De Wiemsel en De Wanne heropend

21 september 2015 |
De Wiemsel en De Wanne heropend<

De Wiemsel is een begrip. In Twente en ver daarbuiten. Met de overname begin dit jaar door Duitse ondernemer Henning Claassen start een nieuw
hoofdstuk voor het iconische hotel. De Wiemsel en restaurant de Wanne ondergingen een verregaande renovatie om de allure van toen terug te brengen. Inmiddels is de heropening een feit en heeft Ootmarsum haar icoon terug. Voor Claassen is de Wiemsel overigens veel meer dan een hotel; hij kwam hier sinds 1998 jaarlijks en wil nieuwe bezoekers hetzelfde niveau van gastvrijheid, privacy en klasse geven waaraan hij toen verknocht raakte.

Oude glorie
Verscholen in de ruisende Twentse bossen, in een omgeving met uitgestrekte weiden vol koeien en omringd door zes hectaren prachtig parklandschap. Parkhotel de Wiemsel is het toonbeeld van rust en ruimte. Aan de rand van het pittoreske Ootmarsum heropende dit resorthotel op 5 augustus 2015 haar deuren. De Wiemsel en het eveneens beroemde restaurant de Wanne ondergingen een uitgebreide renovatie waar ruim €10 miljoen mee gemoeid was. Alles werd aangepakt: de spa, de zwembaden, de keuken, het restaurant en uiteraard de kamers en de vergaderzalen. Gloednieuw is het park dat rondom het hotel werd aangelegd en waar een groot deel van de kamers over uitkijkt. Wat in 1968 startte met restaurant de Wanne en in 1978 met hotel de Wiemsel werd uitgebreid, is in 2015 in oude glorie hersteld.

De Wiemsel-plaatje
Het Saksische boerderijgebouw biedt in de nieuwe vorm ruimte aan 56 suites en kamers met vrij uitzicht en fijne buitenterrassen. Wie hier overnacht heeft toegang tot de twee heerlijke zwembaden – waarvan een buiten en een binnen – Spa & Wellness de Wiemsel en uiteraard het park dat alles omzoomt. Hierin zijn knusse zitjes geplaatst, waar gasten dankbaar gebruik van maken om lekker te genieten van de stilte. Ook in de kamers in het goed toeven, met een comfortabele ruimte van 40 tot 80 m2 en moderne technische snufjes. En dan de Wanne, waar Stefan Bekhuis de scepter zwaait. Hij was jaren als souschef medeverantwoordelijk voor de keuken en focust zich als chef-kok op verfijnde gerechten van hoog niveau, zonder pretenties. Tel daar de persoonlijke aandacht en een warm thuisgevoel bij op en het De Wiemsel-plaatje is compleet.

Persoonlijk verbonden
Rasondernemer Henning J. Claassen voelt zich persoonlijk verbonden met Parkhotel de Wiemsel: “Mijn vrouw en ik komen hier al meer dan vijftien jaar en hebben prachtige herinneringen aan deze plek. Vanaf ons eerste bezoek werden we zo persoonlijk en gastvrij behandeld, dat het voelde als thuiskomen. En elke keer als we terugkwamen werd dat gevoel versterkt. Wat ons betreft uniek en een enorme toegevoegde waarde. Dat ultieme gevoel van welkom wil ik alle gasten die we nu mogen verwelkomen ook meegeven. Het idee dat ze hier thuis zijn en de ruimte en de vrijheid hebben om te genieten van de mooie omgeving, het comfortabele hotel en het restaurant van hoge kwaliteit. Kortom, van alles wat Parkhotel de Wiemsel te bieden heeft!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
[FOTO'S] easyHotel met 153 kamers geopend bij Amsterdam Airport Schiphol

easyHotel Benelux heeft vorige week de deuren van haar nieuwste vestiging Amsterdam Airport Schiphol volledig geopend. Deze negende vestiging van easyHotel Benelux is met maar liefst 153 kamers het grootste hotel tot nu toe van dit snelgroeiende label. Sinds afgelopen juli was een gedeelte van de...

Interview Hoteltech
Annemarie van Gaal: "Ook de hotellerie kan nieuwe verdienmodellen aanboren"

Toen Wayne Gretzki, de wereldberoemde Canadese ijshockeyer, gevraagd werd naar de reden van zijn succes, antwoordde hij: “Ik skate naar waar de puck heen gaat en niet naar waar hij vandaan komt.” En zo is het. Veel ondernemers en managers borduren nog steeds voort op het verleden, op ...

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: