Van Der Grinten: 'Veel duurzame initiatieven in de horeca'

11 januari 2010 |
Van Der Grinten: 'Veel duurzame initiatieven in de horeca'<

"De horeca heeft nog niet het imago voorop te lopen als het om innovativiteit of duurzaamheid gaat, maar daar valt nog een inhaalslag te maken." Aldus Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland. Tijdens de opening van de Horecava noemt hij een aantal positieve ontwikkelingen in de horeca die wat hem betreft meer op de voorgrond mogen treden.

Overgewicht is volgens Van Der Grinten een groeiend probleem waar ondernemers over moeten blijven nadenken: wat kan ik doen? "Daar valt namelijk ook geld aan te verdienen." Als voorbeeld van goede initiatieven die het afgelopen jaar zijn geïntroduceerd noemt hij het verantwoord frituren en de snackwijzer, waar de hoeveleheid calorieën van verschillende snacks in staan. "Het mooie is, dat de fastfoodindustrie hier heel positief tegenover staat."

Toegankelijkheid
"Inmiddels zijn er 500 restaurants die hun menukaarten in braille hebben gezet." Volgens Van Der Grinten denken veel mensen nog steeds dat de horeca niet geschikt is voor mensen met een lichamelijk beperking. Ten onrechte, vindt Van Der Grinten. "Steeds meer ondernemers denken hier over na."

Veilig alcohol verstrekken
Alcohol schenken in de horeca is een onderwerp dat Koninklijke Horeca Nederland 'buitengewoon serieus' neemt. Volgens Van Der Grinten is de nieuwe Drank - en Horecawet niet de oplossing voor het toenemende gebruik van alcohol onder jongeren. "Als het over alcohol schenken gaat wil ik zeggen: kom naar ons. Wij zijn al 125 jaar professionals hier in." De horeca moet een veilige plek worden voor het verstrekken van alcohol. "Het liefst zien we twee keer zoveel mensen, die de helft minder drinken."

65 Plussers worden belangrijk
Ondanks dat de horeca afgelopen jaar een miljard minder omzet draaiden, wil de directeur toch met iets positiefs afsluiten. "Richt je op de 65 plussers in dit land. Volgend jaar wonen er ruim 2,5 duizend in Nederland. Deze groep behoudt zijn inkomsten en heeft geen last van baanverlies." Dan dubbelzinnig: "Ik wens iedereen een fantastisch jaar, met veel grijze haren."

Horecava Amsterdam, Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns
Column Hans van Spronsen: Hallo, Alexa

Wordt onze stem wel genoeg gehoord in de hotellerie? Natuurlijk houdt het moderne hotel tal van zaken met betrekking tot het gastgedrag bij. Vervolgens zet men deze informatie om in toekomstig beleid. Vandaag de dag zal deze informatievergaring zich concentreren op ons boekingsgedrag en nog weinig o...

Personalia Internationaal
The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suite...

Internationaal Longread
PREM Hospitality heeft ruim 1000 kamers in Benelux en groeit explosief door

Ierse specialist in Hospitality Management ziet België en Nederland als strategische draaischijf voor zijn uitbreiding van 'short en long-stay' locaties over Continentaal Europa en verwacht met een stevige pipeline van 8 hotels een sterke groei in de komende jaren. Sinds september 2...

Achtergronden
Hotelkamers Assen 'op slot' tijdens Formule 1-periode

In Assen zijn alle (of in ieder geval heel veel) hotelkamers in de periode van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei vastgezet en kunnen dus niet meer online geboekt worden. Opvallend, want deze periode is precies de periode waarin het Formule 1-circus neerstrijkt in Zandvoort. Social zou so...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: