Derde editie Amsterdamse Hotelnacht

27 augustus 2014
Derde editie Amsterdamse Hotelnacht

In het weekend van 17 en 18 januari laten Amsterdamse hotels wederom zien hoe gastvrij ze zijn en openen ze de deuren voor hun stadgenoten. De Amsterdamse Hotelnacht vindt
voor de derde keer plaats.

*40 hotels*
Meer dan 40 hotels doen mee aan de Hotelnacht. Luxe hotels als Seven One Seven, De L'Europe, Conservatorium en het Amstel, iconen als Krasnapolsky en Victoria, maar ook innovatieve budgetconcepten als Ecomama en Meininger. Ook nieuwkomers als art'otel en Room Mate Aitana laten zien dat ze er niet alleen zijn voor toeristen, maar juist ook voor de Amsterdammer.

*Amsterdam wordt groter*
Het is opvallend dat de hotels steeds meer verspreid liggen door de hele stad. "Amsterdam wordt steeds groter," zegt organisator Vincent van Dijk. "Het gebeurt echt niet meer alleen in het Centrum. Hotels als Ramada Apollo, De Hallen en Hotel Not Hotel laten zien dat Amsterdam West booming is. Ook in Amsterdam Oost zijn veel bijzondere nieuwe hotels bijgekomen. Amsterdammers kunnen tijdens de Hotelnacht op vakantie in hun eigen stadsdeel, maar kunnen natuurlijk ook nieuwe wijken leren kennen. Hoe kan dat beter dan vanuit een hotel?"

*Wereldwijde belangstelling*
Vanuit de hele wereld is belangstelling voor het in Amsterdam bedachte hotelevenement dat gezien wordt als hét toonbeeld van gastvrijheid en als middel om van inwoners stadsambassadeurs te maken. Vorig jaar deden meer dan 7.500 Amsterdammers mee aan de Hotelnacht. Dit jaar zijn er extra tickets beschikbaar omdat het aantal hotelfeestjes wordt uitgebreid.
?
*Boeken*
Vanaf zondag 28 september kunnen Amsterdammers een kamer boeken voor speciale prijzen vanaf 55 euro voor een tweepersoonskamer, inclusief twee passe-partouts voor alle culinaire, culturele en creatieve feestjes.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws