De Havixhorst is Kasteel van het Jaar

9 februari 2011 |
De Havixhorst is Kasteel van het Jaar

Voor de derde keer op rij is Châteauhotel- en restaurant De Havixhorst in De Schiphorst uitgeroepen tot Kasteel van het Jaar. Dit is bekend gemaakt tijdens het gala- en jaardiner van de vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques dat dit jaar plaatsvond bij De Havixhorst.

Wijland sprakeloos
Directeur-eigenaar Jos Wijland van De Havixhorst was zichtbaar verrast toen Châteaux et Résidences Ambassadeur Hans Wiegel de uitslag bekend maakte. “Hier had ik absoluut niet op gerekend”, aldus Wijland. “Twee keer op rij winnen was al bijzonder, maar een drie keer... Natuurlijk wisten we dat goede scores hadden behaald bij de mystery visits, maar dat is nog geen garantie."

Niveau hoger geworden
"Het kwaliteitsniveau binnen de vereniging is de afgelopen jaren alleen maar hoger geworden. Dat we nu voor het derde jaar op rij de titel mogen dragen is echt fantastisch. Dit is vooral ook de verdienste van al onze medewerkers, zij hebben een geweldige prestatie geleverd”, aldus de drecteur-eigenaar.

Mystery visits
Alle leden van Châteaux et Résidences Gastronomiques worden jaarlijks bezocht door anonieme inspecteurs van de Cenergy Group. Deze inspecteurs zijn zelf professioneel actief in de top van de Nederlandse horeca, als chef-kok, gastheer of directeur-eigenaar. De bedrijven worden beoordeeld op alle aspecten van service en kwaliteit. En niet alleen tijdens het verblijf, maar ook vooraf, zoals bij het maken van een reservering.

Controle op 400 punten
De mystery guests hebben verder speciale aandacht voor de mate van gastvrijheid en de netheid en hygiëne in het bedrijf. Naast product en omgeving weegt vooral het gedrag van de medewerkers zwaar bij de beoordeling. Ook het culinaire aspect is van grote invloed. De inspecteurs moeten niet alleen op culinair hoogstaand niveau gegeten hebben, het geserveerde moet ook origineel en verrassend zijn. Ieder bedrijf wordt beoordeeld op ruim 400 punten.

Beoordeling wijn- en menukaart
Niet alleen de Mystery Visits zijn bepalend voor het verkrijgen van de titel. Ook de menu- en wijnkaarten van de verschillende bedrijven worden streng beoordeeld. Dit jaar door drie ervaren vakgenoten. Marjan Oosting van Kasteel Vaeshartelt, Sjoerd Gehrels van Stenden University en Erik Troost van de S.S. Rotterdam beoordeelden de menu- en wijnkaarten van de leden op samenstelling, aanbod, prijsstelling en correct taalgebruik.

Op de foto: Uit handen van de heer Wiegel namen Jos en Karin Wijland de bij de uitverkiezing horende oorkonde in ontvangst.

Foto: Jacquet communicatie en marketingadvies

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: