De Sustainable Hospitality Challenge maakt finalisten bekend

Auteur: Redactie
Events Mensen 28 juni 2022
De Sustainable Hospitality Challenge maakt finalisten bekend

De finalisten van de Sustainable Hospitality Challenge zijn bekendgemaakt nadat een jury bestaande uit prominente CEO’s en andere executives uit de gastvrijheidsbranche 17 grensverleggende concepten beoordeelden. Deze waren ingediend door studenten van 's werelds meest toonaangevende hotelscholen. De finalisten van de challenge zullen hun innovatieve ideeën presenteren aan de buitenwereld tijdens FUTURE HOSPITALITY SUMMIT (FHS) in Dubai van 19 tot 21 september.

De Sustainable Hospitality Challenge is een initiatief van Hotelschool The Hague en is gericht op de ontwikkeling van duurzame oplossingen die voor een verandering in de gastvrijheidsbranche gaan zorgen, gedreven om de nieuwe generatie managers van morgen te stimuleren. Door talent op wereldschaal te koesteren, wil de Sustainable Hospitality Challenge in samenwerking met brancheorganisatie, een vernieuwende blik bieden op de toekomst van de branche.

SHC is zeven jaar geleden opgericht ter ondersteuning en stimulans van de ontwikkeling van duurzame oplossingen in de gastvrijheidsbranche. De challenge is uitgegroeid tot een wereldwijd innovatieplatform dat wordt ondersteund door 's werelds meest bekende hotelketens, horecaleveranciers, projectontwikkelaars en slimme steden.

De studenten kregen de opdracht oplossingen te ontwikkelen met het thema 'Remote', geïnspireerd door de hoofdsponsor NEOM, een regio in het noordwesten van Saoedi-Arabië die vanaf de grond zal worden opgebouwd en de nieuwe standaard voor duurzaam leven wordt.

"Wat zeven jaar geleden begon als een platform voor kennisuitwisseling, is getransformeerd tot een katalysator voor innovatie en duurzame verandering in de sector. Een groep investeerders en besluitvormers in onze industrie heeft SHC omarmt en heeft vertrouwen in de transformerende krachten van de volgende generatie managers”, aldus Paul Griep, oprichter SHC, directeur van Alumni & Industry Relations - Hotelschool The Hague.

De missie van SHC is innovatie te stimuleren, en studenten uit te dagen oplossingen te ontwikkelen en grenzen te verleggen, die verandering in de gastvrijheidsbranche teweegbrengen en bijdragen aan een duurzamere wereld.

Dankzij hoofdsponsor NEOM konden alle deelnemende studenten het evenement bijwonen, daarnaast is de challenge mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van partners, de Sustainable Hospitality Alliance en Bench.

Chris Newman, Executive Director van NEOM Hotel Development, zei: "NEOM Hotel Development is verantwoordelijk voor het creëren en exploiteren van hotels van de toekomst. NEOM bouwt een stad, een regio, waar grote ambities op het gebied van gastvrijheid waargemaakt zullen worden. Onze gebouwen draaien voor 100% op hernieuwbare energie, zijn in harmonie met de natuur en met grote verantwoordelijkheid voor omgeving en milieu. De vernieuwende denkwijzen, oplossingen en ideeën die tijdens de SHC worden aangedragen door de studenten bieden perspectief voor de toekomst van de gastvrijheidsbranche. De studenten hebben ons enorm geïnspireerd en geënthousiasmeerd, en dit is essentieel voor de groei van NEOM.”

Na de kwalificatierondes in april, met meer dan veertig teams van verschillende toonaangevende hotelscholen in de wereld hebben de afgelopen dagen zeventien halvefinalisten gestreden om een van de vijf plekken in de finale. De vijf finalisten van dit jaar zijn:

- Hotel Management School Maastricht – Zuyd Hogeschool  

- Cornell University

- Hotel Institute Montreux

- Swiss Hotel Management School

- Hotelschool The Hague

Paul Griep: “De concepten van dit jaar zijn werkelijk sensationeel, en zijn in feite een perfect voorbeeld van de impact die we hebben op het creëren van een duurzame hospitality-toekomst. We zien nu al concrete businessplannen en ideeën die tot leven komen. We willen dit naar een hoger niveau brengen door technologie-, engineering- en design universiteiten uit te nodigen, waarbij de gepresenteerde businessplannen klaar zullen zijn om te implementeren om direct een duurzame impact te hebben op onze industrie.”

Wat het Sustainable Hospitality Challenge-team niet vergeet, is dat deze challenge niet alleen bedoeld is om een ​​grote bijdrage te leveren aan de toekomst van de gastvrijheidsbranche, maar ook een verrijkende ervaring en een positieve bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van een student.

Alan Eduardo 'Eddy' Kohlmann, student van Cornell University, verklaarde: "Ik voel me zo vereerd en opgewonden om hier in Amsterdam te zijn om mijn school te vertegenwoordigen door deel te nemen aan deze uitdaging. We hebben de kans gekregen om ons revolutionaire concept voor de gastvrijheidsbranche te laten zien en een hiermee een grote impact te hebben op de duurzame toekomst ervan.”

Tot slot ambassadeur en lid van de jury, Marloes Knippenberg, CEO van Kerten Hospitality: “Het zijn de volgende generaties die aandringen op verandering, want het is hun toekomst waar we het over hebben. De ideeën die we ronde na ronde voorgeschoteld krijgen, zijn verbluffend, maar ook praktisch en uitvoerbaar. De wereld transformeert naar een meer duurzame, inclusieve en op welzijn gerichte wereld, en dat geldt ook voor onze industrie. Stakeholders - gasten, team, ontwikkelaars, eigenaren, operators en (semi-)overheidsinstanties - werken er allemaal aan om deel uit te maken van samenleving die wordt aangedreven door samenwerking en een gevoel van verbondenheid. Waarden veranderen van generatie op generatie en deze generatie is niet anders dan de vorige, maar ze hebben wel één grotere uitdaging dan wij: ze moeten de wereld resetten, mensen samenbrengen en een plek vinden om te koesteren, om de negatieve impact die we elke dag op de wereld hebben te verlichten. Ik ben vereerd hier deel van uit te maken, en na elke ronde heb ik de grotere overtuiging dat we door generatie overschrijdend samenwerken een verschil kunnen maken!”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws