Booking.com keert bonus uit, Tweede Kamer is boos

Auteur: David Bakker
OTA's 2 juni 2021
Booking.com keert bonus uit, Tweede Kamer is boos

De Tweede Kamer wil dat Booking.com 'tenminste' de waarde van de bonussen voor de drie topbestuurders, die in de vorm van aandelen worden uitgekeerd en een waarde hebben van 28 miljoen euro, terugbetaalt. De Kamer vind dat Booking.com verkeerd is omgegaan met de verkregen coronasteun.

Het van origine Nederlandse bedrijf, dat inmiddels onderdeel uit maakt van een Amerikaans moederbedrijf Booking Holdings, ontving in de eerste ronde NOW-steun vorig jaar 65 miljoen euro van de overheid. Vorige week maakte Booking.com bekend ongeveer 28 miljoen aan bonussen uit te keren.

Die bekendmaking viel verkeerd bij de Tweede Kamer en de Kamer wil dan ook dat demissionair minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees, in gesprek gaat met de OTA.

Juridisch

Koolmees zei afgelopen vrijdag dat er juridisch gezien niets doen is aan de actie van Booking. De overheid had bij de eerste ronde van de loonsteun nog niet bepaald dat bonussen uitkeren niet mocht. Pas vanaf NOW 2 is het voor bedrijven niet toegestaan bonussen en dividend uit te keren.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws