Eerste diploma's HCEM Landstede

1 oktober 2015 |
Eerste diploma's HCEM Landstede

Afgelopen dinsdagavond 29 september mochten de eerste studenten van de opleiding Hotel-, Congres- & Evenementen Management (HCEM)
hun welverdiende diploma in ontvangst nemen na een vierjarig traject van hard werken. Dit was een bijzonder moment voor zowel de studenten zelf, als voor de docenten van deze nieuwe opleiding. "Alle negen studenten zijn hele bijzondere, karaktervolle mensen met liefde voor het vak. En dat moet je natuurlijk wel hebben, wil je dit aankunnen", aldus Faber, mede-initiator van de opleiding.

Kwaliteit
De opleiding HCEM is in 2011 in het leven geroepen door een samenwerking van een aantal bedrijven en drie scholen: ROC Nieuwegein, ROC Zadkine en Landstede MBO. "Deze opleiding is bedoeld om de kwaliteit op de werkvloer te verbeteren; de studenten worden goed voorbereid om direct de arbeidsmarkt op te kunnen." Hier is volgens Faber behoefte aan, "omdat de doorsnee horecastudent nog een heel aantal certificaten nodig heeft wanneer deze afgestudeerd is, waardoor er niet een directe doorstroom naar de arbeidsmarkt mogelijk is."

Diploma's
Volgens Faber is het een pittige opleiding, van hoge kwaliteit. Het is een BBL opleiding, waarbij de studenten in totaal een half jaar school hebben en 3,5 jaar werken. Er wordt samengewerkt met hotelbedrijven die zich gespecialiseerd hebben in congressen en uiterst service gericht zijn. De studenten hebben de mogelijkheid om verschillende diploma’s binnen de opleiding te behalen, zoals het BHV, SVH Leermeester, wijnbrevet, HACCP en Sociale Hygiëne .

Gastheerschap
Het is een opleiding die vooral gericht is op gastheerschap en service, vertelt Faber met nadruk. De officiële benaming van de opleiding is dan ook ‘Leidinggevend gastheer/vrouw niveau 4’. Dat is naar eigen zeggen ook duidelijk te merken aan de diversiteit van de richtingen die de negen afgestudeerde studenten hierna in gaan. Zo gaat één van de studenten aan de slag bij een marketingbureau, terwijl een ander aangenomen is als demi-chef de rang in een tweesterrenrestaurant in Amsterdam.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: