Foto's: Blooming tekent intentieovereenkomst met eigenaren Hotel Nassau in Bergen aan Zee

Auteur: Redactie
Foto's: Blooming tekent intentieovereenkomst met eigenaren Hotel Nassau in Bergen aan Zee

Vrijdagmorgen werd in hotel blooming te Bergen de maquette onthuld van het project ‘Nieuw Nassau Bergen’. Het duurt nog even maar medio 2024 zal het gedateerde Hotel Nassau plaatsmaken voor een nieuwbouwproject getekend door architect Bjarne Mastenbroek van ‘Search Architects’. Bjarne is onder meer bekend van zijn ontwerp van Hotel Jakarta in Amsterdam waarmee meerdere internationale prijzen werden gewonnen.

Algemeen directeur van blooming bedrijvengroep, Mike Bosman, vertelt al enthousiast te zijn over het concept sinds 4 december 2017 toen buurtbewoners een presentatie bijwoonden over de plannen. “Toen werden we als het ware verliefd. Nu, ruim vier jaar later, voelt het als de verloving; we hebben de intentieovereenkomst met de initiatiefnemers Henk Deen en Bastiaan Smit zojuist ondertekend. De eerder gepresenteerde maquette is vandaag onthuld in de hotellobby, blooming hotel Bergen aan Zee wordt prachtig”.

Deen en Smit hebben gekozen voor twee gebouwen die middels de ondergelegen parkeergarage zijn verbonden; “het één omvat dadelijk zestig hotelkamers, een uitgebreide spa, zwembad en restaurantfunctie. Het kleinere en zuidelijk gelegen gebouw huisvest 21 hotelappartementen. Wat vandaag is overeengekomen is dat blooming het totale complex gaat exploiteren en wij kunnen ons niet een betere partner wensen. blooming heeft namelijk bewezen een succesvolle en bestendige horecaonderneming te zijn en is een gevestigde naam in Bergen. Niet lang geleden werd hotel blooming immers nog uitgeroepen tot Meest Duurzame Hotel van Nederland. En in combinatie met de duurzame architectuur vormt dat een recept van allure.
Gezamenlijk hebben we als doel het mooiste, beste en meest maatschappelijk verantwoorde strandhotel te worden van Nederland. De unieke locatie op het duin van Bergen aan Zee, de materialen die worden gebruikt, de energiezuinigheid van de gebouwen en natuurlijk de manier waarop het team van blooming het horeca-vak verstaat, maakt dat deze droom eindelijk realiteit gaat worden. En dat vieren we vandaag”.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws