Duurzaam pop-up restaurant Sil slechts 3 maanden geopend in Rotterdam

12 september 2018 | Thijs Jacobs

Op 4 september 2018 is Pop-up restaurant Sil geopend voor 3 maanden in het gerenommeerde hotel Pincoffs, op steenworp afstand van de Erasmusbrug in Rotterdam. Sil staat voor een bewuste manier van koken. Van kop tot staart; van schil tot pit, is het motto. Het restaurant is open voor lunch en diner elke dinsdag tot en met zaterdag.

Dutch cuisine

De chef, Sil Peppelenbosch, werkt met verse, duurzame en vaak onbekende producten die Nederland te bieden heeft. Dutch cuisine: geen producten met talloze vlieguren, maar lekkers van om de hoek. Lokale en seizoensgebonden groenten spelen de hoofdrol, naast onbekende Hollandse vis- en vleesproducten die zelden op een menukaart te vinden zullen zijn. Denk hierbij aan de bijvangst van vissers zoals zeekat, maar ook aan wilde ganzen, haantjes en bokjes. Dit alles wordt bereid met innovatieve kooktechnieken, die feitelijk oeroud zijn, zoals fermentatie en nixtamalisatie.

Intieme setting

Het kleinschalige maar gerenommeerde viersterren boutiquehotel Pincoffs wordt gedreven vanuit de overtuiging dat we zuinig moeten zijn op wat de wereld ons biedt en laat zien dit niet ten koste hoeft te gaan van comfort. Deze visie sluit geheel aan op het duurzame concept van restaurant Sil. De setting is informeel en intiem. Met slechts negen tafels kunnen de gasten rekenen op een persoonlijke bediening met aandacht voor elke gast. De chef legt hier graag aan tafel uit wat hij voor de gasten heeft bereid.

Chef Sil

Chef-kok Sil Peppelenbosch werkt inmiddels vijftien jaar in de keuken, waarvan de laatste vijf jaar onder zijn eigen naam: Peppelenbosch Culinair. Hij kookte al in tientallen keukens. De laatste jaren bedacht en bereidde hij regelmatig de diners van groepen gasten in Suite Hotel Pincoffs. Bekend was hij in Utrecht als chef van restaurant Instock. Daar werd hij zich steeds bewuster van thema's als voedselverspilling en de bizarre kronkels in onze voedselindustrie. Omdat hij de ambitie heeft duurzaamheid op meer terreinen na te streven, ontstond de behoefte aan een eigen restaurant waar hij zijn talloze ideëen kan uitwerken tot een feestje op het bord.

Het restaurant is open vanaf 4 september voor lunch en diner elke dinsdag tot en met zaterdag.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
Vondel Hotels opent Hotel van de Vijsel op de Overtoom in Amsterdam

Vondel Hotels opent vandaag officieel de deuren van Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom 13-17 in Amsterdam. Het hotel, gevestigd in voormalig houthandel Van de Vijsel, telt 82 kamers in het viersterrensegment. Na een intensieve verbouwing van meer dan 2 jaar, waarbij de originele...

Accor Personalia
Remco Groenhuijzen zet carrière binnen AccorHotels voort

Vanaf 1 januari 2019 is Remco Groenhuijzen de nieuwe Regional Vice President Mövenpick Nederland. De huidige General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam zet daarmee de volgende stap in zijn carrière binnen moederbedrijf AccorHotels. Mövenpick Hotels Nederland is een van d...

Personalia Marriott
Marriott International benoemt Liam Brown tot President en Managing Director Europa

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) heeft vandaag aangekondigd dat Liam Brown, President, Select Brands en Owner en Franchise Services, Noord-Amerika, de rol van President en Managing Director van Europa op zich zal nemen, een divisie binnen Marriott International die het Verenigd Koninkrijk,...

Achtergronden
Dirk Kuijt ontsteekt verlichting kerstboom Grand Hotel Huis ter Duin

Dirk Kuijt heeft dit jaar de kerstperiode ingeluid met de ontsteking van de verlichting van een van de meest iconische kerstbomen van Nederland voor Grand Hotel Huis ter Duin. De boom heeft een hoogte van ruim 17 meter en kan zich daarmee de hoogste boom binnen de hotellerie in de Benelux noemen. Vi...

Opening Internationaal
Radisson Blu Hotel Brugge officieel geopend

Op 15 november 2018 werd op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel, Brugge gevierd. Dit gloednieuwe hotel, dat deel uitmaakt van de site in volle ontwikkeling ‘Nieuw Brugge’, is voorzien van 109 kamers evenals 6 vergaderzalen. Het hotel ligt op wandelafstand van h...

Interview Longread
Rondetafelgesprek: Maakt een merk een hotel meer waard?

To brand or not to brand? Dat is de vraag voor veel hoteliers. Investeerders zien graag een herkenbaar merk op de gevel, maar de gast kent soms meer waarde toe aan een foto op Instagram. Wat betekent een alom gerespecteerde merknaam nog voor de waarde van een hotel? Vier hoteliers delen hun uiteenlo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: