Edwin van der Meijde wint Henk de Lugt Award

21 augustus 2015
Edwin van der Meijde wint Henk de Lugt Award

Vandaag is tijdens het 10-jarig jubileum van Hoteliers.com op het Storkterrein in Amsterdam Noord voor de derde keer de Henk de Lugt
Award uitgereikt. Deze award wordt toegekend aan een persoon uit het hotelvak die zich in zijn of haar werk en leven onderscheidt in gastvrijheid, karakter en positiviteit. De jury heeft de award deze keer uitgereikt aan hotelier Edwin van der Meijde, eigenaar van Suitehotel Pincoffs en Hotel Stroom in Rotterdam.

*Henk de Lugt*
De award is vernoemd naar de in december 2012 overleden hotelier Henk de Lugt die eigenaar was van Hotel Zandbergen. De winnaar is volgens het juryrapport met recht een bijzonder persoon te noemen, en is zonder meer aan te duiden als karakterhotelier: een toonbeeld van gastvrijheid, karakter en positiviteit. Edwin van der Meijde kan zich qua passie en inzet voor anderen in het algemeen en voor gastvrijheid in het bijzonder volgens de jury zonder meer meten met de naamgever van de award. De manier waarop hij die passie aan de dag legt, is origineel en eigenzinnig en lijkt op de wijze waarop de naamgever van de award dat ook deed.

*Edwin van der Meijde*
Met zijn passie en drive weet Edwin iedereen in zijn omgeving te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en daarbij oog te hebben voor de buurt en de stad. Als iets of iemand aan zijn geliefde werkgebied komt, staat deze karakterhotelier meteen klaar om zijn mening te delen, aldus Patrick Brand namens de Raad van Advies. De award werd overhandigd door de winnaar van vorig jaar, "René Wildeman":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/rene-wildeman-krijgt-henk-de-lugt-award-16753/ van Hotel Amsterdam - De Roode Leeuw.

*Award*
De Henk de Lugt Award wordt jaarlijks uitgereikt. De winnaar van het voorgaande jaar nomineert kandidaten voor het volgende jaar. De Raad van Advies benoemt de uiteindelijke winnaar en draagt zorg voor de uitreiking. Deze raad bestond dit jaar uit: Sander Allegro, Erik Baumann, Patrick Brand, Frank ter Horst, Thomas Kascha, Elvira Wilthagen, Elly van de Wouw, Hans Vugts en natuurlijk René Wildeman. De award bestaat uit een herdenkingsmedaille en een karikaturaal portret van de winnaar.

Overig nieuws