De Wiemsel en De Wanne heropend

21 september 2015
De Wiemsel en De Wanne heropend

De Wiemsel is een begrip. In Twente en ver daarbuiten. Met de overname begin dit jaar door Duitse ondernemer Henning Claassen start een nieuw
hoofdstuk voor het iconische hotel. De Wiemsel en restaurant de Wanne ondergingen een verregaande renovatie om de allure van toen terug te brengen. Inmiddels is de heropening een feit en heeft Ootmarsum haar icoon terug. Voor Claassen is de Wiemsel overigens veel meer dan een hotel; hij kwam hier sinds 1998 jaarlijks en wil nieuwe bezoekers hetzelfde niveau van gastvrijheid, privacy en klasse geven waaraan hij toen verknocht raakte.

*Oude glorie*
Verscholen in de ruisende Twentse bossen, in een omgeving met uitgestrekte weiden vol koeien en omringd door zes hectaren prachtig parklandschap. Parkhotel de Wiemsel is het toonbeeld van rust en ruimte. Aan de rand van het pittoreske Ootmarsum heropende dit resorthotel op 5 augustus 2015 haar deuren. De Wiemsel en het eveneens beroemde restaurant de Wanne ondergingen een uitgebreide renovatie waar ruim €10 miljoen mee gemoeid was. Alles werd aangepakt: de spa, de zwembaden, de keuken, het restaurant en uiteraard de kamers en de vergaderzalen. Gloednieuw is het park dat rondom het hotel werd aangelegd en waar een groot deel van de kamers over uitkijkt. Wat in 1968 startte met restaurant de Wanne en in 1978 met hotel de Wiemsel werd uitgebreid, is in 2015 in oude glorie hersteld.

*De Wiemsel-plaatje*
Het Saksische boerderijgebouw biedt in de nieuwe vorm ruimte aan 56 suites en kamers met vrij uitzicht en fijne buitenterrassen. Wie hier overnacht heeft toegang tot de twee heerlijke zwembaden – waarvan een buiten en een binnen – Spa & Wellness de Wiemsel en uiteraard het park dat alles omzoomt. Hierin zijn knusse zitjes geplaatst, waar gasten dankbaar gebruik van maken om lekker te genieten van de stilte. Ook in de kamers in het goed toeven, met een comfortabele ruimte van 40 tot 80 m2 en moderne technische snufjes. En dan de Wanne, waar Stefan Bekhuis de scepter zwaait. Hij was jaren als souschef medeverantwoordelijk voor de keuken en focust zich als chef-kok op verfijnde gerechten van hoog niveau, zonder pretenties. Tel daar de persoonlijke aandacht en een warm thuisgevoel bij op en het De Wiemsel-plaatje is compleet.

*Persoonlijk verbonden*
Rasondernemer Henning J. Claassen voelt zich persoonlijk verbonden met Parkhotel de Wiemsel: “Mijn vrouw en ik komen hier al meer dan vijftien jaar en hebben prachtige herinneringen aan deze plek. Vanaf ons eerste bezoek werden we zo persoonlijk en gastvrij behandeld, dat het voelde als thuiskomen. En elke keer als we terugkwamen werd dat gevoel versterkt. Wat ons betreft uniek en een enorme toegevoegde waarde. Dat ultieme gevoel van welkom wil ik alle gasten die we nu mogen verwelkomen ook meegeven. Het idee dat ze hier thuis zijn en de ruimte en de vrijheid hebben om te genieten van de mooie omgeving, het comfortabele hotel en het restaurant van hoge kwaliteit. Kortom, van alles wat Parkhotel de Wiemsel te bieden heeft!”

Overig nieuws