Bidroom uitgeroepen tot beste startup

2 juli 2019 | Thijs Jacobs

Meer dan 200 aanwezigen van het Hospitality Technology Forum 2019 in Zürich hebben het Bidroom hotelreserveringsplatform uitgeroepen tot beste startup in de categorie Grown Startups.

Bidroom was één van de vier 'grown startups' op het evenement. Stuk voor stuk presenteerden zij hun baanbrekende oplossing voor de hospitality-industrie. De deelnemers werden beoordeeld door een publiek van meer dan 200 aanwezigen, waarbij de meerderheid van de deelnemers stemde voor de presentatie van Michael Ros, Bidroom's mede-oprichter en COO. 

In zijn toespraak benadrukte Ros de belangrijke rol van innovatieve technologie die de basis vormt voor het revolutionaire nieuwe no-commission model van Bidroom, dat geld bespaart voor zowel de online reiziger als de hoteleigenaren.

De stemming werd voorgezeten door een jury bestaande uit drie personen waaronder Sigi Gübeli van Hôtelière Platzhirsch Zürich, Simon Lehmann van AJL-Consulting en Michael Thomann van THOMANN Hospitality Management. Op het evenement op 26 juni ontving oprichter Michael Ros de prijs namens Bidroom.

"We zijn vereerd dat Bidroom erkend wordt als een game changer voor de hospitality industry" zei Ros. "Het voelt als een oprechte support van een groot en ervaren publiek van Zwitserse horecaprofessionals", zei hij.

Simon Lehmann, die lid is van de jury van het Hospitality Technology Forum, zei: "Bidroom komt fris, baanbrekend en innovatief over. Het is precies wat onze industrie nodig heeft: nieuwe ideeën voor distributie, het doorbreken van traditionele gewoontjes met nieuwe technologische alternatieven -- allemaal gepresenteerd met een vriendelijke en persoonlijke benadering."

Sinds de oprichting in 2014 heeft Bidroom meer dan 120.000 hotels uit 128 landen ingeschreven voor haar unieke online boekingsmodel zonder commissie. Bidroom heeft tot op vandaag 21 miljoen euro aan particuliere financiering opgehaald. In 2018 tekende Bidroom een samenwerkingsovereenkomst met Visa Inc.

Online hotelreserveringen eerlijker en winstgevender maken

De editie van dit jaar van het Hospitality Technology Forum heeft zo'n 300 professionals uit de horeca met elkaar in contact gebracht. Zij ontdekten de laatste innovaties om de hotel prestaties te verbeteren. Met de digitalisering van hotels als focus van het evenement, vertelde COO Ros het publiek dat hoteliers het no-commission model moeten omarmen.

Ros zei dat in een tijdperk van excessieve OTA-commissies en macht, Bidroom de juiste oplossing was. Hij legde uit dat hotels met Bidroom geen commissie betalen maar een lidmaatschap. Dit doen ze uitsluitend wanneer ze een vooraf bepaalde hoeveelheid inkomsten uit boekingen hebben ontvangen. ‘Deze functies en de toegang tot de frequente reizigers community, maken Bidroom een overtuigend direct boekingskanaal voor hoteliers in Zwitserland en daarbuiten.

Michael Ros is bekend in de Zwitserse hospitality scene als actieve deelnemer aan het World Tourism Forum in Luzern, waar hij een expert is op het gebied van baanbrekende technologie in travel. Onder zijn leiding zet Bidroom zijn internationale expansie voort. In mei trad Maurizio Tripi in dienst bij Bidroom als Chief Technology Officer, na eerdere functies in Silicon Valley. De doelstelling van Tripi is om de IT-kracht van Bidroom met 300% uit te breiden en tegen 2020 meer dan een miljoen actieve leden te bereiken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

21 jaar geleden in Hospitality Management: Sander Allegro

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een column van Sander Allegro uit het jaar 2000. Met de titel 'Groen' duidt Al ...

Hotelketens Interview Longread
"De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed"

Erwin van der Graaf is directeur van Accor Hotels Services Nederland en als Vice President Operations verantwoordelijk voor de door Accor gemanagede hotels in Nederland. In het oog van de orkaan - het jaar 2020 - kreeg hij veel interviewaanvragen. Hij hield ze merendeels af; voelde geen behoeft ...

Interview
"Sales is oprecht nieuwsgierig zijn"

De essentie van sales. In het jaar dat de hotellerie ondersteboven werd gekegeld, zijn veel hotels anders naar hun salesprocessen gaan kijken. Van zwaar afhankelijk van OTA’s, naar op de juiste momenten de klant persoonlijk benaderen. Een ding is zeker: de kennis over en verbinding mét ...

Horeca naar de stembus deel twee: PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonder ...

Personeel Hotelketens
Marriott International benoemt nieuwe CEO en President

De Raad van Bestuur van Marriott International heeft aangekondigd dat Anthony 'Tony' Capuano is benoemd tot Chief Executive Officer en is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, met onmiddellijke ingang. Voorheen was hij Group President, Global Development, Design and Operation ...

Economie Hotelketens Internationaal
Accor verkoopt een belang van 1,5 procent in Huazhu voor 239 miljoen

Accor maakt bekend dat het de verkoop van een belang van 1,5% in Huazhu Group Limited (HTHT) heeft afgerond voor 239 miljoen euro. Deze transactie stelt Accor in staat om verdere waardecreatie van de initiële investering te ontwikkelen en tegelijkertijd haar balans te vereenvoudigen. Na deze tr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: