Bidroom uitgeroepen tot beste startup

2 juli 2019 | Thijs Jacobs

Meer dan 200 aanwezigen van het Hospitality Technology Forum 2019 in Zürich hebben het Bidroom hotelreserveringsplatform uitgeroepen tot beste startup in de categorie Grown Startups.

Bidroom was één van de vier 'grown startups' op het evenement. Stuk voor stuk presenteerden zij hun baanbrekende oplossing voor de hospitality-industrie. De deelnemers werden beoordeeld door een publiek van meer dan 200 aanwezigen, waarbij de meerderheid van de deelnemers stemde voor de presentatie van Michael Ros, Bidroom's mede-oprichter en COO. 

In zijn toespraak benadrukte Ros de belangrijke rol van innovatieve technologie die de basis vormt voor het revolutionaire nieuwe no-commission model van Bidroom, dat geld bespaart voor zowel de online reiziger als de hoteleigenaren.

De stemming werd voorgezeten door een jury bestaande uit drie personen waaronder Sigi Gübeli van Hôtelière Platzhirsch Zürich, Simon Lehmann van AJL-Consulting en Michael Thomann van THOMANN Hospitality Management. Op het evenement op 26 juni ontving oprichter Michael Ros de prijs namens Bidroom.

"We zijn vereerd dat Bidroom erkend wordt als een game changer voor de hospitality industry" zei Ros. "Het voelt als een oprechte support van een groot en ervaren publiek van Zwitserse horecaprofessionals", zei hij.

Simon Lehmann, die lid is van de jury van het Hospitality Technology Forum, zei: "Bidroom komt fris, baanbrekend en innovatief over. Het is precies wat onze industrie nodig heeft: nieuwe ideeën voor distributie, het doorbreken van traditionele gewoontjes met nieuwe technologische alternatieven -- allemaal gepresenteerd met een vriendelijke en persoonlijke benadering."

Sinds de oprichting in 2014 heeft Bidroom meer dan 120.000 hotels uit 128 landen ingeschreven voor haar unieke online boekingsmodel zonder commissie. Bidroom heeft tot op vandaag 21 miljoen euro aan particuliere financiering opgehaald. In 2018 tekende Bidroom een samenwerkingsovereenkomst met Visa Inc.

Online hotelreserveringen eerlijker en winstgevender maken

De editie van dit jaar van het Hospitality Technology Forum heeft zo'n 300 professionals uit de horeca met elkaar in contact gebracht. Zij ontdekten de laatste innovaties om de hotel prestaties te verbeteren. Met de digitalisering van hotels als focus van het evenement, vertelde COO Ros het publiek dat hoteliers het no-commission model moeten omarmen.

Ros zei dat in een tijdperk van excessieve OTA-commissies en macht, Bidroom de juiste oplossing was. Hij legde uit dat hotels met Bidroom geen commissie betalen maar een lidmaatschap. Dit doen ze uitsluitend wanneer ze een vooraf bepaalde hoeveelheid inkomsten uit boekingen hebben ontvangen. ‘Deze functies en de toegang tot de frequente reizigers community, maken Bidroom een overtuigend direct boekingskanaal voor hoteliers in Zwitserland en daarbuiten.

Michael Ros is bekend in de Zwitserse hospitality scene als actieve deelnemer aan het World Tourism Forum in Luzern, waar hij een expert is op het gebied van baanbrekende technologie in travel. Onder zijn leiding zet Bidroom zijn internationale expansie voort. In mei trad Maurizio Tripi in dienst bij Bidroom als Chief Technology Officer, na eerdere functies in Silicon Valley. De doelstelling van Tripi is om de IT-kracht van Bidroom met 300% uit te breiden en tegen 2020 meer dan een miljoen actieve leden te bereiken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Branded Content
The Slaak Rotterdam strak beveiligd

The Slaak Rotterdam is gevestigd in een oud monumentaal pand waar vroeger Rotterdam’s grootste krant “Het Vrije Volk” gehuisvest was. Na een flinke verbouwing opende het hotel in 2019 haar deuren met alle glorie en sfeer die ook op het hoogtepunt midden jaren 50 daar aanwezig was. ...

Amsterdam Achtergronden
Sir Hotels ruilt luxe bedden in voor bureaus

Vanaf vandaag biedt hotel collectie Sir Hotels flexibele werkplekken aan. Waar de vraag naar bedden voor de zakelijke markt drastisch afgenomen is, stijgt de vraag naar rustige werkplekken. Meer kantoren zoals Nike en Google houden hun kantoren tot zeker het einde van het jaar gesloten. Sir Hotels s...

Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: