De Wiemsel en De Wanne heropend

21 september 2015 |
De Wiemsel en De Wanne heropend<

De Wiemsel is een begrip. In Twente en ver daarbuiten. Met de overname begin dit jaar door Duitse ondernemer Henning Claassen start een nieuw
hoofdstuk voor het iconische hotel. De Wiemsel en restaurant de Wanne ondergingen een verregaande renovatie om de allure van toen terug te brengen. Inmiddels is de heropening een feit en heeft Ootmarsum haar icoon terug. Voor Claassen is de Wiemsel overigens veel meer dan een hotel; hij kwam hier sinds 1998 jaarlijks en wil nieuwe bezoekers hetzelfde niveau van gastvrijheid, privacy en klasse geven waaraan hij toen verknocht raakte.

Oude glorie
Verscholen in de ruisende Twentse bossen, in een omgeving met uitgestrekte weiden vol koeien en omringd door zes hectaren prachtig parklandschap. Parkhotel de Wiemsel is het toonbeeld van rust en ruimte. Aan de rand van het pittoreske Ootmarsum heropende dit resorthotel op 5 augustus 2015 haar deuren. De Wiemsel en het eveneens beroemde restaurant de Wanne ondergingen een uitgebreide renovatie waar ruim €10 miljoen mee gemoeid was. Alles werd aangepakt: de spa, de zwembaden, de keuken, het restaurant en uiteraard de kamers en de vergaderzalen. Gloednieuw is het park dat rondom het hotel werd aangelegd en waar een groot deel van de kamers over uitkijkt. Wat in 1968 startte met restaurant de Wanne en in 1978 met hotel de Wiemsel werd uitgebreid, is in 2015 in oude glorie hersteld.

De Wiemsel-plaatje
Het Saksische boerderijgebouw biedt in de nieuwe vorm ruimte aan 56 suites en kamers met vrij uitzicht en fijne buitenterrassen. Wie hier overnacht heeft toegang tot de twee heerlijke zwembaden – waarvan een buiten en een binnen – Spa & Wellness de Wiemsel en uiteraard het park dat alles omzoomt. Hierin zijn knusse zitjes geplaatst, waar gasten dankbaar gebruik van maken om lekker te genieten van de stilte. Ook in de kamers in het goed toeven, met een comfortabele ruimte van 40 tot 80 m2 en moderne technische snufjes. En dan de Wanne, waar Stefan Bekhuis de scepter zwaait. Hij was jaren als souschef medeverantwoordelijk voor de keuken en focust zich als chef-kok op verfijnde gerechten van hoog niveau, zonder pretenties. Tel daar de persoonlijke aandacht en een warm thuisgevoel bij op en het De Wiemsel-plaatje is compleet.

Persoonlijk verbonden
Rasondernemer Henning J. Claassen voelt zich persoonlijk verbonden met Parkhotel de Wiemsel: “Mijn vrouw en ik komen hier al meer dan vijftien jaar en hebben prachtige herinneringen aan deze plek. Vanaf ons eerste bezoek werden we zo persoonlijk en gastvrij behandeld, dat het voelde als thuiskomen. En elke keer als we terugkwamen werd dat gevoel versterkt. Wat ons betreft uniek en een enorme toegevoegde waarde. Dat ultieme gevoel van welkom wil ik alle gasten die we nu mogen verwelkomen ook meegeven. Het idee dat ze hier thuis zijn en de ruimte en de vrijheid hebben om te genieten van de mooie omgeving, het comfortabele hotel en het restaurant van hoge kwaliteit. Kortom, van alles wat Parkhotel de Wiemsel te bieden heeft!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: