Bidroom uitgeroepen tot beste startup

2 juli 2019 | Thijs Jacobs

Meer dan 200 aanwezigen van het Hospitality Technology Forum 2019 in Zürich hebben het Bidroom hotelreserveringsplatform uitgeroepen tot beste startup in de categorie Grown Startups.

Bidroom was één van de vier 'grown startups' op het evenement. Stuk voor stuk presenteerden zij hun baanbrekende oplossing voor de hospitality-industrie. De deelnemers werden beoordeeld door een publiek van meer dan 200 aanwezigen, waarbij de meerderheid van de deelnemers stemde voor de presentatie van Michael Ros, Bidroom's mede-oprichter en COO. 

In zijn toespraak benadrukte Ros de belangrijke rol van innovatieve technologie die de basis vormt voor het revolutionaire nieuwe no-commission model van Bidroom, dat geld bespaart voor zowel de online reiziger als de hoteleigenaren.

De stemming werd voorgezeten door een jury bestaande uit drie personen waaronder Sigi Gübeli van Hôtelière Platzhirsch Zürich, Simon Lehmann van AJL-Consulting en Michael Thomann van THOMANN Hospitality Management. Op het evenement op 26 juni ontving oprichter Michael Ros de prijs namens Bidroom.

"We zijn vereerd dat Bidroom erkend wordt als een game changer voor de hospitality industry" zei Ros. "Het voelt als een oprechte support van een groot en ervaren publiek van Zwitserse horecaprofessionals", zei hij.

Simon Lehmann, die lid is van de jury van het Hospitality Technology Forum, zei: "Bidroom komt fris, baanbrekend en innovatief over. Het is precies wat onze industrie nodig heeft: nieuwe ideeën voor distributie, het doorbreken van traditionele gewoontjes met nieuwe technologische alternatieven -- allemaal gepresenteerd met een vriendelijke en persoonlijke benadering."

Sinds de oprichting in 2014 heeft Bidroom meer dan 120.000 hotels uit 128 landen ingeschreven voor haar unieke online boekingsmodel zonder commissie. Bidroom heeft tot op vandaag 21 miljoen euro aan particuliere financiering opgehaald. In 2018 tekende Bidroom een samenwerkingsovereenkomst met Visa Inc.

Online hotelreserveringen eerlijker en winstgevender maken

De editie van dit jaar van het Hospitality Technology Forum heeft zo'n 300 professionals uit de horeca met elkaar in contact gebracht. Zij ontdekten de laatste innovaties om de hotel prestaties te verbeteren. Met de digitalisering van hotels als focus van het evenement, vertelde COO Ros het publiek dat hoteliers het no-commission model moeten omarmen.

Ros zei dat in een tijdperk van excessieve OTA-commissies en macht, Bidroom de juiste oplossing was. Hij legde uit dat hotels met Bidroom geen commissie betalen maar een lidmaatschap. Dit doen ze uitsluitend wanneer ze een vooraf bepaalde hoeveelheid inkomsten uit boekingen hebben ontvangen. ‘Deze functies en de toegang tot de frequente reizigers community, maken Bidroom een overtuigend direct boekingskanaal voor hoteliers in Zwitserland en daarbuiten.

Michael Ros is bekend in de Zwitserse hospitality scene als actieve deelnemer aan het World Tourism Forum in Luzern, waar hij een expert is op het gebied van baanbrekende technologie in travel. Onder zijn leiding zet Bidroom zijn internationale expansie voort. In mei trad Maurizio Tripi in dienst bij Bidroom als Chief Technology Officer, na eerdere functies in Silicon Valley. De doelstelling van Tripi is om de IT-kracht van Bidroom met 300% uit te breiden en tegen 2020 meer dan een miljoen actieve leden te bereiken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Hotel Duurzaamheid
Duurzaamste hotelketen van Europa viert tiende verjaardag

Conscious Hotels opende 10 jaar geleden, in juli 2009, haar eerste hotel in Amsterdam. Dit was het eerste duurzame hotel van Nederland. Inmiddels is Conscious gegroeid tot 4 hotels, waar in totaal maar liefst 800.000 groene nachten geslapen zijn. Het nieuwste hotel opende een jaar geleden in het...

Amsterdam Culinair
Baby Shower Afternoon Tea in Waldorf Astoria Amsterdam

De Baby Shower Afternoon Tea is de jongste loot aan de stam van de befaamde Afternoon Tea thema’s in Waldorf Astoria Amsterdam. Chef Vipin Charly tovert verwachtingsvolle dromen om tot verbluffende patisserie. De hartige en zoete hapjes worden gepresenteerd in tot de verbeelding sprekende &lsq...

Hotelketens Internationaal
Icelandair Hotels heeft een koper gevonden

De Icelandair Group heeft in het Maleisische Berjaya Land Berhad een koper gevonden voor Icelandair Hotels. Via de Ierse dochter Berjaya Property Ireland Limited neemt het een meerderheidsaandeel in de hotelketen. Icelandair heeft op dit moment acht hotels op IJsland, met een negende hotel in ont...

Events Achtergronden
Mindervalidenhotel op Zwarte Cross

Het wordt dit jaar voor 20 tot 25 mindervaliden mogelijk om de Zwarte Cross maximaal te beleven. De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is maandag 17 juni in het KRO-NCRV programma Minister van Gehandicaptenzaken verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland en zal MIVA Las Ve...

Accor Amsterdam
Vierde Accor-hotel klaar voor meetings en events farmaceuten

Ook Novotel Amsterdam City voldoet nu aan de eisen voor meetings en events in de gezondheidszorg / farmaceutische industrie. Het is het vierde als groen gecertificeerde Accor-hotel, na Mercure Amsterdam City, Movenpick Amsterdam City Centre en Novotel Amsterdam Schiphol Airport. De locatie in de omg...

Hilton Hotelketens
Hotelketen uitgelicht: Hilton

In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In 1919 opende Conrad Hilton het eerste Hilton Hotel in Cisco, Texas in de Verenigde Staten. In honderd jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een van de bekendste en grootste...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: