Bouw hotel BOOT&CO van start

1 december 2017 | Roy Spijker

De Amsterdamse Houthaven krijgt mede dankzij Techniplan Adviseurs een groen, gastvrij hotel met de naam BOOT&CO. Het iconische gebouw, dat aan de voorkant pal grenst aan het IJ, krijgt door een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen een EPC van 0,041. Dat is maar liefst 96% beter dan de huidige bouwbesluiteis en bijna geheel energieneutraal. De bouw van het hotel is 30 november gestart.

Opdrachtgevers IQNN, City ID Group en Vink Bouw namen Techniplan Adviseurs in de arm als Breeam-expert en als adviseur voor alle technische installaties van het gebouw. De karakteristieke uitstraling van het hotel – een ode aan de Amsterdamse School – is van Kollhoff Architekten. Het interieur komt van Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) uit Londen.

“Een compleet hotel energieneutraal maken is steevast een uitdaging,” aldus Allard Jansen, projectleider bij Techniplan. Het stemt ons trots dat dit gelukt is voor zo’n iconisch gebouw pal aan het IJ. De manier van samenwerken maakte het verschil: alle betrokken partijen hebben integraal aan het ontwerp bijgedragen en samen slimme keuzes gemaakt. We drukken met dit project een flinke stempel op een wijk die straks nóg meer in de schijnwerpers staat. Het ontwerp sluit naadloos aan bij de eis van de gemeente Amsterdam om van de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk te maken.

430 pv-panelen
Techniplan maakte voor het ontwerp gebruik van een breed palet aan duurzame technieken. Zo krijgt het hotel door gebruik van triple glas en Rc-waarden tot 9,0 m² K/W uitzonderlijk goede isolatie. Stadswarmte en -koude van Nuon dient als bron voor de klimatisering van het hotel; elektriciteit wordt voor een belangrijk deel opgewekt met ruim 430 pv-panelen op het dak van het hotel. De toch al energiezuinige LED-verlichting staat nooit onnodig aan dankzij aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling. Warmte wordt uit de ventilatielucht en het douchewater teruggewonnen.

Over BOOT&CO
BOOT&CO is een vernieuwend hotelconcept met 82 ruime hotelappartementen, hoofdzakelijk bedoeld voor Young Dynamic Urban Professionals. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 6.000 m² BVO en krijgt onder meer een wellness center en een uitnodigend restaurant voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen. De oplevering van het hotel staat voor medio 2019 gepland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

David Bakker
Column: lang leve Leeuwarden

In 2018 was Leeuwarden, samen met Valletta (Malta), de Culturele Hoofdstad van Europa. De hotels puilden uit, bedden waren niet meer te boeken en provincie Friesland profiteerde mee. Eindstand: 5,4 miljoen bezoekers voor Friesland in 2018. In het bidbook werd uitgegaan van 4 miljoen bezoeken aan ...

Internationaal
a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 juli heet a&o Hostels haar gasten ook in Edinburgh welkom. Het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen biedt 131 kamers en 610 bedden. Het is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad. Voor oprichter en CEO Oliver Wint ...

Stelling van de maand mei: De overheid loodst de hotellerie goed door de coronacrisis

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De stelling van de maand ...

Achtergronden Interview
12 jaar geleden in Hospitality Management: Caro van Eekelen

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2009. In de zomer van 2009 werd Caro van Eekelen aangesteld als managi ...

Interview
Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Branded Content
Hotelgasten in 2021 willen gemak en ultiem relaxen 

In veel branches laat de huidige pandemie zijn sporen achter: ‘het oude normaal, het nieuwe normaal’… Eén ding is zeker: de veranderingen en verschuivingen zijn nog iedere dag voelbaar. Zo ook in de wereld van de hotelier. Voorheen was een hotelbezoek veelal verbonden aan h ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: