‘ECOtap versterkt ons duurzame karakter’

22 mei 2017 | Roy Spijker

Louisa de Ridder, banqueting managerbij KIT Royal Tropical Institute voor KIT Meetings & Events, Amsterdam Tropen Hotel en café De Tropen.

"KIT Royal Tropical Institute bevindt zich in een prachtig monumentaal gebouw in Amsterdam-Oost. Bij ons kunnen mensen evenementen houden, vergaderen, dineren en slapen. Onze bezoekers zijn divers; komen uit allerlei landen en sectoren. De zalen en vergaderruimtes bieden ruimte aan 600 tot 800 gasten. Onze binnentuin is zelfs geschikt om een plek te geven aan 2000 mensen die deelnemen aan een evenement of congres.Bovendien kunnen we ook nog gebruikmaken van de ruimte in De Tropen. Dit café is overigens vaak een plek waar gasten na een lange dag een drankje drinken op het terras."
 

"We werken al een tijd met het concept van ECOtap. Zo kunnen onze hotelgasten bij hun ontbijt een glas water drinken uit de ECOtap. Ook in De Tropen tappen we ons eigen water; bruisend en plat. Bij de evenementen, congressen en vergaderingen serveren we het water in de karaffen met ons eigen logo erop gegraveerd. Aan de flessen hangen de kaartjes van ECOtap waarop ook nog het goede doel wordt uitgelegd waar een deel van het geld van ECOtap naartoe gaat.Een dubbele winst, want we zijn een non-profit organisatie en als je in ons hotel slaapt, een congres bij ons organiseert, of luncht in De Tropen, dan draag je bij aan het werk van KIT Royal Tropical Institute in ontwikkelingslanden."

"De samenwerking met ECOtap is dan ook een logische stap, want het product vloeit goed samen met onze eigen kernwaarden. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Evenals het sociale en culturele aspect. Deze waarden heeft ECOtap in zich en het versterkt daarmee ons duurzame karakter. We filteren ons eigen water waardoor vervuiling van bijvoorbeeld plastic flessen wordt voorkomen en we  steunen een goed doel."
 


"Of onze gasten het vervelend vinden om voor het water te betalen? Het antwoord is nee. Je koppelt het namelijk aan een mooi en helder verhaal. En dan weten ze: mijn geld wordt goed besteed."

Geïnteresserd? Bezoek de website.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Internationaal
International Hotel Investment Forum verplaatst vanwege coronavirus

Vanwege de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus kondigt organisator Questex vandaag aan dat het International Hospitality Investment Forum (IHIF) zal worden verplaatst van 2-4 maart naar 4-6 mei 2020. Het IHIF is 's werelds grootste en meest invloedrijke horeca-investe...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

In Nederland is donderdagavond een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld, gevolgd door een tweede op vrijdag. Volgens experts is er nog geen reden tot paniek, maar wat heeft de internationale uitbraak van het virus voor impact op de Nederlandse logiesverstrekkers? Het RIVM en KHN hebb...

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Interview
Interview met Joachim de Looij, algemeen directeur BUNK hotels

Na een snelle oversteek met de pont over het IJ en wandeling door de Van der Pekbuurt, zijn we in Amsterdam-Noord. Joachim de Looij algemeen directeur van BUNK hotels, neemt ons direct mee naar het magische hart van de kerk. ‘Verwonderen en verbinden' dat is waar het over gaat bij BUNK. En...

Amsterdam Opening
BUNK Amsterdam gaat open

Na het knallende succes in Utrecht krijgt nu ook Amsterdam een BUNK Hotel. In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord opent BUNK op 5 maart haar deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwal...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: