Bidroom uitgeroepen tot beste startup

2 juli 2019 | Thijs Jacobs

Meer dan 200 aanwezigen van het Hospitality Technology Forum 2019 in Zürich hebben het Bidroom hotelreserveringsplatform uitgeroepen tot beste startup in de categorie Grown Startups.

Bidroom was één van de vier 'grown startups' op het evenement. Stuk voor stuk presenteerden zij hun baanbrekende oplossing voor de hospitality-industrie. De deelnemers werden beoordeeld door een publiek van meer dan 200 aanwezigen, waarbij de meerderheid van de deelnemers stemde voor de presentatie van Michael Ros, Bidroom's mede-oprichter en COO. 

In zijn toespraak benadrukte Ros de belangrijke rol van innovatieve technologie die de basis vormt voor het revolutionaire nieuwe no-commission model van Bidroom, dat geld bespaart voor zowel de online reiziger als de hoteleigenaren.

De stemming werd voorgezeten door een jury bestaande uit drie personen waaronder Sigi Gübeli van Hôtelière Platzhirsch Zürich, Simon Lehmann van AJL-Consulting en Michael Thomann van THOMANN Hospitality Management. Op het evenement op 26 juni ontving oprichter Michael Ros de prijs namens Bidroom.

"We zijn vereerd dat Bidroom erkend wordt als een game changer voor de hospitality industry" zei Ros. "Het voelt als een oprechte support van een groot en ervaren publiek van Zwitserse horecaprofessionals", zei hij.

Simon Lehmann, die lid is van de jury van het Hospitality Technology Forum, zei: "Bidroom komt fris, baanbrekend en innovatief over. Het is precies wat onze industrie nodig heeft: nieuwe ideeën voor distributie, het doorbreken van traditionele gewoontjes met nieuwe technologische alternatieven -- allemaal gepresenteerd met een vriendelijke en persoonlijke benadering."

Sinds de oprichting in 2014 heeft Bidroom meer dan 120.000 hotels uit 128 landen ingeschreven voor haar unieke online boekingsmodel zonder commissie. Bidroom heeft tot op vandaag 21 miljoen euro aan particuliere financiering opgehaald. In 2018 tekende Bidroom een samenwerkingsovereenkomst met Visa Inc.

Online hotelreserveringen eerlijker en winstgevender maken

De editie van dit jaar van het Hospitality Technology Forum heeft zo'n 300 professionals uit de horeca met elkaar in contact gebracht. Zij ontdekten de laatste innovaties om de hotel prestaties te verbeteren. Met de digitalisering van hotels als focus van het evenement, vertelde COO Ros het publiek dat hoteliers het no-commission model moeten omarmen.

Ros zei dat in een tijdperk van excessieve OTA-commissies en macht, Bidroom de juiste oplossing was. Hij legde uit dat hotels met Bidroom geen commissie betalen maar een lidmaatschap. Dit doen ze uitsluitend wanneer ze een vooraf bepaalde hoeveelheid inkomsten uit boekingen hebben ontvangen. ‘Deze functies en de toegang tot de frequente reizigers community, maken Bidroom een overtuigend direct boekingskanaal voor hoteliers in Zwitserland en daarbuiten.

Michael Ros is bekend in de Zwitserse hospitality scene als actieve deelnemer aan het World Tourism Forum in Luzern, waar hij een expert is op het gebied van baanbrekende technologie in travel. Onder zijn leiding zet Bidroom zijn internationale expansie voort. In mei trad Maurizio Tripi in dienst bij Bidroom als Chief Technology Officer, na eerdere functies in Silicon Valley. De doelstelling van Tripi is om de IT-kracht van Bidroom met 300% uit te breiden en tegen 2020 meer dan een miljoen actieve leden te bereiken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Achtergronden
Dit kost een overnachting tijdens carnaval

Het grootste feest van het jaar in het zuiden komt er weer aan. Dat betekent carnavalskleding scoren, kaarten kopen voor de plaatselijke kroeg of natuurlijk buiten genieten van de muziek met een biertje. Maar wat als je nou in de stad zou willen overnachten? Ben je dan duurder uit dan normaal? HomeT...

NH Hotels Internationaal
NH Hotels opent haar eerste hotel in Noord-Amerika

Het NH Collection New York Madison Avenue gaat weldra open. In april opent het eerste hotel van NH in de VS, zo lezen we op zakenreis.nl. Het statige gebouw in het hart van Manhattan stamt uit 1920 en weerspiegelt het 'gouden tijdperk van de reclame', zo meldt NH in een verklaring. In Eur...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: