Duurste hotel ter wereld opent deze zomer

9 maart 2016
Duurste hotel ter wereld opent deze zomer

In China opent deze zomer het duurste hotel ter wereld zijn deuren. Het nieuwe hotel in barokstijl, The 13, spant de kroon als het
gaat om ultieme luxe. The 13 is het geesteskind van de Chinese miljardair Stephen Hung, voorzitter van Louis XIII Holdings Ltd., wat vernoemd is naar de Franse koning die paleis Versailles bouwde.

*Macau*
Het hotel dat zo’n € 1,3 miljard kostte om te bouwen, ligt midden in gokhoofdstad Macau en staat niet geheel verrassend dan ook ver bovenaan de lijst met duurste hotels ter wereld. Een kamer is omgerekend namelijk dik € 6,4 miljoen waard. Ondergedompeld in goud en uitgerust met rolornamenten, fresco’s, kristallen kroonluchters en afwerkingen in chroom schreeuwt het hotel ‘Frans kasteel’. De ‘standaard’ Villa du Comte-kamer (met maar liefst 185 vierkante meter oppervlakte) heeft een Romeins bad, gewelfd plafond, neoclassicistische pilaren en een intrekbare marmeren vloer.

*Faciliteiten*
The 13 heeft een coutureshop, L’Atelier, waar gasten alleen op uitnodiging kunnen winkelen, en een vestiging van het Parijse restaurant met drie Michelinsterren, L’Ambroisie.
Alle tweehonderd suites hebben 24-uurs service van een butler en er is een vloot customized Rolls-Royce Phantoms mét chauffeur beschikbaar. De kosten per nacht zijn nog niet bekend.

~Christel Tuin~

Overig nieuws