Bezettingsgraad nekt Hotel Woodbrooke

5 maart 2014 |
Bezettingsgraad nekt Hotel Woodbrooke<

Hotel Woodbrooke in het Gelderse Barchem is failliet. De werkmaatschappij die het hotel en de gebouwen exploiteert heeft het bankroet zelf aangevraagd. Voor zo'n tien vaste personeelsleden
en dertig oproepkrachten is het werk tot nader order opgeschort.

Doorstart?
Vereniging Woodbrookers Barchem blijft eigenaar van de panden en de grond. Bij een doorstart zal men zoeken naar een nieuwe geldschieter en de kosten van de exploitaties tegen het licht houden.

Inkomsten
Het hotel met 30 kamers op driesterrenniveau had een te lage bezettingsgraad. Ook waren de kosten van het hotel te hoog en genereerde het minder inkomsten dan verwacht. Een paar jaar geleden werd er nog fors geinvesteerd in de hotelexploitatie.

Eigen kracht
Het hotel was niet aangesloten bij een samenwerkingsverband, de promotie van het product moest op eigen kracht gebeuren. "We zijn actief op Twitter en Facebook," vertelde hotelmanager Lisa Pit tegenover Hospitality Management in een interview uit juni 2012.

Bekendheid
"We moeten ons nu eerst profileren in dit deel van Gelderland. De mensen van Barchem en Lochem hebben lang nog niet allemaal door dat zij in dit hotel - dat conferentieoord van weleer - gewoon een kop koffie kunnen gaan drinken. De brasserie is door velen nog niet ontdekt. Vandaar dat we nu een bord langs de doorgaande weg hebben staan met daarop 'gratis thee drinken'. We hopen ook mensen binnen te krijgen via de workshops. En elke eerste zondag van de maand hebben we een brunch met live muziek."

"Via de volgende inleiding kunt u het hele nummer van Hospitality Management downloaden met daarinhet interviewartikel over Woodbrooke Barchem":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/interview-woodbrooke-hotel-10307/.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Fletcher
De Wageningsche Berg door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar, daarvoor wordt het team uiteraard beloond. Daarom neemt het hoofdkantoor in Nieuwegein op zondag 24 maart 2019 het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen voor é&...

Awards Hotel Mensen
Grand Hotel Huis ter Duin: ‘Partner Independent Hotel of the Year 2018’

Na de benoeming van managing director Stephan Stokkermans tot Hotelier of the Year 2019 van Preferred Hotels & Resorts en een finaleplaats bij de M&IT Awards in Londen was het nu de beurt aan Coen van Veen om twee awards mee naar huis te nemen. De Director of Sales was tijdens de HelmsBrisco...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: