Deze heren gaan de expansie van Rosewood vormgeven

Auteur: redactie
Hotelketens Internationaal 25 augustus 2021
Deze heren gaan de expansie van Rosewood vormgeven

Rosewood Hotel Group kondigt vandaag aan dat Radha Arora, President van Rosewood Hotels & Resorts, en Michael Dojlidko, Group Head of Legal, extra verantwoordelijkheden op zich zullen nemen als Co-Chief Development Officers. In deze nieuw gecreëerde gedeelde rol zullen Arora en Dojlidko het ontwikkelingsteam van het bedrijf leiden om de ambitieuze expansie en groeiende aanwezigheid in de wereldwijde luxe hospitality-arena te ondersteunen.

Beiden zullen ook hun bestaande titels en verantwoordelijkheden behouden om hun rollen bij Rosewood uit te breiden, waar Arora momenteel als President toezicht houdt op en leiding geeft aan alle aspecten van het Rosewood Hotels & Resorts merk en Dojlidko als Group Head of Legal leiding geeft aan het juridische team voor de hospitalitygroep.

Werken aan een sterk merk

Als Co-Chief Development Officers zullen Arora en Dojlidko leiding geven aan het wereldwijde ontwikkelings- en haalbaarheidsteam van het merk om de voetafdruk van de vijf verschillende merken van de groep strategisch uit te breiden, waaronder ultra-luxe Rosewood Hotels & Resorts®; upper-upscale New World Hotels & Resorts; KHOS, een lifestyle-concept van Rosewood; Asaya, een geïntegreerd welzijnsconcept; en Carlyle & Co, een moderne en progressieve privé-ledenclubs die onlangs zijn gelanceerd onder de Rosewood paraplu.

"Ik ben verheugd om Radha en Michael officieel aan te kondigen als Co-Chief Development Officers voor de groep, een rol waarin zij hun leiderschap verder zullen uitbreiden en Rosewood's positionering in de industrie en over de hele wereld zullen bevorderen", zei Sonia Cheng, Chief Executive Officer van Rosewood Hotel Group. "In de afgelopen zes maanden hebben Radha en Michael als interims de functie vervuld en in die korte tijd heeft ons ontwikkelingsteam acht nieuwe deals getekend over de hele wereld. Ik ben verheugd om te zien hoe Radha en Michael deze nieuwe verantwoordelijkheden volledig op zich nemen en ons merk naar belangrijke markten leiden door middel van onze voortdurende gerichte en strategische expansie."

Leiders met ervaring

Arora, een doorgewinterde hotelier met meer dan 30 jaar ervaring in het leiden van luxe hotels, kwam in 2011 voor het eerst bij Rosewood Hotels & Resorts. In zijn tienjarige functie als President heeft Arora toezicht gehouden op de groei van het merk van een voornamelijk Noord-Amerikaans merk tot een wereldwijde leider in luxe gastvrijheid. Voordat hij bij Rosewood kwam, bekleedde hij topfuncties bij enkele van 's werelds toonaangevende hotelmerken, waaronder Four Seasons Hotels and Resorts waar hij 16 jaar werkzaam was. Meest recentelijk voordat hij bij Rosewood kwam, was hij Regional Vice President en General Manager van het iconische Beverly Wilshire, en was hij verantwoordelijk voor Four Seasons hotels in het westen van de Verenigde Staten en South Pacific.

Dojlidko, sinds 2017 werkzaam als Group Head of Legal voor Rosewood Hotel Group, heeft meer dan 20 jaar ervaring in ondernemingsrecht, gespecialiseerd in fusies en overnames voor publieke en private bedrijven, waaronder hotelovereenkomsten en vastgoedverkopen, evenals het toezicht houden op financiële en juridische afdelingen en het optreden als senior adviseur voor de bedrijfsleiding. Voordat hij bij Rosewood kwam, werkte hij 12 jaar bij Starwood Hotels & Resorts, waar hij laatstelijk de functie bekleedde van Senior Vice President, General Counsel - Europe, Africa, Middle East, waar hij toezicht hield op alle juridische aangelegenheden voor de divisie en deel uitmaakte van het senior leadership team van de divisie. Dojlidko behaalde een J.D. aan de New York University School of Law en een B.A. aan de Fordham University.

Onder leiding van Arora en Dojlidko, zal Rosewood Hotel Group doorgaan met haar doordachte groeistrategie, die momenteel 30 nieuwe projecten in ontwikkeling omvat over de merken. In de rest van 2021 alleen al, zal Rosewood Hotels & Resorts drie nieuwe hotels over de hele wereld openen, waaronder de langverwachte Rosewood Villa Magna in Madrid, Rosewood Le Guanahani St. Barth en Rosewood São Paulo, het eerste eigendom van het merk in Zuid-Amerika. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws