Culinair kindermenu bij hotels IHG

10 februari 2014 |
Culinair kindermenu bij hotels IHG

InterContinental Hotels & Resorts (IHG) kondigt zijn eerste wereldwijde hotelmenu voor kinderen aan. Het menu is samengesteld door culinaire experts, waaronder de celebrity-chef
Theo Randall en kindervoedingsdeskundige Annabel Karmel.

Ontdekkingsreis
Het menu wordt begin 2014 geïntroduceerd bij InterContinental Hotels & Resorts en belooft kinderen mee te nemen op een spannende culinaire ontdekkingsreis.

Juiste balans
"Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en volwassenen zijn vaak verrast over de smaken die de kinderen lekker vinden. Soms vraagt het echter wat overredingskracht om kinderen bepaalde dingen te laten eten en een vakantie met het hele gezin kan een geweldige kans bieden om nieuwe en opwindende gerechten te leren kennen. Theo en ik hebben samen een menu ontwikkeld dat allerlei verschillende smaken bevat en tegelijk de juiste balans van voedingsstoffen levert die InterContinental-reizigers met jonge kinderen zoeken", aldus Karmel.

Liefde voor eten
Randall legt uit: "Mijn kookfilosofie is zeer sterk beïnvloed door de liefde van mijn ouders voor goed eten. In mijn jeugd was een gedenkwaardige familievakantie altijd een vakantie met geweldige culinaire ervaringen. Ik heb gemerkt dat ik het snelst over verschillende culturen en steden leerde via de smaken van de lokale keuken van het land van bestemming en dit hoop ik ook over te brengen op de kinderen die InterContinental-restaurants wereldwijd bezoeken."

Beste kansen
"Voor met name InterContinental Hotels & Resorts hebben wij er begrip voor dat onze gasten hun kinderen de beste kansen willen geven om meer van de wereld te leren en tegelijk lol te hebben – en eten biedt hiervoor een geweldige gelegenheid. Deze samenwerking is gebaseerd op het principe van 'eetverkenning', waarbij het gaat om het creëren van eetervaringen die kinderen intrigeren en die zij spannend vinden. Tegelijkertijd willen we ouders de geruststelling geven dat onze kindermenu's de juiste balans van voedingsstoffen bieden – ook weer een manier waarop we proberen onze gasten gemoedsrust te geven als zij weg van huis zijn", aldus Simon Scoot, Vice President Global Brands, InterContinental Hotels & Resorts en IHG Global Resorts.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: