Bidroom uitgeroepen tot beste startup

2 juli 2019 | Thijs Jacobs

Meer dan 200 aanwezigen van het Hospitality Technology Forum 2019 in Zürich hebben het Bidroom hotelreserveringsplatform uitgeroepen tot beste startup in de categorie Grown Startups.

Bidroom was één van de vier 'grown startups' op het evenement. Stuk voor stuk presenteerden zij hun baanbrekende oplossing voor de hospitality-industrie. De deelnemers werden beoordeeld door een publiek van meer dan 200 aanwezigen, waarbij de meerderheid van de deelnemers stemde voor de presentatie van Michael Ros, Bidroom's mede-oprichter en COO. 

In zijn toespraak benadrukte Ros de belangrijke rol van innovatieve technologie die de basis vormt voor het revolutionaire nieuwe no-commission model van Bidroom, dat geld bespaart voor zowel de online reiziger als de hoteleigenaren.

De stemming werd voorgezeten door een jury bestaande uit drie personen waaronder Sigi Gübeli van Hôtelière Platzhirsch Zürich, Simon Lehmann van AJL-Consulting en Michael Thomann van THOMANN Hospitality Management. Op het evenement op 26 juni ontving oprichter Michael Ros de prijs namens Bidroom.

"We zijn vereerd dat Bidroom erkend wordt als een game changer voor de hospitality industry" zei Ros. "Het voelt als een oprechte support van een groot en ervaren publiek van Zwitserse horecaprofessionals", zei hij.

Simon Lehmann, die lid is van de jury van het Hospitality Technology Forum, zei: "Bidroom komt fris, baanbrekend en innovatief over. Het is precies wat onze industrie nodig heeft: nieuwe ideeën voor distributie, het doorbreken van traditionele gewoontjes met nieuwe technologische alternatieven -- allemaal gepresenteerd met een vriendelijke en persoonlijke benadering."

Sinds de oprichting in 2014 heeft Bidroom meer dan 120.000 hotels uit 128 landen ingeschreven voor haar unieke online boekingsmodel zonder commissie. Bidroom heeft tot op vandaag 21 miljoen euro aan particuliere financiering opgehaald. In 2018 tekende Bidroom een samenwerkingsovereenkomst met Visa Inc.

Online hotelreserveringen eerlijker en winstgevender maken

De editie van dit jaar van het Hospitality Technology Forum heeft zo'n 300 professionals uit de horeca met elkaar in contact gebracht. Zij ontdekten de laatste innovaties om de hotel prestaties te verbeteren. Met de digitalisering van hotels als focus van het evenement, vertelde COO Ros het publiek dat hoteliers het no-commission model moeten omarmen.

Ros zei dat in een tijdperk van excessieve OTA-commissies en macht, Bidroom de juiste oplossing was. Hij legde uit dat hotels met Bidroom geen commissie betalen maar een lidmaatschap. Dit doen ze uitsluitend wanneer ze een vooraf bepaalde hoeveelheid inkomsten uit boekingen hebben ontvangen. ‘Deze functies en de toegang tot de frequente reizigers community, maken Bidroom een overtuigend direct boekingskanaal voor hoteliers in Zwitserland en daarbuiten.

Michael Ros is bekend in de Zwitserse hospitality scene als actieve deelnemer aan het World Tourism Forum in Luzern, waar hij een expert is op het gebied van baanbrekende technologie in travel. Onder zijn leiding zet Bidroom zijn internationale expansie voort. In mei trad Maurizio Tripi in dienst bij Bidroom als Chief Technology Officer, na eerdere functies in Silicon Valley. De doelstelling van Tripi is om de IT-kracht van Bidroom met 300% uit te breiden en tegen 2020 meer dan een miljoen actieve leden te bereiken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Hoteltech
Annemarie van Gaal: "Ook de hotellerie kan nieuwe verdienmodellen aanboren"

Toen Wayne Gretzki, de wereldberoemde Canadese ijshockeyer, gevraagd werd naar de reden van zijn succes, antwoordde hij: “Ik skate naar waar de puck heen gaat en niet naar waar hij vandaan komt.” En zo is het. Veel ondernemers en managers borduren nog steeds voort op het verleden, op ...

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: