Curio by Hilton gelanceerd in Europa

3 maart 2015
Curio by Hilton gelanceerd in Europa

Hilton Worldwide heeft een definitief akkoord bereikt over de opname van de eerste Europese hotels onder het merk Curio – A Collection by
Hilton. Het Reichshof Hamburg en Rumeli Han Istanbul zijn twee historische hotels van meer dan een eeuw oud. Momenteel ondergaan deze hotels een uitgebreide renovatie en restauratie, waarna het Reichshof Hamburg zijn deuren weer opent in 2015, en het Rumeli Han Istanbul in 2017.

~Foto: De lobby van het Curio Reichshof in Hamburg~

*Over Curio*
Curio, dat in juni 2014 werd geïntroduceerd, geeft luxe, zelfstandige hotels uit het hogere segment de kans om zich bij Hilton Worldwide aan te sluiten, zonder daarbij hun eigen onderscheidende identiteit en lokale charme op te offeren. In Amerika zijn de eerste Curio-hotels inmiddels een feit, in onder andere Las Vegas, Dallas en Florida. Reichshof Hamburg wordt het eerste Curio-hotel in Europa.
"Europa vormt een belangrijke groeimogelijkheid voor Curio, vanwege de concentratie van zelfstandige kwaliteitshotels. Reichshof Hamburg en Rumeli Han Istanbul zijn iconische hotels en dankzij hun toetreding tot Curio – A Collection by Hilton kunnen zij hun unieke karakter behouden, maar tegelijkertijd profiteren van Hiltons commerciële kracht en wereldwijde reputatie", aldus Patrick Fitzgibbon, senior vice-president Europa & Afrika, Hilton Worldwide.

*Over Reichshof Hamburg*
Reichshof Hamburg is eigendom van en wordt geëxploiteerd door RH Operations GmbH & Co. KG, een volle dochteronderneming van het Keulse Event Hotels. Het hotel bevindt zich op een toplocatie in het strategisch gelegen Hamburg, direct tegenover het centraal station. Het hotel stamt uit 1910 en heeft een gevel in art-decostijl. Het restaurant met zijn houten lambriseringen werd in de jaren 1920 geopend en is geïnspireerd door de rijke maritieme geschiedenis van Hamburg. Momenteel ondergaat Reichshof Hamburg een renovatie van 30 miljoen euro, waarbij het hotel aan de buitenkant weer in ere zal worden hersteld en de binnenkant juist van een nieuw, modern interieur zal worden voorzien. De werkzaamheden worden in het tweede kwartaal afgerond, waarna het hotel zal beschikken over 280 kamers en suites, 11 vergaderzalen en een balzaal van 177 m2.


~Foto: Het Rumeli Han hotel in Istanbul~

*Over Rumeli Han Istanbul*
Rumeli Han Istanbul is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Tar??h?? Rumel?? Han Tur??zm Ve ?n?aat San.T??c. A.?. Het hotel is gelegen op een locatie op ?stiklal Avenue in het hart van de prestigieuze wijk Beyo?lu. Het negentiende-eeuwse gebouw ligt op korte loopafstand van bezienswaardigheden zoals het Taksimplein en de Galatatoren en heeft een beschermde status vanwege zijn architectonische en historische waarde. Het hotel zal 173 kamers tellen, verdeeld over zeven verdiepingen, en een aantal horecagelegenheden, waaronder een bar en restaurant op het dak met een spectaculair uitzicht over Istanbul. Voor de heropening in 2017 wordt het hotel eerst gerenoveerd.

*Distrubitievoordelen*
"Curio is opgericht in reactie op de vraag van eigenaren van hotels die hun eigen onderscheidende identiteit hebben, maar die willen profiteren van Hiltons distributievoordelen en internationale klantenkring met meer dan 44 miljoen Hilton HHonors-leden wereldwijd. Curio is, sinds het nog geen jaar geleden werd opgericht, ontzettend enthousiast ontvangen door zowel hoteleigenaren als gasten. Onze eerste hotels in Europa vormen een aanvulling op vijf reeds geopende hotels en ruim twintig in de pijplijn of met een ondertekende intentieverklaring in de rest van de wereld", aldus Dianna Vaughan, global head Curio – A Collection by Hilton.

"*Meer lezen over Hilton? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=hilton&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws