend voor beide functies. “We starten per direct de werving en selectie voor deze twee belangrijke posities in ons huis. Met de opvolgers van Dennis en Gilbert gaan we weer verder bouwen aan de gastronomische toppositie die wij nastreven”, zegt Pierre Haenen. 

Over Château Neercanne

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen
Jonge Honden: Michelle Zandbergen ziet eerste hotel niet als eindstation

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rollen. Hoe kijkt de jonge generatie hotelmanagers tegen deze dynamische branche aan? In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge ho ...

Tech Longread
Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 2)

Veel horecamanagers erkennen de potentie van kunstmatige intelligentie voor hun bedrijfstak, maar zijn terughoudend bij het daadwerkelijk implementeren ervan, zo schreven wij onlangs op deze website. Ze twijfelen welke toepassing het beste past bij hun bedrijfsmodel of concept en hebben niet alti ...

Hotelketens Internationaal
Faena en Accor gaan wereldwijde samenwerking aan

Faena, een van 's werelds meest invloedrijke merken in de luxe levensstijl en horeca-industrie, en Accor, een toonaangevende hospitalitygroep met een uitgebreide merkenportefeuille en meer dan 5.000 accommodaties in 110 landen, zijn een samenwerking aangegaan om het Faena merk uit te breiden naa ...

Achtergronden Internationaal
Amsterdams gezin haalt anderhalve ton op voor de realisatie van hotel op Sardinië

De ondernemers achter Soul Valley hebben inmiddels ruim 150.000 euro opgehaald dankzij een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Hiermee is het minimale streefbedrag behaald en wordt het conscious hotel volledig duurzaam gebouwd en ingericht. Daarmee gaat hun droom om een plek te creëren ...

Hotel & Recht
Huurrecht en onvoorziene omstandigheden; 3 uitspraken

Na de eerste lockdown en reeks van daaropvolgende procedures tussen huurders en verhuurders, bespraken wij in ons artikel van augustus 2020 een kort geding vonnis van de rechtbank Amsterdam. Kortgezegd oordeelde de rechter daarin voorlopig – en grotendeels in lijn met de overige uitspraken to ...

Economie Corona
Swissôtel op Damrak dwingt huurkorting af

Het Swissôtel op het Amsterdamse Damrak dwingt bij rechter 50 procent huurkorting af, zo lezen we op de website van het Parool. Het hotel telt 114 kamers en een restaurant. De huur bedraagt jaarlijks ruim één miljoen euro. Het hotel stelt dat het hard wordt getroffen door de coro ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: