Dit is de beste horecaflexplek in Nederland: Volkshotel Amsterdam

8 november 2017 | Thijs Jacobs

Het Volkshotel aan de Wibautstraat in Amsterdam is de beste horecaflexplek van 2017. Na bezoek aan tientallen flexplekken in Nederland gaf de jury de hoogste score aan LAB55 in de categorie ‘lokaal’. Wat landelijk de Beste Flexplek 2017 is, wordt morgen bekend gemaakt.

Een professioneel testteam testte de afgelopen weken talloze flexplekken. Het Volkshotel in Amsterdam kwam in de categorie ‘horecaflexplek’ als beste uit de bus. Jurylid Eva Brouwer (op de foto rechts), dagvoorzitter en presentator: “De combinatie van vriendelijk personeel, goede koffie met rustig geroezemoes op de achtergrond maakt Volkshotel de ideale plek om lekker een paar uur te werken”.

Geen vaste werkplek meer

Veel professionals hebben geen vaste werkplek meer. Zij werken op allerlei locaties: in koffietentjes, in moderne bedrijfsverzamelgebouwen en onderweg. Het aantal flexwerkers blijft maar stijgen. Rodney Voogel, directeur van ASUS Benelux: “Met de Nationale Flexplek Test helpen we zelfstandige professionals efficiënt te werken, door te laten zien dat er in heel Nederland locaties zijn waar je met een gerust hart je laptop kan openklappen."

Een zorgvuldig geselecteerd team van ondernemers, journalisten en bloggers reisde het hele land door om tientallen locaties te testen. Dat deden de juryleden op basis van een heldere vragenlijst met concrete vragen: ‘Hoeveel minuten lopen vanaf het OV?’, ‘Zijn er meetingrooms en moet ik die reserveren?’, ‘Kan ik met een creditcard betalen?’ en ‘Wat kost een kop koffie?’.

De long-list van locaties is mede tot stand gekomen doordat flexplekken zelf de professionals die er werken hun eigen locatie hadden opgegeven via: www.flexplektest.nl

Snelle wifi, Fair Trade producten en hipstergehalte


De kwaliteit van de wifi blijkt bij 80% van de geteste flexplekken veilig en snel te zijn. Harde achtergrondmuziek, te fel licht en een te hoog hipstergehalte leiden de flexwerkers af. Bij ruim 96% van de geteste flexplekken is de koffie uitstekend en in 42% van de gevallen is de koffie goedkoper dan €2,50 per kop. Bij ruim 48% is er fruit op de locatie te krijgen, dat is meer dan tijdens de test in 2015 toen dat slechts 40% was.

De Nationale Flexplek Test is een initiatief van ASUS Benelux in samenwerking met Microsoft en taxiservice Abel, Meeùs, ICS Business Card en ALSO Cloud Services.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: