De L'Europe presenteert nieuw culinair team 2018

15 november 2017 | Roy Spijker

Een nieuw tijdperk breekt aan voor De L'Europe Amsterdam met de culinaire benoemingen van Tjaco van Eijken als Executive Chef van De L'Europe, die verantwoordelijk zal zijn voor Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot Het Terras, de lounges, roomservice en de zeven vergaderruimtes. Bas van Kranen zal zich als Executive Chef van Bord'Eau Restaurant Gastronomique, samen met recentelijk benoemde Executive Sous Chef Marcel Bonda, concentreren op het Michelin sterrenrestaurant van De L'Europ. Per 1 januarie 2018 zullen de nieuwe chefs het succes van De L'Europe als culinaire bestemming in het hart van Amsterdam voortzetten.

Tjaco van Eijken heeft jarenlang ervaring opgedaan in de meest prestigieuze restaurants. In 1994 begon hij zijn carrière bij La Rive om na vijf jaar te gaan werken bij Spoon by Alain Ducasse in het Intercontintinental Hotel Hong Kong. Achtereenvolgens heeft hij ook gewerkt voor Sofitel Brussel le Louise, Sofitelt Saigon Plaza in Vietnam, Crown Plaza Brussels Airport en Le Wiltcher's by Steigenberger.

De 27-jarige Bas van Kranen ontwikkelde op jonge leeftijd zijn passie voor koken en gastronomie. Hij heeft zes jaar gewerkt bij het met een Michelinster bekroonde restaurant De Leuf, waarvan de laatste drie jaar als chef-kok. Ter ondersteuning van Van Kranen is Marcel Bonda aangesteld als Executive Sous Chef. Bonda is al 10 jaar werkzaam in de keukens van De L'Europe en heeft verschillende rollen vervuld binnen het team.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor Internationaal
Accor opent 3000ste hotel in Europa

Accor opent haar 3.000ste hotel in Europa met de komst van twee ‘Mondrian’ hotels in Frankrijk. Met meer dan 340.000 kamers in 39 landen is Accor Europees markleider. De komst van Mondrian naar Europa, Accor’s 26e merk, onderstreept Accor’s ambitie in het premium en lifestyle...

Interview Longread
''In mijn hotel werken alleen 50-plussers''

Op een steenworp afstand van het beroemde Maastrichtse Vrijthof vind je Hotel Botticelli, een prachtig klassiek hotel in Venetiaanse sferen. De eigenaar Charles Steffens leidt ons rond in zijn hotel dat herinneringen oproept aan een roemrijk verleden, maar tegelijkertijd toekomstbestendig is, aangez...

Hotelbouwplannen Hilton
Hilton Royal Parc Soestduinen heropend na renovatie

Na 16 maanden waarin Hilton Royal Parc Soestduinen volledig gerenoveerd is, is het hotel er nu klaar voor om als DoubleTree by Hilton haar deuren te heropenen. Samen met de eigenaren, Netjes Beheer B.V., is er bewust voor gekozen om onder een ander Hilton-brand verder te gaan. Voortaan een Double...

Awards Culinair
Booking.com lanceert nieuwe pilot-app 'CityBook'

Door het gebruik van machine learning krijgen reizigers aanbevelingen die het makkelijker maken om de steden te verkennen. Met als missie het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te beleven, kondigt Booking.com een nieuwe pilot aan: CityBook. Deze digitale stedengids brengt inspiratie, pl...

Wet- en regelgeving Airbnb
KHN: Snel ingrijpen op platformen zoals Airbnb noodzakelijk

De Tweede Kamer spreekt donderdag 16 januari in een schriftelijk verslag over nieuwe wetgeving voor huizenverhuurplatformen, zoals Airbnb. In aanloop naar deze kamerbehandeling pleit Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voor verplichte medewerking van deze platformen als het gaat om toezicht op verhuu...

Personalia Mensen
RAI Amsterdam benoemt Luuk Scholte tot Domain & Partnership Manager

Na zeven edities leiding te hebben gegeven aan Horecava is Luuk Scholte door RAI Amsterdam benoemd tot Domain & Partnership Manager. Carlijn Groen, huidig Exhibition Manager van Horecava, neemt het stokje van Luuk Scholte over. Luuk Scholte is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor het rea...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: