Conscious Hotels en Hotel V bundelen krachten

Conscious Hotels en Hotel V bundelen krachten

De Amsterdamse hotelgroep Conscious Hotels breidt uit en neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 een belang van honderd procent in Hotel V & The Lobby. Tom en Mirjam Espinosa, voorheen de eigenaren van dit familiebedrijf sinds 1978, behouden een minderheidsbelang in de onderneming en de merken blijven naast elkaar bestaan. Conscious Hotels, dat vorig jaar een investering ontving van NIPA Capital en cornerstone-investeerder BORON zet hiermee een belangrijke stap richting de eerder gestelde groeiambitie: ruim 2500 hotelkamers in het jaar 2030.

Duurzame hospitality: Doing good, while looking good

Conscious Hotels is de grondlegger van duurzame hospitality in Europa. Door de overname van Hotel V & The Lobby verdubbelt de hotelgroep haar jaarlijkse omzet van twintig naar veertig miljoen euro. De nieuwe groep omvat hierdoor in totaal zeven hotels met ruim vijfhonderd kamers, vier restaurants en twee koffiebars. ‘Er heerst vooral herkenning. Tom en Mirjam Espinosa hebben met dezelfde passie voor hospitality, design en duurzaamheid de afgelopen 25 jaren invulling gegeven aan Hotel V & The Lobby en daarom zien wij de krachtenbundeling als een natuurlijke match’, aldus Marco Lemmers, CEO Conscious Hotels.

Hotel V & The Lobby: Much Love from Amsterdam

Het Amsterdamse karakter en de eigentijdse branding van Hotel V & The Lobby sluiten goed aan op de kernwaarden van Conscious Hotels. Tom en Mirjam Espinosa van Hotel V & The Lobby: ‘Er zijn veel raakvlakken op het gebied van de liefde voor Amsterdam en zowel de sociale als ecologische verantwoordelijkheid die we gezamenlijk dragen.’ Beiden blijven nauw betrokken bij het bedrijf en zullen een rol spelen in de verdere ontwikkeling van Conscious Hotels, Hotel V & The Lobby.

Groeiambities: Van Amsterdam tot Europa

Door de toevoeging van de drie hotels en twee restaurants aan de groep, krijgt Conscious Hotels een perfecte spreiding over de stad Amsterdam. ‘Onze merken versterken elkaar op het gebied van duurzaam ondernemen, gastvrijheid en onze passie en liefde voor edgy design, culinair eten, verrassende dranken en gezelligheid’, voegen Tom en Mirjam Espinosa toe. De overname vormt hierdoor een solide basis voor verdere internationale expansie met meerdere hotels in diverse grote Europese steden

NIPA Capital & BORON: Innovatieve hospitality concepten

Samen met cornerstone investeerder BORON, de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen, richt NIPA Capital zich specifiek op innovatieve hospitality concepten. De samenwerking is gebaseerd op gemeenschappelijke duurzame ambities en door de uitgebreide expertise en het wereldwijde netwerk op het gebied van reizen, vastgoed en investeringen wordt Conscious Hotels optimaal ondersteund bij de voorgenomen groei.

J.A. Fentener van Vlissingen (Fotografie: Paul van der Wal)

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws