EasyHotel opent nog eens vijf hotels

18 juni 2013
EasyHotel opent nog eens vijf hotels

EasyHotel rolt haar budgethotelconcept de komende jaren in hoog tempo uit in de Benelux, in navolging van negentien internationale vestigingen. De hotelketen gaat in de Benelux tot
en met 2017 minimaal één nieuw hotel per jaar openen op A1-locaties. Dat hebben Stelios Haji-Ioannou (bedenker van de easyHotel-formule) en Dan Metcalfe en Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten (franchisenemers easyHotel Benelux) bekend gemaakt.

*Lege kantoren*
Na de succesvolle opening van easyHotel Amsterdam in 2011 en easyHotel Den Haag, wordt na de zomer ook een easyHotel in Rotterdam geopend. De budgethotels zijn allemaal gevestigd in leegstaande kantoorpanden op centrale locaties, waardoor men midden in het centrum van de stad voor een scherpe prijs-kwaliteitverhouding een kamer kan boeken. Hierbij betaalt de gast alleen voor wat hij wenst af te nemen.

*Veel vraag*
In navolging van het succes in het buitenland, vinden de kamers van de Nederlandse vestigingen van easyHotel gretig aftrek. De bezettingsgraad van het hotel in Amsterdam ligt net onder de 100 procent. Met de scherpe prijsstelling richt de hotelketen zich zowel op de zakelijke als de particuliere- en vrijetijdsmarkt. Mede door het huidige economische klimaat, blijkt er grote behoefte te zijn aan goede kamers in het twee en drie sterren segment.

*Grote stap*
Stelios Haji-Ioannou, oprichter van de easyGroup: "Ik ben erg enthousiast over de plannen van DanZep voor easyHotel Benelux. Ik zie dit als een grote stap naar verdere uitbreiding van onze aanwezigheid in Europa en daarbuiten. Uit ons succes blijkt maar weer dat veel hotelgasten all-inclusive hotels, die een fortuin vragen voor wat extra franjes, de rug toekeren".

*Reële hotelprijzen*
Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten, franchisenemer van easyHotel Benelux, geeft aan dat er geen beter moment is dan nu om het hotelconcept in de Benelux uit te rollen: “Met alle vertrouwen hebben wij ons ten doel gesteld om in 2017 zeven hotels in de Benelux te exploiteren, aangezien een concept als easyHotel zichzelf verkoopt. Om te beginnen is er in alle branches meer dan ooit behoefte aan goede kwaliteit voor een reële prijs. Ook in de hotelbranche komen in de zakelijke markt budgetten onder druk te staan en is men minder bereid veel uit te geven aan een luxe verblijf. Hetzelfde geldt voor de particuliere markt. Daarnaast gaat easyHotel flexibel om met de huidige economische situatie en bijbehorende marktontwikkelingen. De hotels worden gevestigd in leegstaande kantoorpanden op centrale locaties, waardoor men midden in het centrum van de stad voor een scherpe prijs-kwaliteitverhouding een kamer kan boeken. Tenslotte merken we, bijvoorbeeld door het ontbreken van een restaurant, een gunstige spin-off voor regionale (horeca)ondernemers. Deze tijden van crisis bieden voor de opbouwfase van easyHotel in de Benelux mooie kansen”.

Op de foto (vlnr): Stelios Haji-Ioannou, bedenker van de easyHotel-formule, Dan Metcalfe en Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten, franchisenemers easyHotel Benelux.

Overig nieuws