Van Der Grinten: 'Veel duurzame initiatieven in de horeca'

11 januari 2010 |
Van Der Grinten: 'Veel duurzame initiatieven in de horeca'

"De horeca heeft nog niet het imago voorop te lopen als het om innovativiteit of duurzaamheid gaat, maar daar valt nog een inhaalslag te maken." Aldus Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland. Tijdens de opening van de Horecava noemt hij een aantal positieve ontwikkelingen in de horeca die wat hem betreft meer op de voorgrond mogen treden.

Overgewicht is volgens Van Der Grinten een groeiend probleem waar ondernemers over moeten blijven nadenken: wat kan ik doen? "Daar valt namelijk ook geld aan te verdienen." Als voorbeeld van goede initiatieven die het afgelopen jaar zijn geïntroduceerd noemt hij het verantwoord frituren en de snackwijzer, waar de hoeveleheid calorieën van verschillende snacks in staan. "Het mooie is, dat de fastfoodindustrie hier heel positief tegenover staat."

Toegankelijkheid
"Inmiddels zijn er 500 restaurants die hun menukaarten in braille hebben gezet." Volgens Van Der Grinten denken veel mensen nog steeds dat de horeca niet geschikt is voor mensen met een lichamelijk beperking. Ten onrechte, vindt Van Der Grinten. "Steeds meer ondernemers denken hier over na."

Veilig alcohol verstrekken
Alcohol schenken in de horeca is een onderwerp dat Koninklijke Horeca Nederland 'buitengewoon serieus' neemt. Volgens Van Der Grinten is de nieuwe Drank - en Horecawet niet de oplossing voor het toenemende gebruik van alcohol onder jongeren. "Als het over alcohol schenken gaat wil ik zeggen: kom naar ons. Wij zijn al 125 jaar professionals hier in." De horeca moet een veilige plek worden voor het verstrekken van alcohol. "Het liefst zien we twee keer zoveel mensen, die de helft minder drinken."

65 Plussers worden belangrijk
Ondanks dat de horeca afgelopen jaar een miljard minder omzet draaiden, wil de directeur toch met iets positiefs afsluiten. "Richt je op de 65 plussers in dit land. Volgend jaar wonen er ruim 2,5 duizend in Nederland. Deze groep behoudt zijn inkomsten en heeft geen last van baanverlies." Dan dubbelzinnig: "Ik wens iedereen een fantastisch jaar, met veel grijze haren."

Horecava Amsterdam, Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: