Bezettingsgraad nekt Hotel Woodbrooke

5 maart 2014
Bezettingsgraad nekt Hotel Woodbrooke

Hotel Woodbrooke in het Gelderse Barchem is failliet. De werkmaatschappij die het hotel en de gebouwen exploiteert heeft het bankroet zelf aangevraagd. Voor zo'n tien vaste personeelsleden
en dertig oproepkrachten is het werk tot nader order opgeschort.

*Doorstart?*
Vereniging Woodbrookers Barchem blijft eigenaar van de panden en de grond. Bij een doorstart zal men zoeken naar een nieuwe geldschieter en de kosten van de exploitaties tegen het licht houden.

*Inkomsten*
Het hotel met 30 kamers op driesterrenniveau had een te lage bezettingsgraad. Ook waren de kosten van het hotel te hoog en genereerde het minder inkomsten dan verwacht. Een paar jaar geleden werd er nog fors geinvesteerd in de hotelexploitatie.

*Eigen kracht*
Het hotel was niet aangesloten bij een samenwerkingsverband, de promotie van het product moest op eigen kracht gebeuren. "We zijn actief op Twitter en Facebook," vertelde hotelmanager Lisa Pit tegenover Hospitality Management in een interview uit juni 2012.

*Bekendheid*
"We moeten ons nu eerst profileren in dit deel van Gelderland. De mensen van Barchem en Lochem hebben lang nog niet allemaal door dat zij in dit hotel - dat conferentieoord van weleer - gewoon een kop koffie kunnen gaan drinken. De brasserie is door velen nog niet ontdekt. Vandaar dat we nu een bord langs de doorgaande weg hebben staan met daarop 'gratis thee drinken'. We hopen ook mensen binnen te krijgen via de workshops. En elke eerste zondag van de maand hebben we een brunch met live muziek."

"Via de volgende inleiding kunt u het hele nummer van Hospitality Management downloaden met daarinhet interviewartikel over Woodbrooke Barchem":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/interview-woodbrooke-hotel-10307/.

Overig nieuws