De L'Europe presenteert nieuw culinair team 2018

15 november 2017 | Roy Spijker

Een nieuw tijdperk breekt aan voor De L'Europe Amsterdam met de culinaire benoemingen van Tjaco van Eijken als Executive Chef van De L'Europe, die verantwoordelijk zal zijn voor Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot Het Terras, de lounges, roomservice en de zeven vergaderruimtes. Bas van Kranen zal zich als Executive Chef van Bord'Eau Restaurant Gastronomique, samen met recentelijk benoemde Executive Sous Chef Marcel Bonda, concentreren op het Michelin sterrenrestaurant van De L'Europ. Per 1 januarie 2018 zullen de nieuwe chefs het succes van De L'Europe als culinaire bestemming in het hart van Amsterdam voortzetten.

Tjaco van Eijken heeft jarenlang ervaring opgedaan in de meest prestigieuze restaurants. In 1994 begon hij zijn carrière bij La Rive om na vijf jaar te gaan werken bij Spoon by Alain Ducasse in het Intercontintinental Hotel Hong Kong. Achtereenvolgens heeft hij ook gewerkt voor Sofitel Brussel le Louise, Sofitelt Saigon Plaza in Vietnam, Crown Plaza Brussels Airport en Le Wiltcher's by Steigenberger.

De 27-jarige Bas van Kranen ontwikkelde op jonge leeftijd zijn passie voor koken en gastronomie. Hij heeft zes jaar gewerkt bij het met een Michelinster bekroonde restaurant De Leuf, waarvan de laatste drie jaar als chef-kok. Ter ondersteuning van Van Kranen is Marcel Bonda aangesteld als Executive Sous Chef. Bonda is al 10 jaar werkzaam in de keukens van De L'Europe en heeft verschillende rollen vervuld binnen het team.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanwege he...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: