Europa-Park heeft zesde themahotel in gebruik genomen

13 juni 2019 | Yonne van Geene

Hotelgasten van het nieuwste Europa-Park hotel krijgen het gevoel dat ze terechtgekomen zijn in de bekende film 'Night at the museum'. Hotel 'Krønasår' is namelijk vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar niet alleen plaats is voor 1.300 overnachtingsgasten, maar waar ook historische vondsten van de 'Adventure Club of Europe' tentoongesteld worden. Het Scandinavisch gethematiseerd hotel telt daarnaast enkele bijzondere restaurants en bars. Enkele dagen voor de opening op 31 mei ontving 'Krønasår - The Museum Hotel' de classificatie 'viersterren superior'.

Op een steenworp afstand van Europa-Park wordt nog hard gewerkt aan waterpark 'Rulantica'. Eind november zal dit tweede park openen. In dit project ter grootte van 63 voetbalvelden is plaats ingeruimd voor het zesde themahotel 'Krønåsar'. Reeds op 31 mei kon dit zeven verdiepingen tellende hotel de deuren openen.

'Krønasår' telt 276 kamers en 28 suiten en in al deze kamers staan 'ontdekkingen' centraal. Enkele kamers zijn aangepast voor minder-validen. Via een brug hebben de hotelgasten straks een exclusieve toegang tot 'Rulantica'.

Culinair gebied

Ook op culinair gebied is er genoeg te ontdekken. Fine dining restaurant 'Tre Krønen' telt 220 zitplaatsen binnen en 140 op het terras. Voor speciale gelegenheden is er een 'Chef's Table' voor maximaal 20 personen waarbij je over de schouders van het keukenteam kunt meekijken. 'Bubba Svens' is het familierestaurant met 650 zitplaatsen en nog eens 260 plaatsen op het terras. Hier heb je het gevoel dat je dineert in een oud bootshuis waarin markante bezienswaardigheden wachten om ontdekt te worden. Een speciaal item op de kaart is de traditionele viskist met diverse soorten verse vis, brood en zoetzure groenten. Op zondagmiddag is er een uitgebreide koffietafel met diverse Scandinavische taarten, koekjes en gebak.

'Bar Erikssøn', vernoemd naar ontdekker Leif Erikssøn, geeft op twee verdiepingen plaats aan 140 gasten. Hier serveert men het grootste assortiment aquavit van Duitsland waarmee ook nog eens diverse cocktails en longdrinks bereid worden. Op de kaart staat natuurlijk ook 'Smørrebrød'. Vanuit de bar en vanaf het terras met 190 plaatsen kijk je uit over een fjord en de 'haven' van 'Rulantica'. In 'Café Konditori' (65 zitplaatsen), in landhuisstijl, kun je terecht voor een rustmoment met gebak uit de eigen pâtisserie.

Zakelijke bijeenkomsten

Voor zakelijke bijeenkomsten is het nieuwe hotel uitgerust met een tweetal ruimtes: 'Vineta' (maximaal 260 personen) en 'Kon-Tiki' (maximaal 16 personen). In totaal zijn er 725 parkeerplaatsen waarvan enkele met laadpalen voor elektrische auto's. De verbinding met de andere hotels en het attractiepark wordt onderhouden met een gratis shuttle die elke 15 tot 30 minuten rijdt.

Over Europa-Park

Met de opening van 'Krønasår' beschikt Europa-Park over 6 hotels met een totale capaciteit van 5.800 bedden. Twee van de hotels hebben een viersterren-classificatie, de andere vier een viersterren superior-classificatie. Ook 'Krønasår' valt in deze laatste categorie. Europa-Park schept met het nieuwe hotel 250 nieuwe banen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: