De Wiemsel en De Wanne heropend

21 september 2015 |
De Wiemsel en De Wanne heropend

De Wiemsel is een begrip. In Twente en ver daarbuiten. Met de overname begin dit jaar door Duitse ondernemer Henning Claassen start een nieuw
hoofdstuk voor het iconische hotel. De Wiemsel en restaurant de Wanne ondergingen een verregaande renovatie om de allure van toen terug te brengen. Inmiddels is de heropening een feit en heeft Ootmarsum haar icoon terug. Voor Claassen is de Wiemsel overigens veel meer dan een hotel; hij kwam hier sinds 1998 jaarlijks en wil nieuwe bezoekers hetzelfde niveau van gastvrijheid, privacy en klasse geven waaraan hij toen verknocht raakte.

Oude glorie
Verscholen in de ruisende Twentse bossen, in een omgeving met uitgestrekte weiden vol koeien en omringd door zes hectaren prachtig parklandschap. Parkhotel de Wiemsel is het toonbeeld van rust en ruimte. Aan de rand van het pittoreske Ootmarsum heropende dit resorthotel op 5 augustus 2015 haar deuren. De Wiemsel en het eveneens beroemde restaurant de Wanne ondergingen een uitgebreide renovatie waar ruim €10 miljoen mee gemoeid was. Alles werd aangepakt: de spa, de zwembaden, de keuken, het restaurant en uiteraard de kamers en de vergaderzalen. Gloednieuw is het park dat rondom het hotel werd aangelegd en waar een groot deel van de kamers over uitkijkt. Wat in 1968 startte met restaurant de Wanne en in 1978 met hotel de Wiemsel werd uitgebreid, is in 2015 in oude glorie hersteld.

De Wiemsel-plaatje
Het Saksische boerderijgebouw biedt in de nieuwe vorm ruimte aan 56 suites en kamers met vrij uitzicht en fijne buitenterrassen. Wie hier overnacht heeft toegang tot de twee heerlijke zwembaden – waarvan een buiten en een binnen – Spa & Wellness de Wiemsel en uiteraard het park dat alles omzoomt. Hierin zijn knusse zitjes geplaatst, waar gasten dankbaar gebruik van maken om lekker te genieten van de stilte. Ook in de kamers in het goed toeven, met een comfortabele ruimte van 40 tot 80 m2 en moderne technische snufjes. En dan de Wanne, waar Stefan Bekhuis de scepter zwaait. Hij was jaren als souschef medeverantwoordelijk voor de keuken en focust zich als chef-kok op verfijnde gerechten van hoog niveau, zonder pretenties. Tel daar de persoonlijke aandacht en een warm thuisgevoel bij op en het De Wiemsel-plaatje is compleet.

Persoonlijk verbonden
Rasondernemer Henning J. Claassen voelt zich persoonlijk verbonden met Parkhotel de Wiemsel: “Mijn vrouw en ik komen hier al meer dan vijftien jaar en hebben prachtige herinneringen aan deze plek. Vanaf ons eerste bezoek werden we zo persoonlijk en gastvrij behandeld, dat het voelde als thuiskomen. En elke keer als we terugkwamen werd dat gevoel versterkt. Wat ons betreft uniek en een enorme toegevoegde waarde. Dat ultieme gevoel van welkom wil ik alle gasten die we nu mogen verwelkomen ook meegeven. Het idee dat ze hier thuis zijn en de ruimte en de vrijheid hebben om te genieten van de mooie omgeving, het comfortabele hotel en het restaurant van hoge kwaliteit. Kortom, van alles wat Parkhotel de Wiemsel te bieden heeft!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: